Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > O-ringen saknas motionsklasserna

 • Niklas Wrane, SOFT
  lördag 10 augusti 2013 klockan 13:27

  Hej,

  Jag utgick ifrån att motionsklasserna hade s k fri intervallstart (eller fri minutstart som det ibland kallas då intervallet är en minut). Det har de väl haft tidigare år om jag inte minns fel?

  Om de har helt fri starttid, dvs att man till exempel kan springa två och två, eller i en patrull om flera löpare, så är de inte meriterande. Om sedan även övriga klasser, inklusive lottade klasser, kunde starta helt fritt, dvs inte med något intervall emellan löparna, är det inte helt lyckat, men kanske något vi får ha överseende med med tanke på den situation som uppstod med bussarna.

  /mvh Niklas

 • Fredric Johansson
  onsdag 7 augusti 2013 klockan 10:19

  Vad jag förstår från reglerna så räknas inte klasser med huvudsak röd eller lättare svårighetsnivå med i Sverigelistan och där ingår motionklasserna.

 • Johan Sköld
  onsdag 7 augusti 2013 klockan 8:43

  Motionsklasserna på O-ringen har helt fri start, inte frin minutstart som kortklasserna. Det är väl därför de inte räknas.

 • Eva Emanuelsson
  söndag 4 augusti 2013 klockan 8:21

  Enligt Niklas Wrane är det meriterande, jag kan inte det tekniska vet bara att det förekom sk fri starttid även i lottade klasser om de blev sena pga bussningen samt att de i lottade klasser startade två på samma minut. i samma klass.  Tror inte motionsklassen är värre än någon annan klass.

   

 • Rankad
  fredag 2 augusti 2013 klockan 14:55

  Hur är det på O-ringen, har motionsklasserna helt fri starttid eller är det så kallad "fri intervallstart" likt kortklasserna?

  Om det inte är "fri intervallstart" så är det inte meriterande för Sverigelistan.

 • Eva Emanuelsson
  fredag 2 augusti 2013 klockan 14:13

  Saknar motionskalsserna på Sverigelistan från O-ringen är de på G?

Annonser

Bagheera