Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Allmänt > Export av tävlingsdeltagande

 • Gunnar Svanberg
  torsdag 22 december 2011 klockan 15:42

  Hur gör man för att ta ut dylikt statistikunderlag?
  Måste man ha speciell behörighet för att kunna göra detta?

   

 • Magnus Asplund
  tisdag 20 december 2011 klockan 0:28

  Körde motsv statistikuttag i början av nov. Det var trögt men funkade med 4-5 mån åt gången till slut. Klurar på behov av ytterligare kolumner, tex kön M(an) eller K(vinna), samt åldersindelning V(uxen), U(ungdom). Indirekt kan ålder härledas via avgifter, typiskt lika med eller över 90 kr, men i U-klasser finns ingen naturlig uppdelning vad gäller kille/tjej, allt enbart för statistikens skull. I övrigt medhåll för Johans synpunkter om att den rena statistiken gärna får vara på matrisform utan inbrytningar av tävlingsinfo på raderna mellan, så slipper fler pyssla på kammaren.

 • Johan Ohlström
  måndag 28 november 2011 klockan 17:28

  Nu har jag fått tag på det data jag önskar. Exportera mindre tidsperioder, tex månadsvis fungerade bra. Exportfilen skapades oftast mycket snabbt (någon sekund). Men vid större datamängd så står det bara och tuggar för att sluttligen lägga av helt. Jag som excelanvändare skulle uppskatta om tävlingsinformationen ligger i kolumner istället för nu som rubrik till varje tävling. Nu får jag pyssla lite för att det få till det. För respektive medlem gäller samma sak att jag skulle vilja ha persondata i separata kolumner, men där blir det jobbigt vid delexportering så jag gör den tabellen själv istället genom att använda Pivot-funktionen i Excel

  Den här filen är riktigt bra! Saknar bara att alla avgifter är rätt överallt för tex öppna banor så slipper man dubbelkolla mot fakturor. Men det kommer väl så småningom

   

 • Mats Troeng
  måndag 28 november 2011 klockan 9:06

  Det verkar som om att minnesanvändningen på servern slagit i taket under morgonen vilket kan förklara problemen. Prova igen och om det inte fungerar, hör av dig så får vi titta på alternativa väger.

 • Johan Ohlström
  måndag 28 november 2011 klockan 8:13

  Gissar att många klubbar liksom min håller på med en sammanställning av säsongen som varit, med tävlingsstatistisk och ekonomi. Exportfunktionen av tävlingsdeltagande är något jag har stor användning av. Tyvärr så är lyckas jag inte få till exporten. Såklart kan jag välja tidsperiod, men inkluderas för många tävlingar >5?  så får jag ingen Excelfil. Kan jag hoppas på bättre funktionalitet eller ska jag försöka få fram data på annat sätt? Går det att be om en fil som som inkluderar alla tävlingar för klubbens löpare från 2011-01-01 till dagens datum?

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr