Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Utskrift av separat PDF-faktura till varje deltagande klubb

 • Bengt Mattsson
  torsdag 2 april 2015 klockan 17:09

  Om fakturorna lagrades i klubbvis i Eventor Skulle det räcka med en enkel upplysning till de lagrade e-postadresserna att faktura från "Tävlingen" finns nu lagrad i Eventor. Sedan kan varje klubb gå in och hämta sina egna fakturor.

  Det skulle inte göra så mycket om inte e-posten kom fram till kassören heller, eftersom kassören förmodligen snart göra till sin vana, att när det är aktuellt gå in och kolla om det finns fakturor, som skall betalas. Precis som e-fakturor via bank.

 • Mikael Aftevik
  tisdag 24 mars 2015 klockan 9:46

  Jag skrev om det för drygt 2 år sedan...

   

  För redan då pratades det från SOFT och OLA/Eventor-utveklare att fakturahanteringen fanns med som ett prioriterat ärende.

  Men det kanske inte var så prioriterat ändå, för snart 2 år senare, så har inget hänt.... Kanske var det mer ett önsketänkande om hur fakturahanteringen kunde göras, än ren "prioritering" att ordna ?!

 • Gunnar Svanberg
  tisdag 24 mars 2015 klockan 8:02

  Håller med fullständigt!

  Här finns ett sätt att dela upp OLAs pdf i separata filer:
  http://www.splitpdf.com/

  Men det blir ju ändå snigelpost.

 • Niklas Nilsson
  måndag 23 mars 2015 klockan 22:30

  Förstod inte varför han som skötte tävlingsadministrationen i övrigt inte ville "skriva ut" fakturor... När jag läst denna sida så förstår jag bättre - jag trodde givetvis att det var standard i alla administrativa program att man kunde skapa pdf-faktura till varje klubb (och få mottagarklubbens e-postadress framtagen genom systemet)... Med tanke på vad jag läst här, så blir det den miljöovänliga utskriften av fakturorna och snigelpost. Jag har inte tid att sitta och pilla med detta. Känns lite stenålder faktiskt...

 • Magnus Asplund
  måndag 15 september 2014 klockan 11:41

  Efter en extremt arbetskrävande insats för Stafett kommer vi med ett antal önskemål av förbättringar av OLA (eller tillhörande stöd från närliggande systemlösningar, läs: Eventor osv - jag vet inte riktigt vem som är "boven" på vissa punkter).

  Måhända detta var första gången jag använde OLA överhuvudtaget och dessutom på en stafett, och dessutom med två distrikt i samma tävling och tajt deadline för anmälan. Således en hel del jobb med att tävlingsadministrera.

  1. Import av gafflingsnyckel (jag har klickat tusentals ggr bara för att registrera gafflingsnycklar manuellt, baserat från banläggarens Excel-underlag - tidsödande och upplagt för allehanda fel som inte bör finnas i ett bra system)

  2. Utskrift av klubbstartlista med lagnr, klubbnamn, SI-nr (att "skärmdumpa" varje klubb via startlistan från Eventor och printa via PDFCreator eller motsv är ingen höjdare)

  3. Export av resultatlista med sträcktider (som stödjer Eventor och WinSplits fullt ut - eller omvänt, som stödjer OLA fullt ut - inklusive flera startande på samma sträcka.

   4. Fakturering (kommer vi snart att göra också...). Är det PDFCreator.exe och http://www.splitpdf.com/ (resp dito merge) som är räddningen?

  5. Dokumentation av OLA för stafett. De grundläggande dokumenten för hur man fixar MySQL, OLA och kommer igång är tillfredstställande, men det saknas en hel del hjälptexter via OLA-klienten.

  Med ödmjuk inställning till att jag kan ha fel på vissa detaljer, vi körde OLA 5.1.9 och att SOFT har begränsad budget osv, så har jag med ett par decenniers teknikbakgrund inte kunnat se annat än att det finns stora möjligheter till förbättringar att göra i OLA, men där man kan göra "underverk" för arrangören, framöver.

