Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Felsökning > Anmälningsavgifter ungdom/äldre

  • Mats Troeng
    torsdag 25 mars 2010 klockan 10:38

    Det man får göra i den avancerade vyn i detta fall är att skapa två nya avgifter som används enbart för öppna klasser; en ungdomsavgift med maxålder 16 år och en vuxenavgift med minålder 17 år.

    Det går inte att använda de avgifter som används i de andra klasserna eftersom dessa inte har någon åldersbegränsning (en D16 som t ex springer D18 ska ju betala vuxenavgift).

    Vi ska försöka hitta ett sätt som gör att den enkla vyn kan användas i detta fall. Det riskerar ju att bli onödigt komplext annars och risken för fel ökar.

  • Henning Waltgård
    torsdag 25 mars 2010 klockan 9:16

    Om man lägger till klassen i avancerad vy blir det fel eftersom från- och tillålder inte fyllts i när de skapats i enkel vy om det inte fanns någon öppen klass. Det verkar vara för att anmälningsavgifter för öppna klasser saknas som det inte går att använda den enkla vyn. I XML-filen med tävlingens klasser ska avgiftera komma i tillämpningsordning.

  • Mats Troeng
    onsdag 24 mars 2010 klockan 19:17

    Jag kan tyvärr inte återupprepa felet.

    Kanske har det att göra med att anmälningsavgifterna som definierats för den öppna klassen innehåller en avgift för deltagare upp till 16 år och en annan avgift som det inte satts några åldersbegränsningar för. Då får en ungdom summan av de båda avgifterna, eftersom den passar in på båda åldersdefinitionerna. Korrekt i detta fall är att vuxenavgiften ska ha en åldersbegränsning på 17 år och uppåt.

    Om ovanstående inte rätar ut frågetecknen kan du kontakta supporten med uppgift om vilken tävling och vilken person det rör sig om.

  • Henning Waltgård
    onsdag 24 mars 2010 klockan 11:00

    För de kortare öppna banorna anger man anmälningsavgift för både ungdom och äldre. I tabellen Stoppdatum visas då summan av dessa. I Anmälningsavgifter per klass visas det rätt på två rader.

    När man anmäler till klassen visas summan av avgifterna på den personens Mina sidor/Mina anmälningar

Annonser

Bagheera