Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Utvecklingsförslag > Klubbinformation - fakturaadress

 • Pär Moqvist
  lördag 4 juni 2016 klockan 22:55

  Testade Eventor-fakturering. Ja, man fick själv lägga till hyrbrickor, kontanta betalningar och avgift för sent anmälda löpare (efter anmälningstidens utgång.) Hade ju varit käckt om man kunde redigera den fördefinierade e-postadressen. Hade varit bra om faktura för Klubblösa skapades, även om den aldrig skickas ut. EJ START syns inte på fakturan, måste själv lägga till denna text för varje löpare som ej startat - riktigt dåligt eftersom informationen ändå finns i Eventor, och efterfrågas av fakturamottagaren. Fixa detta omgående, så kommer många bli nöjda!

 • Klas Petersson
  tisdag 24 maj 2016 klockan 8:11

  Jag kan inte hitta något sätt att byta e-postadress för fakturorna. Har nu läst denna tråd och andra här på Eventor men lyckas ändå inte.

  Hämtas e-postadressen från IdrottOnline? Jag ser ingen e-postadress alls under fakturaadress i IdrottOnline.

  Under kontaktinformation för vår orienteringssektion finns den adress som Eventor skickar till. Den adressen vill vi dock inte ändra för den går till verksamhetsledarna.

  Om IdrottOnline saknar fältet för e-postadress för fakturor kanske Eventor måste ge möjligheten att ändra detta datafält direkt i Eventor?

 • Jonathan Alm
  söndag 22 november 2015 klockan 22:37

  Är det någon som fått svar eller kommit på om/hur man kan ändra mailadressen för faktureren? Jag kan inte hitta någon information om detta.

 • Magnus Jonasson
  tisdag 22 september 2015 klockan 11:41

  Någar synpunkter då jag fick en faktura från eventor för ett tag sedan.

  • Går till fel person, klubben inte till kassören. Skulle kunan gå till båda också.
  • pdf filen som genereras har ingen filändelse.
  • Ingen korrekt avsändare i e-post meddelandet, det är "noreplay@eventor" eller liknande. Borde vara klubbens adress, den som skickar fakturan.
  • Har för mig att resultat saknades, inte helt säker.
  • I alla fall var inte betalt på platsen med eller hyrpinnar som fick skötas separat.
  • Jag fick många exemplar av fakturas för personen som skickade fick ingen bekräftelse på att det gått iväg, så det klcikades igen.

  Tror att det kan bli bra och önskvärt om man fixar till lite fel.

   

 • Christoffer Olsson
  fredag 18 september 2015 klockan 13:18

  Något som jag upptäckte vid vår stafett där ungdomsklasserna får springa 2 på första sträckan att om det är 1 på första så fakturerar Eventor för 2 på första....

 • Magnus Johansson
  fredag 11 september 2015 klockan 14:22

  Jonas>> Så du menar alltså att information om vilka som betalt kontant inte förs över från OLA till Eventor? Det är ju en stor brist i så fall! Samma sak om hyrbrickorna inte automatiskt följer med till Eventors faktura.

 • Jonas Fridman
  torsdag 10 september 2015 klockan 13:24

  Har för första gången testat att skicka fakturor via eventor och det verkar ha fungerat perfekt! Mailen går till den e-postadress klubben lagt in i IOL. Varje faktura och varje post kan korrigeras. Exv så kan ju inte Eventor veta om deltagare betalat kontant (då kan den deltagarens eller klubben sfaktura markeras som betald eller kostnad 0:-, dessutom måste kostnad för ev hyrpinne läggas till! Men genom att kika på de av OLA-genererade fakturorna kan Eventor-fakturorna kompletteras och skickas iväg per mail med en knapptryckning! Nu väntar jag bara på att de ska betalas oxå:-)

 • Magnus Jonasson
  måndag 23 februari 2015 klockan 16:59

  Dock verkar inte fakturorna gå till kassören i klubben utan klubbens e-post adress. I alla fall var det så förra året.

 • Martin Mandinger
  fredag 20 februari 2015 klockan 20:23

  Är det någon som provat SportSoftwares epostfunktion? I stödprogrammet EventorManager går det lätt att skicka automatgenererade fakturor till alla föreningar. Funkar både för individuellt och stafett. Skickade ut alla fakturor med några knapptryckningar. Det är väl värt pengen för OE/OS-licensen.

 • Håkan Svahn
  onsdag 29 oktober 2014 klockan 0:02

  Att kunna generera fakturor elektroniskt via Eventor hade varit ett fantastiskt stöd. Hoppas det finns i Eventors roadmap.

 • Erik Aderstedt
  fredag 4 april 2014 klockan 13:01

  Om enskilda tävlande skulle ha möjlighet att få avgiften på faktura skulle det innebära ett stort merarbete för arrangören. Många fakturor att skicka ut och många betalningar att följa upp, ev. uteblivna sådana också.

  Däremot vore det toppen om Eventor kunde ta emot kortbetalningar för vanliga tävlingar (som nu sker för 5-dagars om jag kommer ihåg rätt). Detta är inte heller så lätt att administrera, men enligt min mening rätt ställe att lägga krutet.

 • Gunilla Wickenberg
  torsdag 3 april 2014 klockan 14:10

  Nästan ett år från senaste inlägg. Händer det något. Tycker J Berglunds förslag verkar bra. Jag anmäler mig till en tävling och kan med val få direkt en faktura på anmälningsavgiften  som jag ändå i slutändan ska betala själv. Varför ska dessa pengar behöva gå över klubbkassan? För arrangören görs en markering för deltagaren om att faktura tagits ut, så att fakturan till klubben debiterar bara dem som INTE tagit ut faktura -- gärna med nån liten listig not som visar vilka från klubben som varit med för statistikens skull.

   

 • Mats Kågeson
  tisdag 30 april 2013 klockan 14:48

  Jag tycker också att det vore väldigt bra om det gick att fakurera direkt från OLA/Eventor!

  Jag har nu skickat ut ca 800 mail med fakturor för våra tre SM-tävlingar + publiktävlingarna. Först "tvingade" jag IT-ansvariga att ge mig varje faktura i pdf-format så att jag lätt skulle kunna skicka iväg dem. Mailadresserna har jag kopierat från SOFT:s register över klubbarna och i vissa fall från klubbarnas hemsidor. 

  Så fixa gärna detta innan vi skall fakturera för höstens SM-tävlingar!

 • Joakim Berglund
  fredag 19 april 2013 klockan 13:12

  Är detta något som är på gång? Jag tycker synd om våran kassör som får 109 fakturor att skicka ut. Borde finnas en funktion för att skicka fakturorna direkt från Ola/Eventor till registrerad epost.

 • Lars-Ove Skogh
  måndag 7 maj 2012 klockan 19:49

  Efter att ha suttit och skrivit ut 81 st pappersfakturor till vår lilla tävling med 299 anmälda deltagare har jag blivit inspirerad till att skriva något faktureringen. Vi är ju fortfarande hänvisade till pappersfakturor om vi inte vill sätta oss och manuellt skriva ut pdf-fakturor en och en från t ex OLA och skicka via e-post. Jag vet att någon klubb gjort det, dock inte med 81 fakturor skulle jag tro, men efter ett DM med bara 10-15 fakturor skulle man ju kunna stå ut med det...

  Nu har vi ju vant oss med att anmäla oss via Eventor. Av våra 81 klubbar var det bara EN som sade sig "inte gått med i Eventor än". Där kom anmälan via e-post, och dit skulle jag kunna tänka mig att skicka en pappers- eller e-post-faktura. För ALLA övriga klubbar kan det väl inte ställa till något problem med att hämta fakturorna i Eventor? Jag röstar för en fakturahantering i Eventor, och ser ingen anledning till andra faktureringsvägar, utom kanske i det specialfall där ingen i klubben anmäler sig via Eventor. (Hur många klubbar kan det vara?)

 • Bengt Mattsson
  torsdag 1 december 2011 klockan 13:31

  Varför skall man över huvud taget behöva skicka ut fakturorna? Vore det inte bättre om man kunde ladda in dom i Eventor och att klubbarna själva kunde gå in och hämta sina fakturor.

  Som klubbkassör skulle jag vilja ha en bild i Eventor, där alla fakturor till klubben kommer upp och där man kunde klicka på den för att titta och skriva ut, samt markera när den är behandlad. Kanske skulle man behöva en kod för varje klubb som vill hämta fakturan själv på det sättet, så kan tävlingskassören skicka ut mail eller pappersfakturor till övriga.