  Mvh

  Magnus Asplund, Sundbybergs IK

 • Petra Lindell
  fredag 29 augusti 2014 klockan 10:55

  Jag saknar också denna funktion.
  Det minsta som behövs är att få en pdf per klubb med e-post adress i faktura huvudet. Det skulle spara myyycket tid.

 • Erik Daniels
  torsdag 28 augusti 2014 klockan 21:36

  Håller med om att detta är en funktion som är nödvändig, dvs en funktion för en direkt fakturering mot e-postadressen från OLA eller Eventor. Jag har precis färdiställt ca 180 fakturor till ca 100 klubbar efter helgens tävling och det har tagit flera mig tre kvällar eftersom det både var tråkigt, enformigt och tidsödande.  

 • Patrick Djerf
  tisdag 15 april 2014 klockan 23:16

  Någon som vet hur det går med detta? Är tidsödande att skapa fil för fil. Vill ju dessutom få med mailadressen till klubbkassören också.

 • Fredric Johansson
  torsdag 12 september 2013 klockan 21:58

  Någon som hört något nytt om denna funktion? Som det är nu så är det rätt omständigt att skapa dem.

  Det jag gjorde nyligen var att skriva ut alla om en PDF, splitta den till ensides dokument med pdfsam, ändra namn på alla dokument och sammanfoga de pdfer som tillhör samma klubb vilket görs i samma program. Fungerar bra då det inte är många deltagare från samma klubb annars blir det mycket sammanfogningar men det går relativt smidigt om man numrerar dem bra.

  Snabb lösning till att delvis fixa det vore ju att göra varje klubb i utskriften till ett eget printer-jobb med tävlingsnamn och klubbnamnet i titeln, bra pdf-printrar snappar upp titeln och föreslår det som namn när man sparar dem.

 • Mikael Aftevik
  torsdag 9 maj 2013 klockan 19:54

  Vad jag har förstått så ligger detta som ett prioriterat ärende hos SOFT, för utveckling av denna funktion utifrån Eventor, alltså inte en direkt funktion i OLA.

   

  Detta är väl dock inget som är "spikat i sten", men vad jag har hört så ska det bli så framöver.

  SOFTs utvecklingsbudget avgör väl kanske om det blir under våren/sommaren eller till hösten ;-?

 • Peter
  torsdag 9 maj 2013 klockan 8:13

  Håller med, en funktion som borde vara prioriterad. Dessutom lätt eftersom klubbarna i idrottonline har registrerat kassör med epostadress och allt.

  Jag har gjort på ett lite annat sätt. Skrivit ut alla fakturor till en enda PDF-fil, sedan skriver jag ut varje klubbs faktura från den. Tar någon timme, tur man tågpendlar...... 

 • Per Magnusson
  onsdag 8 maj 2013 klockan 21:53

  Efter tävlingen vill man som arrangör gärna fakturerar och ett smidigt och miljövänligt sätt att göra det är att mejla ut en faktura i PDF-format till varje klubb som är skyldig pengar.

  Jag hittar dock ingen smidig funktion i OLA för att skriva ut alla dessa fakturor till varsin PDF-fil i ett enda moment. Den klumpiga, trista och felbenägna lösning jag fått ta till är att i funktionen för fakturautskrift sortera på hur mycket klubbarna är skyldiga, flytta en klubb till högra rutan, sedan klicka för att skriva ut fakturan, ändra till "utskrift till skrivare", klicka ok, skriva in klubbens namn som en del av filnamnet, klicka ok, flytta tillbaka klubben till vänstra rutan (vilket förstör sorteringsordningen), klicka för att sortera igen osv.

  Finns det någon bättre lösning för att skapa en PDF med vettigt filnamn (innehållande klubbnamnet) för varje klubbfaktura?

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr