Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Utvecklingsförslag > Tillsättning av vakansplatser

 • Per-Martin Gustavson
  onsdag 29 maj 2013 klockan 13:07

  Vi tar naturligtvis inte ut någon efteranmälningsavgift varken för de som efteranmälersig på vanligt sätt eller de som tar vakansplat tävlingsdagen. Så gör vi i alla fall i vår förening, vi anser inte att det ska vara billigare att vänta med anmälan till tävlingsdagen.

 • Magnus Johansson
  torsdag 9 maj 2013 klockan 14:54

  En fråga som ligger lite utanför ämnet, men är det i Östergötland så att det är billigare för en ungdom att anmäla sig till vakansplats på tävlingsdagen än att efteranmäla sig?

 • Per Magnusson
  onsdag 8 maj 2013 klockan 21:45

  Tack Anders Kallin för tipset. Jag har inte testat det själv, men baserat på det du skrev så gjorde jag ett dokument med anvisningar och lade upp det på ÖOF:s hemsida under arrangemang (http://öof.se/index.php?page=29). Om någon som jobbar med OLA centralt har lust att lägga in texten i lämplig dokumentation med större spridning så klistrar jag här in den:

   

  Tillsättning av vakansplatser i ungdomsklasser i OLA enligt Östergötlands regler

   

  Enligt tävlingsreglerna för Östergötland så ska det i klasserna inskolning, U1-2, DH12-16 Kort och DH10-16 på varje tävling finnas 5 vakansplatser vardera där man på tävlingsdagen kan anmäla sig till ordinarie startavgift (gäller även på DM).

   

  Det är inte uppenbart hur man på ett smidigt sätt matar in dessa anmälningar till vakansplatser i OLA på tävlingsdagen, men följande metod borde fungera:

  1. Innan tävling: Skapa en särskild efteranmälningsavgift som bara gäller fram tills dagen innan tävling och knyt denna till ungdomsklasserna istället för den vanliga efteranmälningsavgiften.
  2. På tävlingen: När man har sparat anmälan så väljer ju OLA en godtycklig vakant-plats, om man trycker på "Etapp" på löparen så finns en knapp "Välj starttider för löparen", där kan man enkelt flytta löparen till den vakant-plats man vill.
 • Per-Martin Gustavson
  onsdag 8 maj 2013 klockan 21:01

  OK, där fanns funktionen vi efterlyste, det gäller bara att hitta den. Det underlättar betydligt när man kan gå in och välja starttid direkt.

 • Anders Kallin
  onsdag 8 maj 2013 klockan 14:44

  Nu har jag testat funktionen lite mer och inser att det går att få hyffsat smidigt ändå. När man har sparat anmälan så väljer ju OLA en godtycklig vakant-plats, om man trycker på "Etapp" på löparen så finns en knapp "Välj starttider för löparen", där kan man enkelt flytta löparen till den vakant-plats man vill.

  Gällande efteranmälningsavgiften så kan man lägga en särskild efteranmälningsavgift på ungdomsklasserna som bara gäller fram tills dagen innan tävling, då slipper man gå in och ta bort efteranmälningsavgifterna på löparna i efterhand.

 • Magnus Johansson
  tisdag 7 maj 2013 klockan 14:39

  I så fall kanske det har införts någon bugg, för det har fungerat tidigare (det fungerade för mig i samband med Skärgårdsmedeln för några veckor sedan).

  Kanske har det ändrats något i Eventor i samband med senaste prestanda uppdateringen?

 • Gunnar Svanberg
  tisdag 7 maj 2013 klockan 10:48

  @MJ: Det är mycket möjligt, men det blir ingen länk intill resp. klass på resultatsidan i Eventor. Märkte det efter helgens 10MILA-kort. Fick göra som Per-Martin, en export och sen ladda upp i Eventor.

 • Magnus Johansson
  tisdag 7 maj 2013 klockan 9:42

  Angående sträcktider: När man laddar upp resultat till Eventor direkt inifrån OLA så följer sträcktiderna med, de publiceras då automatiskt i WinSplits Online och en länk till WinSplits skapas på tävlingens sida i Eventor.

 • Anders Kallin
  tisdag 7 maj 2013 klockan 7:36

  VI har samma rutiner i Närke, så även vi skulle gärna se att detta underlättades.

 • Per Magnusson
  måndag 6 maj 2013 klockan 21:18

  Jag håller med Per-Martin om att det är väldigt knöligt att tillsätta vakansplatser i ungdomsklasserna enligt det system vi har i Östergötland. Löparna väljer vilken vakanstid de vill ha och det borde räcka att gå in i en enda dialog och anmäla löparen och få in denna på vald tid.

  Ytterligare en sak som är krångligt med detta är att avgiften enligt distriktets bestämmelser ska vara ordinarie och inte efteranmälningsavgift, vilket man måste justera på ytterligare ett ställa i OLA för varje löpare. Det vore bra om man åtminstone kunde välja avgift vid vakansanmälan.

 • Per-Martin Gustavson
  måndag 6 maj 2013 klockan 18:14

  Tråden borde naturligtvis legat som utvecklingsförslag i OLA-forumet.

 • Per-Martin Gustavson
  måndag 6 maj 2013 klockan 16:40

  Vi i Östergötland har sedan flera år gjort det möjligt för våra ungdomar att anmäla sig tävlingsdagen genom att lotta in ett antal vakansplatser  ungdomsklasserna. Det jag önskar är att när man gör anmälan och väljer att använda vakansplatser så skulle de starttider som finns tillgängliga i klassen visas så man kunde välja dessa redan vid anmälan. Som det nu är måste man byta fönster för att se vilken startid det blev och sedan kan man gå till manuell startlista och ändra om man skulle vilja. För det mesta vill man använda den första vakansplatsen först men så löser OLA det inte idag.

  Jag tycker också att när man laddar upp resultaten från OLA till Eventor så borde sträcktiderna följa med. Nu måste man ändå gå in i Eventor och ladda upp resultaten.

  Rätta mig om jag har fel.

Annonser

Bagheera