Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Ta bort löpare i efterskott

 • Mats Nylin
  lördag 11 maj 2013 klockan 8:56

  Jag gjorde så här. Ändrade status till deltar ej under felande löpare och i anmälningskontroll tog bort alla avgifter på mig. Som jag uppfattar det så är jag då borta ur tävlingen. På fakturan är jag kvar men med 0 i avgifter

   

   

 • Per Magnusson
  torsdag 2 maj 2013 klockan 21:06

  Det låter som bra förslag Magnus. Internt databasefel är inte så elegant när man gör något som man tycker borde vara möjligt.

 • Magnus Johansson
  torsdag 2 maj 2013 klockan 10:58

  Om man helt vill ta bort en person som det kopplats en utläsning till behöver man idag ta bort utläsningen i databasen. Vad som ska tas bort ur vilken tabell kan du troligen lista ut genom att titta på detaljerna i felmeddelanet (Internt databasfel).

  Jag har löst samma problem på detta sätt när jag lagt till en extra löpare i en tävling för att testa saker t ex sträcktidsutrskrift vid brickavläsning utan att påverka någon riktig löpares resultat.

  Kanske vore det en bra framtida feature att det går att ta bort löpare även efter att brickavläsningar kopplats till dem. Förslagsvis skulle man då få en fråga "Det finns resultat/avläst bricka kopplad till denna löpare, vill du ta bort löparen ändå?" när man försöker ta bort en sådan löpare.

 • Per Magnusson
  torsdag 2 maj 2013 klockan 8:30

  Tack. Rådet fungerade hyggligt med lite modifikation. Om jag valde "används inte" som parameter så kom det ändå 180 kr i faktura på mig.Om jag däremot valde "Borttagen ingen avgift" så finns jag visserligen med i fakturan, men med avgiften 0 kr.

 • Per-Erik Modig
  torsdag 2 maj 2013 klockan 7:06

  Skapa en "slask"-klass, flytta fig dit, markera sen klassen som "används ej" under parametrar för tävlingsklasser.

 • Per Magnusson, Linköpings OK
  onsdag 1 maj 2013 klockan 22:38

  Jag skulle behöva ta bort en löpare från tävlingen vi hade idag så att inte blir någon faktura för den löparen (och inga resultat etc). Löparen är jag själv (som var OLA-ansvarig på tävlingen och inte sprang).

  Bakgrunden är att det finns en till Per Magnusson i klubben och den andre sprang Ö8. Dock blev det fel när direktanmälningen gjordes på plats och det var jag som valdes. Det är i princip omöjligt för personalen vid direktanmälan att skilja på två identiska namn i löparregistret för en klubb, så att det blev fel där kan personalen inte klandras för (men väl OLA kan man tycka).

  Jag upptäckte felet enbart pga att jag satt och jobbade med Eventor nu på kvällen efter tävlingen och såg till min förvåning att Eventor angav en starttid för mig på tävlingen. För att lösa det hela direktanmälde jag den andre Per Magnusson och lyckades koppla hans utläsning till honom. Efter mina manövrer finns dock jag själv kvar som anmäld och dessutom med två avgifter för vuxen (180 kr) av någon outgrundlig anledning.

  Jag försökte ta bort mig genom att gå in i "Anmälningskontroll", söka upp mig, trycka minus (så långt funkar det), men när jag sedan trycker på spara blir det internt databasfel.

  Hur får jag bort mig själv från databasen så at min klubb inte debiteras inte bara enkel utan till och med dubbel startavgift för mig?

  Per M, per@lok.se

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF