Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Seg menyhantering i OLA 5.0.3-3

 • Henrik Bengtsson
  tisdag 28 februari 2012 klockan 19:44

  Nej, det är endast på den inbyggda databasen. O-Ringen som kör MySQL har extremt mycket högre krav så där finns inte dessa problem.

 • Gunnar Svanberg
  tisdag 28 februari 2012 klockan 18:37

  Gäller dessa svarstidsproblem även mot en MySQL-databas?

   

 • Henrik Bengtsson
  tisdag 28 februari 2012 klockan 16:31

  Detta är en sak som vi nu arbetar hårt på för att prestandan med den inbyggda databasen ska bli så hög som möjligt. Vi har uppgraderat ett antal 3´e partsberoenden i 5.0.3-3 och gjort optimeringar i funktioner som används under tävling som vi såg som viktigast. Nu håller vi på att göra det i funktionerna före och efter tävling. Så till den officiella versionen ska detta fungera mycket bättre. I den tidigare versionen kunde det ibland vara snabbare svarstider men där var det problem när man hade flera samtidiga användare mot databasen istället. Men nu ska vi ordna så att både svarstider och antal samtidiga transaktioner mot databasen är bra. Vi testkör nu därför programmet med två avläsningar, 10 online kontroller och 6 speakerfönster öppna samtidigt med mycket bra svarstider. 

 • Key Lindell
  tisdag 28 februari 2012 klockan 10:51

  Hej!

  Jag testar OLA 5.0.3-3 och får väldigt långa hanteringstider (minuter) vid följande menyer: 1) Tilldela nummerlappar, vid fördela. 2) Byt klass för deltagare.

  I Knyt Sportident hyrbrickor föreningsvis (hänger sig programmet)

  Har kört OLA 5.0.0-26 på samma dator, inga problem.

  Jag kan skicka en backup om så önskas

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr