Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Ogiltig tävling ?

 • Niklas Wrane, SOFT
  fredag 5 juli 2013 klockan 15:26

  Hej alla,

  Det är flera som kan ha satt den som ogiltig. Jag har i alla fall justerat så att endast D/H18-21 förblir ogiltiga, samt informerat RA i Blekinge om detta.

  Trevlig helg!

  /mvh Niklas

 • Björn Andersson
  tisdag 2 juli 2013 klockan 8:33

  Mycket snack och lite svar från ansvarig som satt tävlingen som ogiltig. För mig gick det ganska bra på tävlingen utan att jag såg en enda tävlande från min egna klass och skulle alltså gärna se att tävlingen var ok. Fast jag är som deltagare part i "målet" och tycker inget om hur det borde vara (fast jag ser ju gärna att någon kollar på detta och funderar på om ogitighetsstämplen kan tas bort).

 • Johan Jansson
  måndag 1 juli 2013 klockan 21:19

  Det arrangören erbjöd var fri startminut där löparna kunde välja sytartid i en i förväg uppgjord lista för varje klass. Flera löpare i samma klass kunde alltså inte starta samtidigt. Får vl jämföras med 'fri intervallastaret'

 • Magnus Jonasson
  måndag 1 juli 2013 klockan 16:55

  I TA601 står det mer genrellt och för ranking medans i TA404 står det mer sprcifikt för varje distans och att 1 minut bara är OK vid många tävlande.

  Nu är det ju inte alls säkert att det är därför som tävlingen i fråga är ogiltlig.

 • Rankad
  måndag 1 juli 2013 klockan 16:14

  Magnus > I TA601 under punkt 5.3 står det att "klassens startmellanrum ska vara 1 minut eller mer" för att det skall vara rankingmeriterande, så det borde inte vara något problem med 1 minuts startmellanrum på långdistans (om man nu bortser från att hängningsrisken är betydligt större).

 • Rankad
  måndag 1 juli 2013 klockan 16:07

  I SOFT:s "Stöddokument för Sverigelistan, tävlingsmärken och andra utmärkelser" står det under Sverigelistans meriteringsvilkor och begränsningar att:

  - Resultat från klass med fri starttid är inte meriterande, däremot s k fri intervallstart (dock ej i rankingmeriterande klass där startordningen ska vara lottad).

 • M
  måndag 1 juli 2013 klockan 15:32

  Johan > vad var det som erbjuds egentligen på tävlingen egentligen ?

   

  Var det "fri starttid", enl SOFT's regelverk ?  dvs, samtidig start är tillåten, dvs hur många i klassen som helst kan starta samtidigt ?

  Eller var det "fri intervall start" ? Enl. SOFT's regler: Deltagaren bestämmer själv sin starttid, i mån av plats, från en fördelning
  av tidpunkter med lika intervall som arrangören fastställer.

   

  För tyvärr verkar det som att det du kallar i inlägget "fri starttid", egentligen är "fri intervallstart  ?

 • Magnus Jonasson
  måndag 1 juli 2013 klockan 15:03

  En gissning är att det skall vara 2 minuter mellan stattiderna.

  Det står i TA404

  "Långdistans. Två-tre minuter beroende på klass. Kan vara mindre vid många deltagare."

  och så många deltagare att en minut behövs var det inte.

  Lite konstigt att man anger 2-3 minuter. Är det inte OK med 4 minuter eller mer om man är få deltagare? Det föredrar jag.

 • Johan Jansson
  måndag 1 juli 2013 klockan 8:14

  Stigmännens tävling dag 1 har satts som ogiltig. Antar att det beror på att fri starttid tillämpades. Eftersom starttiderna styrdes så att man fick välja i en i förväg gjord startlista med minst 1 minuts intervall har jag svårt att se skillnaden mot lottade klasser. Borde inte denna tävling godkännas ?

Annonser

Bagheera