Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Felsökning > Klubbnamnens ordning i kombinationslag blir slumpmässig

  • Mats Troeng
    måndag 11 juni 2012 klockan 14:29

    Vi ser till att fixa till sorteringen inom kort. I XML-filerna kommer det dock att dröja lite längre pga semester och högre prioriterade ärenden. Tills vidare får man titta på TeamSequence/TeamOrder-elementen (IOF XML 2.0.3) respektive Leg/LegOrder (IOF XML 3.0).

  • Johan Jacobsson
    söndag 10 juni 2012 klockan 19:52

    Har nu forskat lite mer. Det verkar inte bara gälla klubbnamnet och inte heller bara kombinationslag. Det verkar som att ordningen på sträckorna blir helt slumpmässig överallt, dvs trots att man har anmält en viss person på sträcka ett så är det slumpen som avgör vilken sträcka person får vid exporten.

    Det gäller heller inte bara CSV-exporten utan även båda IOF XML-exporterna och Excel-exporten i anmälningsöversikten. Enda stället som verkar säkert är att gå via anmälningsöversikten, välja klass och sedan visa laguppställningar.

  • Johan Jacobsson
    torsdag 7 juni 2012 klockan 23:18

    Jag hanterar anmälningarna för klubbens parstafett till helgen (tävling nr 2627). Jag använder OS2003 och hämtar därför anmälningarna via CSV-varianten på Dataöverföringssidan.

    När jag läste in de efteranmälda lagen så upptäckte jag att vissa av de redan inlästa lagnamnen ändrades, tex från "OK Dacke/OK Orion" till "OK Orion/OK Dacke". När jag tittar närmare så verkar det vara helt slumpmässigt i vilken ordning klubbnamnen listas och det stämmer bara till hälfen med ordningen på löparna.

    Det riktigt jobbiga är att om jag klickar på CSV-exporten två gånger och sparar resultatet i två olika filer och jämför dom så har också ordningen ändrats på en del av lagen.

    Skulle ni kunna titta över det här och åtminstone göra exporten konsekvent så att lagnamnet alltid blir detsamma vid flera exporter. Helst skulle lagnamnet även motsvara den ordning som löparna springer sina sträckor.

Annonser

Bagheera