Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Patrull tävling

 • Magnus Johansson
  torsdag 16 augusti 2012 klockan 0:02

  Om deltagarna springer hela tävlingen med samma bricka så tror jag det bästa är att lägga upp det som en vanlig individuell tävling med en sträcka. Varje lag kommer då att representeras av en "löpare" i OLA.

  Då hanterar man gafflingen genom att skapa flera olika banor och knyta dem till samma klass. När man lottar fördelas banorna på löparna, men jag är osäker hur man kan påverka enligt vilken gafflingsnyckel banorna fördelas.

  Efter lottningen kan man gå in under Lottning/Knyt bana till löpare och ändra vilken bana (av de som knytits till klassen) som respektive löpare har. Om tävlingen är av mindre storlek så borde det vara överkomligt att manuellt gå igenom gafflingen för alla löpare efter att lottningen gjorts.

 • Urban Särnbrink
  onsdag 15 augusti 2012 klockan 22:32

  Vi ska köra en patrull tävling för ungdomar, där ett lag består av 2 löpare. Löpare 1 springer en sprintbana A, växlar till löpare 2, som springer sprintbana B, sedan springer de gemensamt bana C. Tanken vi haft är att de använder en gemmensam Si bricka. Någon som vet hur en sådan tävling läggs upp i Ola? Om jag väljer individuell tävling hittar jag ingen möjlighet att lägga in en gaffling, om jag väljer stafett, får jag "internt databasfel" när jag t.ex ska registrera en anmälan.

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr