Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > DM för två distrikt

 • Gunnar Svanberg
  söndag 22 april 2012 klockan 20:41

  Eftersom löpara kommer att springa in i samma mål (?) och använda samma avläsningsdatorer (?) så är du tvungen att använda en och samma tävling/databas i OLA. Och om du vill importera direkt från Eventor så är du tillika tvungen att använda endast en tävling även där där.

  Däremot skulle jag ha separata anmälnings- och tävlingsklasser för de rersp. distrikten.

 • Olof Persson
  söndag 22 april 2012 klockan 16:22

  TA404 (Tävlingsadministration) säger följande om resultatlista vid DM:

  • Resultatlista vid DM-tävling
  • Endast den som representerar SOFT-förening inom berört distrikt har rätt att tävla om mästerskapstecken på DM-tävling, men andra får delta om kraven i TR 3.4 är uppfyllda. Om sådan deltagare placerar sig före deltagare som vunnit mästerskapstecken ska det av resultatlistan framgå vem eller vilka som vunnit mästerskapstecken.
  • På arenan görs redovisningen lämpligen med en pennmarkering i uppsatta resultatlistan medan det i Eventor laddas upp ett dokument med DM-placeringar separat.

  Förmodligen åker ni på att antingen köra separata klasser för resp distrikt, alternativt manuellt sortera isär resultatlistan. Det är ju för deltagarna kul om sträcktider osv hamnar gemensamt.

 • Roger Andersson
  söndag 22 april 2012 klockan 13:32

  Hej

  Vi skall arrangera DM för två distrikt i höst. Någon som har tips på hur detta hanteras på lämpligt sätt i Eventor och Ola? 

  Lägger man upp det som en eller två tävlingar?

  Om vi använder en tävling så känns det ju lämpligt att lottning och startlistor görs gemensamt men att resultaten delas. Går det?

  Det ena distriktet har troligen betydligt fler deltagare än det andra, om detta har någon avgörande skillnad för hur frågan löses.

  /Roger

Annonser

OOCup 2022