Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Fakturering vid stafett

 • Joakim Tosteberg
  söndag 4 september 2011 klockan 20:42

  Vi stötte på liknande problem efter vår DM-stafett idag (tre sträckor i ungdomslagen, och på mittsträckan fick de vara upp till tre personer). Efter att ha testat lite olika varianter hur jag skulle lösa det var det till slut så att det som gick snabbast och såg vettigt ut var följande.

   Jag skapade en ny typ av anmälningsavgift som jag kallade för "Extralöpare" med avgift satt till avgiften för en löpare och sedan tog jag i "Innan tävling"->Anmälningar->"Registrera anmälningar" och sökte upp en ungdomsklass i taget och lade till avgiften för extralöpare manuellt på de som skulle ha det (det fungerar bra att lägga till samma avgift två gånger där man har två extralöpare).

   För att skapa anmälningsavgiften gör man enklast så att man börjar med första laget man ska lägga till avgiften på och tar sig fram till vyn där man ska lägga till den. I samma vy kan man nämligen skapa nya avgifter också.

  Inte helt optimalt, men fungerar för att kunna få fram korrekta fakturor utan allt för mycket manuellt arbete ändå.

 • Elin Sandahl
  söndag 4 september 2011 klockan 17:47

  VI har precis haft vår DM-stafett och jag ska nu fixa fakturorna. I vuxenlagen är det inga problem men i ungdomslagen som har två sträckor får de springa två stycken på första sträckan. Om en klubb utnytjar detta och har dubbla löpare ska de oxå betala 50 kr extra i anmläningsavgift för den extra löparen. Dock är ju anmälningsavgiften baserad på ett helt lag beroende på vilken klass de springer. Hur gör jag för att bara lägga till 50 kr på vissa lag i några klasser? Går det möjligtvis att göra så att anmälningsavgiften baserar sig på antalet löpare i laget?

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr