Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > O-ringens resultat???

 • Ida Willén
  fredag 28 oktober 2011 klockan 20:11

  Tycker inte att det är så mycket att diskutera om motionsklasserna. Dessa ligger på röd svårighetsgrad och motsvarar inte tävlingsklass, vilket faktiskt kortklasserna gör då de är svart svårighetsgrad.

 • Niklas Wrane
  onsdag 19 oktober 2011 klockan 15:44

  Om motionsklasserna vid nästa års O-Ringen kommer att ha fri starttid eller intervallstart kan jag inte svara på. Inte heller hur starten kommer att organiseras. Detta är inte heller rätt forum för att diskutera det.

  Däremot kan jag, off topic, kort nämna att OK Ravinen har erbjudit fri intervallstart på sitt 3-kvällars i flera år och att det fungerar alldeles utmärkt. När man anser sig vara uppvärmd och klar går man in i en fålla för dem som har samma bana och sedan släpper en funktionär fram en deltagare åt gången till området för avcheckning och kontrollbeskrivning så att inte flera på samma bana startar samma minut.

 • Lena Timner
  tisdag 18 oktober 2011 klockan 23:40

  Kommer även motionsklasserna att räknas med i Sverigelistan nästa år? Jag antar att även de kommer att ha fri intervallstart för att inte ha alltför många varianter av startprocedur.

  Hur organiseras förresten fri intervallstart? Räcker det med att släppa fram löparna en i minuten och sen låta dem startstämpla när de har lust? Eller blir det en minut mellan varje startstämpling? Eller släpps löparna fram vid pip och tiden räknas vid hel minut? 

 • Niklas Wrane
  måndag 17 oktober 2011 klockan 13:50

  Ja, mer formellt kommer dessa klasser att ha s k "fri intervallstart". Sådan startmetod är tänkt att ge poäng i alla klasser utom rankingmeriterande klasser (där lottning fortfarande gäller).

  Jag håller på att slutställa det dokument som är meningen att gälla för Sverigelistan, märken, utmärkelser mm. Här kommer det att framgå att "fri intervallstart" ger poäng i Sverigelistan.

 • Bo Petersson
  tisdag 11 oktober 2011 klockan 19:47

  Hur blir det i nästa års o-ring om det ska vara fri start även i kortklasserna, kommer de att räknas med i Sverigelistan.

 • Olof Persson
  söndag 2 oktober 2011 klockan 16:17

  Nej, då det är fri start i motionsklasserna ger de inte poäng. Detta kan vara nytt för i år, jag vet inte.

 • Mats D
  lördag 1 oktober 2011 klockan 20:28

  Motion verkar inte vara med som i fjol.

 • Olof Persson
  lördag 1 oktober 2011 klockan 19:12

  På min sida ser det bra ut. Kolla på http://eventor.orientering.se/Ranking/Event/Index/7573 att din klass är med.

 • Mats D
  lördag 1 oktober 2011 klockan 18:16

  Verkar som att det saknas, åtminstone på min lista. Räknas inte  årets O-ring?

   

Annonser

Bagheera