Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Utläsning av SI-nummer ur Checkenheter stuligt!

 • Christian Rohner
  lördag 25 april 2015 klockan 17:46

  Vi har fortfarande problem att läsa in checkenheter:
  - fel datum (som medför en varning som ska kvitteras för varje stämpel)
  - fel bricknummer

  Utläsning med SI-Config fungerar utmärkt, men ett försök att läsa in filen från SI-Config ledde inte till något resultat heller. 

  Vi använder 5.1.10-1 och SI8 checkenheter i extended protocol. Vid test med enheter utan extended protocol stämmer tiden men man får inte in alla stämpel. Är det något annat man ska tänka på?

 • Mats Javehed
  måndag 9 september 2013 klockan 22:24

  Vid Upplands DM lång i helgen råkade vi ut för det Fredric Johansson beskriver nedan. Vi hade tre checkenheter att läsa in och av misstag trycktes det på knappen "Sätt ej aktiverade till ej start" efter varje inläst enhet. 

  Eftersom den första enheten var tom så sattes alla löpare som var ute i skogen till ej start tills det att dom kom imål och läste av brickan. ...Inte så lyckat - vi tappade kontrollen över vilka som var kvar i skogen och prisutdelningen blev försenad.

  Så vi håller med: det bör visas tydligare att samtliga checkenheter måste vara inlästa innan man trycker på ovan nämnda knapp!

 • Mikael Andersson
  torsdag 6 juni 2013 klockan 16:27

  Vid TrimtexCup för ungdomar som Valbo AIF arrangerade 28/5 gick det inte att läsa ur checkenheterna med 5.0.17.

 • Anders Önerud
  tisdag 4 juni 2013 klockan 22:34

  Kan tilläggas att vi kört 5.0.17. Kanske är bättre i 5.1.2??

 • Anders Önerud
  tisdag 4 juni 2013 klockan 22:32

  I de två tävlingar som Ok Ravinen haft i år har vi vid båda tillfällen misslyckats att läsa in från Checkenhet. Oklar varför. I senare fallet gjordes någon form av inläsning, men ingen loggning och inte alla lästes in.

 • Fredric Johansson
  onsdag 29 maj 2013 klockan 21:26

  Vi hade inte heller problem när vi testade efter vår ungdomskretstävling för 2 veckor sedan. Ställde in com-porten för enheten och körde enligt instruktionerna i hjälpen.

  Enda problemet som vi stötte på som kanske borde förtydligas eftersom det är lätt att glömma är att alla brickändringar måste vara gjorda innan man Kör "Sätt ej aktiverade till ej start"

 • Per-Martin Gustavson
  onsdag 29 maj 2013 klockan 13:13

  Jag hade samma problem på Tjällmoträffen till jag kom på att jag inte ställt in com-portarna för inläsning av checkenhet från start.

 • Gunnar Svanberg
  måndag 13 maj 2013 klockan 10:18

  Jag hade också problem med att läsa in checkenheterna efter 10MILA-korten. Jag fick inte in något från dom ckeckenheter vi hade så jag har bugg.anmält det till utvecklarna.

 • Björn Karlsson
  söndag 12 maj 2013 klockan 17:38

  Vid OK Orintos tävling idag hade vi tänkt korta ner "Kvar i skoge"-listan genom att läsa ut bricknummer ur Check-enheterna för att se vilka som var "Ej start". Vi brottades med detta i säkert en timme och det bästa vi kunde få ut var en textfil att klippa in i ett Worddokument som vi sedan fick korsläsa omt Kvar-i-skogenlistan. Ganska fyrkantigt!

  Beskrivningen i OLA-manualen ger inga ledtrådar till vad vi gör fel. Kan någon berätta hur man gör? Eller göra manualen lite tydligare?

  //BK

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr