Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Varför kommer inte rankingen från O-ringen?

 • Niklas Wrane, SOFT
  onsdag 8 augusti 2012 klockan 15:17

  Det här ska vara åtgärdat sedan några dagar tillbaka. Vi beklagar att det drog ut på tiden. Den sista förseningen berodde på att seniorelitens resultat för etapp 3 (som var en sprintdistans) felaktigt hamnat ihop med övrigas resultat för etapp 3 (som var en medeldistans).

  Anledningen till sämre poäng är svårt att kommentera utan att veta mer. Det kan vara så att ett tidigare tävlingsresultat saknats, nu kommit med och därmed påverkat alla resultat efter det datumet.

 • Johan Sköld
  söndag 5 augusti 2012 klockan 10:29

  Värre än så - resultaten verkar helt ha fallit bort för alla klasser på Etapp 3.

  Sen har poängen för existerande E1, E2 och E4 ändrats till det sämre. Vad hände...?

 • Anna Nero Nordmark
  lördag 4 augusti 2012 klockan 7:46

  Kortklasserna verkar ha fallit bort från etapp 3. Resultatlistorna är tomma på alla kortklasser jag kollat.

 • Niklas Wrane
  torsdag 2 augusti 2012 klockan 14:26

  Hej på er

  Genom uppladdning av resultaten till Eventor skapas normalt poängerna automatiskt i Sverigelistan varje natt, men som Stefan är inne på är uppladdningsfunktionen inte optimalt skriven för arrangemang över 15000 deltagare, även om det fungerar.

  Ser nu att alla resultat verkar uppladdade. Däremot verkar det fortfarande inte fungera för de delade klasserna. Vi hoppas kunna lösa detta så snart som möjligt och tackar för tålamodet!

  Etapp 5 är satt som ogiltig nu. Tack för påpekandet!

  /mvh Niklas, SOFT

 • Stefan Månsson
  onsdag 1 augusti 2012 klockan 16:36

  Johan, Karl, mfl > Vi jobbar på att få in korrekta resultat i Eventor där även de delade klasserna kommer med i Sverigelistan samt i Winsplits Online.

  Vi har lyckats hänga Eventor de sista 5-6 gångerna vi försökt läsa in uppdaterade resultat - inväntar svar på hur vi skall göra för att kunna läsa in resultaten utan att Eventor hänger sig. 

 • Johan Sköld
  onsdag 1 augusti 2012 klockan 13:46

  Det är nog semester på kansliet...   :-)

  Självklart ska etapp 5 inte vara med.

  Vad gäller kortklasser så kollade jag upp det med ansvarige innan O-ringen och det var helt klart att klasser med minutstart skall räknas. Dock ej helt fri start, som i motionsklasserna. Från bestämmelserna för Sverigelistan:

  ”Resultat från klass fri starttid är inte meriterande, däremot s k fri intervallstart (dock ej i rankingmeriterande klass där startordningen ska vara lottad)”

  Det ser ut som bara klasser som delats i två har fallit bort:
  H21K, H40K, H45, H45K och H50.

 • Karl Utterback
  onsdag 1 augusti 2012 klockan 11:30

  Det blir värre. Nu har man även felaktigt räknat poäng på etapp 5 (jaktstart) och resultaten från flera klasser saknas fortfarande. När kan man justera detta?

 • Mikael Andersson
  onsdag 1 augusti 2012 klockan 10:48

  Leif << Det var ju inget man visste på förväg och planerade för att komma sent, så lite hårt att stryka tävlingen då..

 • Leif Sandahl
  onsdag 1 augusti 2012 klockan 8:28

  Kortklasser t ex H35K, H40K, etc är med i Sverigelistan från Oringen. De hade "fri" starttid. Gäller nu andra regler då fri startid ingår i listan? Men i princip hade ju alla klasser fristartid pga av att man fick startstämpla om man var sen till start dag 1 och 2.  Ska alla klassser ogiltigförklaras dag 1 och 2? Någon plan på när de  saknade uppdelade O-Ringenklasserna kommer in på listan?

 • Rickard Ericsson
  tisdag 31 juli 2012 klockan 19:11

  okejokej, nej ja vet ej riktigt.

 • Olof
  tisdag 31 juli 2012 klockan 12:03

  H45 är inte med heller i de rapporterade resultaten. Ingen fri starttid, men dock uppdelad i två grupper. Kanske där strulet ligger?

  Kortklasserna får väl ranking eftersom det är fri minutstart om jag förstått det rätt.

 • Rickard Ericsson
  tisdag 31 juli 2012 klockan 11:30

  kortklasserna (förutom H21K) hade fri starttid och ska därför inte ha ranking. Annars vet jag inte.

 • Johan Sköld
  tisdag 31 juli 2012 klockan 9:46

  Nu har O-ringen kommit in i Sverigelistan!

  Däremot saknas klasserna H21K, H40K, H45, H45K och H50. Har det blivit något fel eftersom dessa klasser var splittrade i två, pga av antalet deltagare?

 • Christoffer Ohlsson
  söndag 29 juli 2012 klockan 13:23

  Som jag har hört om de inte kunde lägga upp startlistan på eventor som förra året så ville de inte det för de vågade inte använda Eventor för den är för instabil. Men man måste ladda upp resultatet på Eventor för att de ska bli ranking? Eller har administratörerna en särskild genväg för att ladda upp resultatet direkt till Sverigelistan? Om det vore så hade de säkert gjort det!

  Eventor klarar ju anmälan så varför ska den inte klara av resterade bitar? 

 • Rickard
  söndag 29 juli 2012 klockan 10:29

  Rankinglistan uppdateras ju varje natt, men nu har det gått en vecka sen första etappen och några dagar sen oringen avslutades, men fortfarande har ingen ranking dykt upp. Vad beror detta på och när kan vi förvänta oss att den ska komma?

  En annan sak jag måste påpeka är att Morokuliens andra etapp avgjordes med jaktstart och bör därför inte få någon ranking.

Annonser

Bagheera