   

 • Christoffer Ohlsson
  onsdag 9 november 2011 klockan 20:05

  Jag röstar för Eventor då alla klubbar har inte OLA. 

 • Christoffer Ohlsson
  onsdag 9 november 2011 klockan 20:03

  Glömde skriva på punkt 2.

  Man skriver in tävlingskassörens mail och då funkar det som getanewsletter att den skickar ut en faktura i PDF för en klubb och en annan till en annan klubb. Typ som en epostklient som skickar ut alla fakturor samtidigt till alla.

  Underlätter för kassören i båda parter.

  Denna är min favorit

 • Christoffer Ohlsson
  onsdag 9 november 2011 klockan 19:56

  Jag vill gärna att soft tar fram en register med alla klubbars kassörer eller dit man vill fakturera. Oftast så kommer den inte rätt och det har hänt oss flera gånger då man inte oftar tittar på klubbens mail.

  Jag ser två lösningar men jag vet inte om detta är möjligt.

  1. När man laddar upp resultatlistan så kopplar Eventor alla klubbar som var med på tävlingen, då kan man ladda ner en text fil som innehåller alla epostadresser som är markerat som fakturaadress på klubbinfo. Man kopierar alla adresser och skickar fakturerna i sin epostklient.

  2. Som ovan men när man har laddat upp resultaten så finns det en flik som heter Fakturera. Där finns alla klubbar med alla kostnader för varje klubb, man sla kunna redigera under klubbar och lägga till t.ex brickhyra på en löpare eller liknade.

   

  För detta krävs det nog ett register som finns under Arrangemang om man vill gå in för varje klubb och kopiera adress. 

  Känner att det kommer mer och mer destomer jag skriver.

  Detta kan vara något som soft får fundera till nästa säsong.

 • Niklas Wrane
  torsdag 1 september 2011 klockan 10:22

  Håller också med om att detta behöver förbättras. Vi har fått fler frågor om detta så det är sedan ett tag tillbaka uppskrivet på önskemålslistan inför nästa år. Frågan är om funktionen ska finnas i OLA eller Eventor.

 • Mikael Aftevik
  tisdag 30 augusti 2011 klockan 19:48

  Jag håller fullständigt med dig Fredrik, något bör göras åt fakturahanteringen.

   

  Men jag skulle gärna vilja gå ett steg länge och modernare snabbt och direkt.

  Med tanke på att en stor del av användarna i Eventor numera har en E-post-adress kopplad till sig för sin inloggning, så skulle jag mycket gärna se att t.ex. utvecklarna av  "OLA", fixar till en funktion i programmet så att man direkt ifrån OLA kan skicka över en elektronisk faktura (tex skapas en PDF-fil), som bifogas ett E-post och skickas till den adress som ligger på klubbfunktionen "kassör" i Eventor.

  Ja förutsatt att man då i Eventor, kan ha en funktion/roll, (likt som arrangemangsansvarig) har en som heter just kassör.

  E-posten går då iväg till den person som har den funktionen.

   

  Dock ska detta inte ses som enda möjliga varaianten att skicka ut faktura.

  Även brevledes, men då till en specifik fakturaadress som hämtas ifrån Eventor, och inte klubbadressen.

   

 • Fredrik Wicksell
  tisdag 30 augusti 2011 klockan 19:15

  Vad jag förstår skapas klubbregistret som man kan ladda ner utifrån den adress som står under Klubben > Information för varje klubb. Den adressen i sig hämtas från IdrottOnline kan jag ana, då det inte finns något ställe här i Eventor att ändra på den vad jag kan se, och hänvisar i de allra flesta fall till en klubbadress.

  Jag skulle tro att de allra flesta som hämtar hem klubbregistret vad gäller adressbiten gör det för sitt fakturerande vid arrangemang. Ett förslag är då att man bör kunna lägga in en separat fakturaadress där i klubbinformationen, och sedan bestämma vilken av de olika adresserna man vill skall komma med i nedladdning av klubbregistret.. Tror inte att vi i min klubb är unika med att ha kassören på annan plats är själva klubbadressen.

  Att ändra till fakturaadressen i IdrottOnline för att få det rätt här gör ju inte man kommer till någon bra lösning, utan bara flyttar problemet till IdrottOnline genom att uppge en "felaktig" adress som klubbadress.

Annonser

Bagheera