Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > DM Medel Södermanland + Västmanland

 • Niklas Wrane
  måndag 15 oktober 2012 klockan 10:18

  Hej igen

  Vill gärna ge en uppdatering i nedanstående ärende.

  Vi har nu tagit beslut om att inte köra någon samberäkning av årets DM-klasser. Det tar helt enkelt för mycket tid och resurser att göra detta.

  Däremot har vi beslutat att vi nu äntligen inför en ny formel. Detta kommer att göras till 2013 års säsong och vi kommer då att räkna om alla årets resultat med denna nya formel. Hänsyn kommer då troligen att tas till samkörning av km-tid för gemensamma kontroller för alla banor på tävlingen för att på så sätt få någon form av jämförelse mellan klasserna. Detta kommer i så fall att göra årets DM-tävlingar betydligt rättvisare.

  Vår ambition är att den nya formeln finns på plats före nyår. Hoppas ni som är berörda av samarrangerade DM i år kan hålla er till dess.

  /mvh Niklas, SOFT

 • Niklas Wrane
  måndag 24 september 2012 klockan 20:33

  Hej Lars!

  Beklagar sent svar. Stämmer precis som du skriver i reglerna. Tyvärr är inte detta implementerat i systemet och eftersom målsättningen är att ta fram en ny formel till nästa år finns det inga ambitioner på att införa den här funktionaliteten i år med risk att den försvinner redan till nästa år.

  Däremot får vi se över vilka möjligheter det finns till att manuellt samberäkna de få DM-tävlingar det rör sig om. Återkommer med besked så snart som möjligt i frågan. Vi behöver i så fall vänta tills det att inga resultat laddas upp på nytt (vid felkorrigeringar mm) eftersom poängen då räknas om felaktigt.

  /mvh Niklas, SOFT

 • Lars Kjellman
  söndag 23 september 2012 klockan 17:23

  Varför händer det inget?

  Inget svar. Ingen ändring. Ingen samranking av Västmanland och Sörmland.

  MVH

  Lars

 • Lars Kjellman
  söndag 16 september 2012 klockan 10:53

  "Klasser med gemensam bana med annat OF på DM-tävling beräknas gemensamt, om klasserna tillhör samma ålderskategori och om resultaten rapporteras in till SOFT gemensamt." Så står det i reglerna. Av någon anledning har inte beräkningen skett gemensamt trots att det är en tävling i Eventor och båda resultatlistorna inrapporterats. Att det är skilda resultatlistor är naturligt eftersom det är skilda distrikt.

  MVH Lars

   

Annonser

Bagheera