Swedish Orienteering Federation

Posts in OLA > Varning vid maxantal i öppna klasser

 • Stefan Månsson
  Tuesday 4 September 2018 at 13:33

  Johan >> Har man båda fönstren öppna samtidigt jämte varandra på samtliga datorer som används i direktanmälan så är det ganska lätt att hålla koll på det. Så har vi gjort de senaste åren 5 åren på samtliga klubbens arrangemang och det har inte strulat speciellt många gånger.

  Sätter man samtiigt antalet kartor som finns tillgängliga i direktanmälningsklasserna till någon färre (2-3 st) än verkliga antalet kartor så har man lite marginal om två operatörer skulle registrera lyckas registrera en löpare på sista kartan samtidigt.

 • Johan Hallgren
  Sunday 26 August 2018 at 7:29

  Det borde verkligen komma upp en varning i dialogen för "Anmälan öppna klasser". I det läget då man sitter och lägger in anmälningar för öppna klasser finns ingen tid att sitt och kolla på status.

 • Marianne Ericson
  Tuesday 22 May 2012 at 22:00

  Då förstår jag, vi trodde det skulle komma en "varning" på den sidan där man registrerar löpare. Tack Per-Erik.

 • Per-Erik Modig
  Monday 21 May 2012 at 22:05

  Man börjar med att lägga in max antal deltagare på klassen (Antalet kartor). Sen kan man bevaka det genom dialogen "Status för direktklasser". Där markeras klassen emd en avvikande färg när det är 10% kvar (%-satsen går att välja)

 • Marianne Ericson
  Monday 21 May 2012 at 21:19

  Jag ser att det finns en funktion i OLA där man ska kunna få en "varning" när man nått  max antal löpare (dvsmax  antal kartor) i öppna klasserna. Det är ju särskilt användbart när man registerar löpare på flera datorer. Vi kan inte aktivera funktionen fast vi  har följt Hjälpinstruktionen. Eller har vi inte upptäckt "varningen"? Var syns/hörs den?

Advertisements