Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Masstart/fristarts problem

 • Niklas Wrane, SOFT
  tisdag 17 juli 2012 klockan 16:56

  Och beträffande den automatiska klassificeringen verkar vi inte fått ordning på denna än, tyvärr. Hoppas vi hittar en lösning i samband med nästa större uppdatering av Eventor.

 • Niklas Wrane, SOFT
  tisdag 17 juli 2012 klockan 16:29

  Det behöver de givetvis inte, men det är tyvärr svårt för oss centralt att ha koll på startmetod för alla klasser på varje tävling. Mejl tas därför tacksamt emot av RA i aktuellt distrikt eller direkt till undertecknad på niklas.wrane@orientering.se.

  Tack på förhand!

 • M
  måndag 16 juli 2012 klockan 10:35

  Bara för att det var jaktstart för elitklasserna på tredje etappen på Eskilstuna weekend behöver väl inte alla klasser strykas från Sverigelistan eller?

 • Martin
  fredag 13 juli 2012 klockan 17:16

  På gotlands tredagars etapp 3 var det jaktstart och därför ska den tas bort från sverigelistan.

 • Mikael
  tisdag 10 juli 2012 klockan 11:30

  Morokulien 2-dagars, Etapp 2 verrkar också haft jaktstart..
  detta jakstartsproblem verkar inte löst sig i våras som Niklas sa.. eller är det då bara vissa klasser har det som ställer till det? 

 • Ida Willén
  måndag 9 juli 2012 klockan 19:24

  Vålådalens 3-dagars dag/etapp 3 var jaktstart i samtliga tävlingsklasser (som ger sverigepoäng) och inga poäng ska således delas ut.

 • Per
  måndag 9 juli 2012 klockan 16:02

  Eskilstuna Weekend, dag 3 hade jaktstart i Elitklasser och bör inte ge poäng

 • TT
  onsdag 4 juli 2012 klockan 21:27

  På 3+3 medeldistans dag 3 så hade H16/D16 jaktsart i 25min, sedan sprang resterande löpare iväg i masstart. Några poäng bör därför inte delas ut i dessa klasser.

 • Niklas Wrane, SOFT
  onsdag 28 mars 2012 klockan 9:21

  Inför året har det skett en del förändringar i Eventors klassificering av klasser, vilket även har påverkat Sverigelistan. Vi har nu dock löst detta så det förhoppningsvis ska bli rätt för kommande tävlingar.

  Nedanstående tävlingar är korrigerade.

 • Bop
  tisdag 27 mars 2012 klockan 8:08

  Såg att öppna klasser från Orions tävlingar i helgen också kommit med på Sverigelistan skall de verkligen göra det? Där är ju även problemet att det är damer och herrar i samma klass.

 • Mikael
  söndag 25 mars 2012 klockan 20:42

  Nu har det hänt igen, Nyköpingsnatten som hade gemensam start/fri start för öppna har lagts in och beräknats. Det är så tråkigt att så många tävlingar som inte ska räknas kommer med, dels för att man "blir glad" för att man kankse får  bra poäng och sedan "ledsen" när den tas bort. Sen så har vissa legat kvar så länge att de påverkat senare tävlingar..

  Hur ska man få bukt på problemet? Borde det inte vara ganska lätt för systemet att se starttiden på löparna och sedan jämföra de med konkurenterna, är det så att fler än 3 st startat samtidigt eller inom 30s så är det gemensam start/fri start? kollar man direkt på startlistorna går det ju få ut de klasser som inte har start. 

  Lägger man in denna kontroll så slipper det skrivas i forum man slipper ha en vakt som måste kolla om det ramlat in några sådana tävlingar.

  Ett annat alternativ är ju att låta sådana tävlingar räknas med, men det kommer förändra listan ganska mycket..

Annonser

Bagheera