Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Fri start

 • Undrande
  fredag 23 november 2012 klockan 9:49

  "Bara ställa sig före i kön". Hur då menar du?

 • Mikael
  lördag 10 november 2012 klockan 20:00

  haha, björn den var bra: " utan att veta när ev. konkurrenter startade." Du menar att det inte är så svårt att stå vid starten och kolla när konkurrenterna står där? och vill man ha en viss löpare minuten efter sig är det bara se till att ställa sig före i kön där, vill man ha bäst förutsättningar ser man till att starta sist och kanske låta några polare starta med 1 min framför och se till att trycka på bra i början så man får deras ryggar.. 

  Alltså inte helt bra förutsättningar om de resultaten ska ligga som grund för andra elittävlingar. I och för sig ingen stor deal i det här fallet, men blir det fler tävlingar som har fri start så är det ju något som de borde ha fixat framöver.

 • Magnus Jonasson
  fredag 9 november 2012 klockan 15:37

  Fri start är inte tillåtet i tävlingsklasser.

  Däremot fri intervallstart är tillåtet, men inte i klasser med ranking.

  Vad fri intervallstart innebär är lite dåligt beskrivet. Det enda som man kan tolka dit är att det skall vara 2 minuter mellan startande i samma klass, vilket man inet uppfyllder om jag tolkat det rätt.

  Måste man ha samma avstånd mellan alla i klassen? Det blir svårt att uppfylla. Får man varva med samma bana men andra klasser mellan?  Borde man få.

 • Björn
  torsdag 8 november 2012 klockan 20:57

  Hur menar du att det skulle göra tävlingen ogiltig! Alla startade ju med minst 1 min startmellanrum, utan att veta när ev. konkurrenter startade.

 • Mikael
  tisdag 6 november 2012 klockan 14:11

  Då det var fri start på svartofejden så borde den väl inte vara rankingmeriterad eller?

Annonser

Bagheera