Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Allmänt > Hur skapas personregistet?

  • Fredrik Wicksell
    onsdag 18 april 2012 klockan 18:09

    Håller Eventor någon som helst koll på vilka brick-/pinnummer som folk har registrerade som sitt förvalda nummer, och om dessa eventuellt nyttjas av flera för varandra okända personer?

    Jag är helt enkelt lite nyfiken på hur själva personregistret skapas. Dvs vilka parametrar som exporteras, och utifrån vilka regler vad gäller eventuella nummerkonflikter. Vad avgör vilken person och klubb etc som faktiskt skall komma upp i tävlingsprogrammet när en masterenhet (eller manuell inknappning) läser in ett nummer efter import av senaste registret?

    En pinne har exempelvis bytt ägare, och jag undrar då om det faktiskt räcker med att den nya ägaren skriver in detta nummer som sitt i Eventor, och sedan sker hela bytet automagiskt vid generering av personregistret, eller? Om ja, så undrar man ju hur det då faktiskt kan blir rätt i alla lägen om jag som mitt nummer hittar på ett (eller bara råkar skriva fel) som någon annan har. Vem blir då den rätta ägaren (läs: den som tävlingsprogrammet plockar fram) av det numret i personregisterexporten? Tycker att det gång på gång vid direktanmälningar och träningstävlingar, dvs arrangemang utan föranmälan, är ett antal personer som kommer upp med fel info först, trots att de påstår att de ändrat på alla möjliga ställen (och att jag som datoransvarig kör med det senaste arkivet). Kan det vara så att om den ursprungliga ägaren inte också gjort någon aktiv ändring så genereras registret trots allt med den första personen kopplad till numret (eftersom denne var först med det om en nummerkonflikt uppstår i exporten)?

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF