Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Allmänt > Det här med serier?!

 • Mats Troeng
  tisdag 15 november 2011 klockan 9:06

  Seriemodulen är löst knuten till tävlingskalendern i Eventor. Enda kopplingen är att det finns möjlighet att använda tävlingsresultaten i Eventor som resultatkälla vid poängtilldelningen.


  Tävlingarna läggs upp på vanligt sätt i Eventor och OLA, deltagarna anmäler sig till dem och resultat laddas upp. I seriemodulen läggs deltävlingarna upp separat, och man kan sedan använda uppladdade resultat i Eventor för att tilldela poäng. Det går också att tilldela poäng helt manuellt. Jag gissar att det behöver göras när det gäller patruller, har själv inte testat det. Om serien är skapad under ett distrikt i seriemodulen behöver du ha behörigheter på distriktsnivå.

 • Brent Godman
  måndag 14 november 2011 klockan 20:47

  Och hur skulle man administrera dessa deltävlingr i OLA?!

 • Brent Godman
  måndag 14 november 2011 klockan 18:55

  Och det här med distrik, så om jag fattar det rätt måste även jag ha dirstiktsrättigheter för att redigera en distriktsserie, dvs det räcker inte med att ha klubbrättigheter i en klubb i samma diskrikt?

 • Brent Godman
  måndag 14 november 2011 klockan 18:49

  Och vart anmäler man sig då? Via eventor? Jag ser nämligen inte deltävlingarna!

  Det skall vara patrull också, kan man då slå samman två löpares poäng?!

 • Mats Troeng
  måndag 14 november 2011 klockan 15:06

  Här finns det mesta man behöver veta om serier i Eventor:

  http://eventor.orientering.se/Documents/Guide_Eventor_-_Administrera_serier.pdf

  1. Längst ner i formuläret Redigera serie finns en länk till poängställningen. Använd den länken. Det finns inga exportmöjligheter.

  2. Det går bra att alla anmäler sig till tävlingarna, inga separata tävlingar behöver skapas.

  3. Det bästa är om en och samma person ansvarar för inläsningen av resultaten från alla tävlingarna. Det kan vara en person på klubb- eller distriktsnivå. Serien "ägs" av antingen en klubb eller ett distrikt och personen som administrerar den ska vara medlem i motsvarande organisation.

 • Brent Godman
  lördag 12 november 2011 klockan 16:47

  Hej!

  Jag skall dra igång en liten nattcup här på gotland med 4 deltävlingar och tänkte använda mig av "serie verktyget" för att administrera deltävlingar och resultat. Det låter ju bra men det jag inte förstått är följande:

  1. Hur visas poängställningen för deltagarna i cupen, jag hittar serien ingenstans om jag inte finns inloggad som administratör. Dessutom verkar det inte finnas någon export möjlighet eller?

  2. Kan andra anmäla sig till deltävlingarna man skapat i serien eller måste man skapa andra närtävlingar i eventor.

  3. Hur blir det om andra arrangerade klubbar skall ha in resultat, hur bär man sig år? Vi har testat med distriktsansvarig men då har jag som klubbansvarig inte hittat serien ändå?!

  Kan någon ge mig lite hjälp om hur man administrerar en cup som sådan?!

  Mvh Brent

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr