Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Felsökning > Inget totalresultat för fleretappstävling

  • Magnus Johansson
    måndag 11 juni 2012 klockan 15:57

    IOF XML 3.0 kan man hitta här: http://code.google.com/p/iofdatastandard/source/browse/trunk/

  • Johan Jacobsson
    måndag 11 juni 2012 klockan 15:47

    Kan man hitta ett exempel någonstans på hur en IOF XML v3 ska vara uppbyggd, eller kanske rent av en DTD eller XSD, om än preliminär?

    Hade varit intressant att testa att konvertera från MT2003s exporterade XML till IOF XML v3 och försöka få ut totalresultatet på rätt sätt.

  • Mats Troeng
    måndag 11 juni 2012 klockan 14:15

    Eventor hanterar totalresultat sedan någon månad tillbaka, men dessa måste vara med som OverallResult-element i resultatfilerna (i  IOF XML version 3.0) som laddas upp. Jag är osäker på om de tävlingsadministrativa systemen klarar av att generera sådana filer i dagsläget.

    Tyvärr har inte IOF XML 3.0-standarden blivit officiell ännu. Den tas fram på ideell basis och det har dragit ut på tiden.

  • Johan Jacobsson
    söndag 10 juni 2012 klockan 19:21

    Du har förmodligen rätt. Jag fick för mig att jag på något sätt fick dit totalresultaten på samma tävling förra året men när jag nu kollar så ser det likadant ut där.

    Frågan är varför man valt att ha med en länk till "etapp 2 (totalt)" som nu blir helt tom om det ännu inte är implementerat?

    Lite tråkigt att det inte fungerar med totalresultatet eftersom det kanske är det som är mest intressant. Det gör ju det svårare för pressen att enkelt hämta ut presslistor med slutresultatet också.

  • Mats L
    söndag 10 juni 2012 klockan 18:08

    Totalresultat för flerdagarstävlingar är väl inte heller klart i Eventor. Man får lägga in ett dokument så länge.

  • Johan Jacobsson
    lördag 9 juni 2012 klockan 18:36

    Jag försöker lägga ut resultatet för OK Orions sprinttävling som har två etapper (tävling nr 2626).

    Jag försöker importera en XML-fil från MT2003 till etapp 2 i Eventor som innehåller all information (tid etapp1, tid etapp 2 och totaltid). Eventor får rätt på resultatet för etapp 2 (och etapp 1 sedan innan) men det kommer inget totalresultat i Eventor. Vad gör jag för fel?

    Fanns det inte tidigare möjligheten att separat ladda upp totalresultatet? Nu finns bara "etapp 1" och "etapp 2" i dropdown för "Ladda upp resultatlista", dvs ingen "total".

Annonser

Bagheera