Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Registrera radiotider manuellt

 • Björn Norrliden
  tisdag 28 augusti 2012 klockan 9:55

  Vi har testat funktionaliteten för radiorapportering med senaste versionen av OLA, kopplat till en MySQL-databas, och upptäckt vad som verkar vara en bugg:

  Om en radiotid rapporteras manuellt, och radiokontrollen inte är kopplad till en riktig kontroll (s.k. mellantidskontroll), fungerar inte funktionen för att ta bort felaktiga radiotider. Det går inte att hitta några registrerade radiotider över huvud taget, med sökverktyget i det fönstret.

  När vi sedan kopplade radiokontrollerna till "riktiga" kontroller fungerade däremot funktionen för att söka upp och ta bort felaktiga radiotider.

 • Henrik Ortman
  lördag 18 augusti 2012 klockan 22:16

  Verkar som att nedanstående bugg inte är helt rättad. Använde funkionen idag med OLA 5.0.16-1 idag för att rapportera in tider som missades på den automatiska radiokontrollen vi använde. Det gick att skriva in nummerlapp och passertider med det kom inte upp några tider i loggrutan under. Dock så blev tiderna regisrerade fast man inte såg det. Ganska irriterande att inte se vilka löpare som man hade lagt in.

 • Henrik Bengtsson
  torsdag 5 juli 2012 klockan 15:43

  Det går inte att byta databas, men jag skickar över en länk till dig så ni kan uppgradera till den kommande versionen.

 • Kalle Larsson
  torsdag 5 juli 2012 klockan 13:32

  Hmm, ett alternatv är naturligtvis att köra MySQL eller SQL-server.

  Men det där kan inte jag ett smack om, möjligan andra i arrangörsstaben. Går det att byta?

 • Kalle Larsson
  torsdag 5 juli 2012 klockan 13:23

  Bra/Tack, det skulle synnerligen uppskattas med en verision där vi kan använda nämnda funktion. Tävlingen är EW 3-dagars 6-8 Juli.

  Ja det är såklart den interna databasen vi använt.

 • Henrik Bengtsson
  torsdag 5 juli 2012 klockan 9:41

  Kalle>> Det är verifierat att det är en bugg vid användande av den interna databasen. Uppstod inte om man använde MySQL eller SQL-server. 

  Vi har fixat detta nu och en ny version kommer släppas till helgen.

  Tack för felrapporten!

 • Gunnar Svanberg
  onsdag 4 juli 2012 klockan 16:36

  Testade just med v5.0.14 / MySQL-databas att registrera manuellt, både med automatisk tid och manuell tid och det fungerade felfritt.

 • Kalle Larsson
  tisdag 3 juli 2012 klockan 22:48

  Problem / Bugg i "manuel rapportering av radiotider"??

  När jag ska lägga in manulla radiotider så hänger sig OLA i ver 5.0.14.

  Jag har förra årets tävling inlagd med ver 5.0.0.26. Där fungerar det utmärkt att rapportera radiotider. Har lagt in samma tävling i annan dator som har ver 5.0.14. Där fungerar det inte.... (och inte i två andra burkar heller)

  Låter bugg för mig? Fler som haft problem?

   

 • Urban Särnbrink
  lördag 28 april 2012 klockan 18:33

  På tävling fungerade inte dialogen "registrera radiotider manuellt", när vi slog in en nummerlapp, så hände ingenting, när jag provade ett nummer som inte används av någon löpare fick jag "ingen löpare hittad". När jag kom hem testade jag dialogen i datorn hemma på Ola klient, och då funkade det som det är tänkt, en tid registrerades på löparen. Jag har dubbelkollat att kontrollen är registrerad som mellantids kontroll. Någon som har någon lösning?

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr