Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Hur rapportera spårsnö på tävling?

 • Micke
  torsdag 26 april 2012 klockan 14:50

  Långsam> Mängden snö har väl ingen betydelse. Är det spårsnö så skall tävlingen inte räknas. På Öjetrampen så meddelande speakern redan innan start att tävlingen inte skulle vara rankingmeriterande, så att inga tveksamheter rådde. Att det sedan tog 2 veckor att rätta detta i Sverigelistan har mindre betydelse.

  Givetvis vore det bra om arrangören meddelade detta redan när tävlingen skickas till Eventor (i tävlingsrapporten).

 • Långsam
  torsdag 26 april 2012 klockan 9:33

  Efter tre veckor plockades plötsligt Kjulas tävling bort p.g.a. snö. Det måste verkligen har varit ett gränsfall. Vad jag har hört var det t.ex. mer snö på Solnas tävling som är kvar.

  Finns det någon tid för hur långt efteråt en tävling kan tas bort/läggas till? Räknas alla resultat efter detta datum då om?

   

 • Niklas Wrane
  söndag 22 april 2012 klockan 20:19

  Okej, då är jag med på hur du menar. Det är också med bland uppgifterna som RA har.

 • snowjogger
  söndag 22 april 2012 klockan 17:23

  Personligen tycker jag att man som RA ska kontakta tävlingsledningen för länets tävlingar om det råder några som helst tvivel om snöläget. Det är inte många tävlingar per år som eventuellt kan beröras av snö. Nu verkar det som att ansvaret ligger på löparna att rapportera in?

 • Niklas Wrane
  söndag 22 april 2012 klockan 14:43

  Hej snowjogger!

  Hur ska vi annars bli uppmärksamma på spårsnön menar du? Många gånger handlar det också om gränsfall och då behöver någon ansvara för och ta beslutet.

  /mvh Niklas

 • snowjogger
  fredag 20 april 2012 klockan 12:54

  Tycker det är riktigt dåligt att man ska behöva kontakta RA för att uppmärksamma dem om att det var spårsnö på en viss tävling. Det är många tävlingar de senaste helgerna som borde räknas bort från sverigelistan pga spårsnö. På Lännasprinten var det också spårsnö t ex. RA, ta ert ansvar och gör så att gallringen till Silva League blir rättvis!

 • ah
  måndag 9 april 2012 klockan 22:02

  Kontakta RA i arrangerande förenings distrikt.

 • snowjogger
  söndag 8 april 2012 klockan 23:17

  Sprang Stockenfejden i lördags och den verkar ha blivit rankinggrundande trots spårsnö. Vore bra om någon kunde rätta till det. Samma sak lär väl gälla Öjetrampen om jag förstått saken rätt.

Annonser

Bagheera