Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Bugg

 • Pär Svensson
  fredag 23 augusti 2013 klockan 23:33

  Tack! Jag får kanske prova det för jag insåg att det finns så många nivåer och fönster som kan öppnas långt ner i hierarkin att det nästan är omöjligt att gå in i alla. Rätt var det är upptäcker man ett nytt fönster som man har varit inne i och lagt på extraskärmen senast man använde det.

 • Per-Erik Modig
  tisdag 20 augusti 2013 klockan 8:11

  Fönsterinställningarna ligger i .dat filer i mappen c:\programdata\ola5\  (På min win 7, kan variera lite)

  Vid akuta problem så ta bort alla .dat-filer, de återskapas vis omstart.
  I det här läget handalr det om filerna, MainPaneSettings.dat, MainSettings.dat och tableViewerSettings.dat. Är lite osäker om alla 3 behöver rensas.

 • Pär Svensson
  söndag 18 augusti 2013 klockan 18:31

  Det är nästan säkert samma bugg för strax efter att jag skrivit mitt inlägg så slog det mig att jag för några månader sedan bytte från att ha min extraskärm till vänster om den bärbara till att nu ha den till höger. Eftersom jag använder båda skärmarna parallellt så blir det ju skillnad. När jag ändrade tillbaka (inte fysiskt men väl i Windows-inställningarna) så funkar det igen. Jag får nu gå in i alla menyer och lägga fönstren på huvudskärmen innan jag stänger och hoppas att jag inte glömmer något fönster för på tävlingen hade jag inte tänkt ha någon extraskärm. Det intressanta är att jag alltså avinstallerade den gamla OLA-versionen och installerade den nya men jag antar att detta ligger i något register som inte tas bort. Hade nämligen ett liknande problem med OCAD och fick då tipset att ändra i ett register för att få ordning på det. Detta bör väl dock kunna lösas i koden hoppas jag för annars lär det väl vara många som får problem.

 • Pär Svensson
  söndag 18 augusti 2013 klockan 18:14

  Misstänker att jag har ett liknande problem med den skillnaden att det för mig inte verkar spela någon roll om jag kör med bara min bärbara eller två skärmar samtidigt. När jag går in i vissa menyer så fryser allt och jag kan inte göra annat än att trycka Ctrl-Alt-Delete och avsluta. Eftersom det rör sig om alla möjliga viktiga fönster (exempelvis registrera anmälningar) så måste jag se mig om efter alternativ till OLA om jag inte får ordning på detta inom några dagar. Har aldrig märkt detta i äldre versioner av OLA på exakt samma dator. Nuvarande version är 5.1.6-1.

 • Felix Alnervik
  onsdag 12 juni 2013 klockan 20:57

  Har upptäckt en liten bugg.

  Kopplad in en extra skärm till min bärbara i helgen när jag skulle göra lottning och annat. Ville ha en större skärm. Ställde in den på utökat skrivbort. Nu när jag öppnar vissa dialoger så öppnas de på den skärmen som inte längre finns. Alltså ser jag inte rutan, men kan heller inte stänga den. Kan inget annat göra än att "döda" programmet. Irriterande =)

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF