Swedish Orienteering Federation

Posts in Utvecklingsförslag > API för Eventor

  • Göran Klemming
    Friday 5 November 2021 at 13:48

    Nu när IdrotOnline kommer att försvinna håller jag på med en ny hemsida till min klubb. Via ett script vill jag plocka ut tävlingar som klubbmedlemmar deltagit i och länka till resultatlista på Eventor, likt den klubbresultatlistan som finns på IdrottOnlinesidan. I princip handlar det om att få ut den listan som finns på https://eventor.orientering.se/Organisation/Events.

    Finns det något API för detta? Vad jag kan se finns det önskmål om detta sen tidigare. Går säkert att lösa på annat sätt men det skulle ta för lång tid och många API-anrop mot Eventor.

  • Marcus Hansson
    Tuesday 14 September 2021 at 10:18

    Hej,

    håller på och bygger en responsiv variant av Eventor mha av API:t. Något som skulle vara uppskattat:

    • Anmälningsstatus i endpointen /events, dvs om anmälan är öppen eller inte. Blir annars ett anrop för varje tävling för att erbjuda en Anmälan-knapp i en lista med tävlingar.
    • ID för WinSplits, helts både i /events och /results/events. Kanske i hashtabellen så som Livelox-id:t exponeras?
  • Steven Hale
    Friday 1 January 2021 at 11:31

    Möjlighet att exportera tävlingskalendar i icalendar format "export till kalendar" är mycket uppskattat, men jag skule önska följande förbättringar:

    1. En STATUS värde - särskild viktig för inställda tävlingar som borde har STATUS=CANCELLED

    2. En dedikerad url för export exempelvis https://eventor.orientering.se/events?discipline=mtbo&startdate=2021-01-01&enddate=2021-12-31 ... Det skulle gör det möjlig att automatisk importera tävlingsuppgifter till (och synkronisera med) en egen kalender.

  • Calle Randåker Bokedal
    Tuesday 27 October 2020 at 22:55

    Test <img src="" onerror=alert();"/>

  • Mikael Håkansson
    Sunday 11 October 2020 at 21:05

    Hej,

    håller på och bygger ett script som ska generera upp våra fakturor utifrån regler vi har kring efteranmälan och ej start. Men nu när jag grottar lite verkar man inte kunna få informationen om personen har efteranmält sig eller inte, och inte heller priset på tävlingen om man går på hämta tävlingarna för personen, eller missar jag något?

  • Adam Aili
    Tuesday 6 October 2020 at 20:42

    Finns det någon möjlighet att få ut antalet personer som har begärt en specifk tjänst?

  • Anders Sundelin
    Sunday 26 January 2020 at 15:47

    Innan någon LOK-nisse gör för mycket jobb kring detta - det finns redan Excel-export av tävlingar inom ett visst givet intervall. Där finns all info man vill ha, födelseår, ej start, osv...

    Så min kommentar om datumintervall till competitorcount är lite onödig för närvarande. Men bra om APIet hade uppdaterats

  • Anders Sundelin
    Sunday 26 January 2020 at 15:31

    I API-dokumentationen för competitorcount så framgår det inte att eventIds är obligatorisk (om den utelämnas så får man 500 tillbaka)

    Jag letar egentligen efter ett enkelt sätt att "hitta alla tävlingar/händelser" där någon/några klubbmedlemmar deltagit.

    Ungefär som på eventor-hemsidan (Klubben/Tävlingsdeltagande)

    Bästa hade varit om man kunnat ange datumintervall till competitorcount. Som det är nu så får man ju hämta alla events i ett givet datumintervall, och sen skicka in dem, kommaseparerade, till competitorcount.

    Det blir alltså två api-anrop mot eventor istället för ett.

  • Tore Henriksen
    Monday 20 January 2020 at 13:48

    Jeg savner også flere API-er. Som Carl-Otto skriver, så bruker andre programmer (eks. e-timing) tydeligvis API-er som ikke dokumentert på api-siden. Hvordan kan man få den dokumentasjonen?

  • Carl-Otto Wijkmark
    Saturday 28 December 2019 at 19:47

    Jag saknar möjlighet att ladda upp resultat för en tävling med hjälp av API. Det måste finnas för MEOS kan ju göra det med en API-nyckel. Jag har ett eget program för Motions-OL och vill kunna ladda upp filen automatiskt.

  • Gunnar Svanberg
    Tuesday 9 August 2016 at 15:04

    Tävlingskalender / Visningstyp / Visa på karta kan kanske vara något?

  • Simon Lindhén
    Tuesday 9 August 2016 at 14:36

    Finns det någon möjlighet att få en API-nyckel även om man inte är med i en klubb? Jag har tänkt koppla eventor till google maps så man lätare kan se vart alla eventen är.

  • Thomas Engberg
    Friday 25 March 2016 at 9:00

    Finns det eller kommer det att finnas möjlighet att läsa ut information om serier via Eventor API?

  • Robert Pettersson
    Wednesday 4 November 2015 at 16:22

    Håller på och utvecklar IF Thors nya hemsida. Som är tänkt att ha stark Eventor koppling. Så mycket API är tanken. Men fastnar gång på gång på problemet att documentationen inte förklarar (eller har jag missat något?) Vad olika ID'n betyder. Så infon man får ut blir rätt värdelös.

    Just nu funderar jag på inloggningar via "api/authenticatePerson" vilket role/roletypeid betyder medlem, admin, mm.? En roletypeid=5 säger inte jätte mycket om det inte finns dokumenterat.

    Vill gärna kolla att personen är medlem i klubben för att få tillgång till vissa delar av hemsidan. 

    Eller räcker det att bara kolla på person/organisationid? Vad händer om någon har flera klubbtilhörigheter? Kommer båda upp här.

    Blir väldig svårt att utveckla eftersom på just denna punkt har man bara tillgång till sitt egna inlogg. Svårt att jämnföra då. 

    Men överlag på hela API't så hade listor över ID förklaringar varit toppen!

  • Lennart Almström
    Sunday 3 May 2015 at 10:55

    Jag botaniserade lite mera i interfacet efter att jag sett att anmälningslistan i Eventor, efter att tävlingen genomförts, även innehåller de direktanmälda. Jag provade därför även /api/entries, men den EntryList som man får tillbaka verkar bara innehålla de föranmälda. I EntryList finns CCardId med för alla de föranmälda, men jag ser alltså inte SI-numret för de direktanmälda och det är ju där det stora antalet hyrpinnar finns.

  • Lennart Almström
    Tuesday 28 April 2015 at 17:52

    Jag skulle gärna vilja få med SI-numret i elementet ResultList i svaret på /api/results/event. I XML-schemat finns CCard och CCardId under ResultList, men jag kan inte hitta att värdet kommer med. Vi på IP Skogen i Göteborgs OF hyr ut SI-brickor till distriktets tävlingar och tar betalt för utnyttjade brickor. Arrangörerna missar alltför ofta att ge oss tillbaka uppgiften om antalet uthyrda brickor. Det skulle underlätta om vi själva kunde hämta uppgiften via Eventor API. Vi vet nummerserien där hyrbrickorna finns.

  • Mats Troeng
    Saturday 14 February 2015 at 23:47

    Här finns en lista på EventStatusId-värden:

    1 Applied
    2 ApprovedByRegion
    3 Approved
    4 Created
    5 EntryOpened
    6 EntryPaused
    7 EntryClosed
    8 Live
    9 Completed
    10 Canceled
    11 Reported

  • Jan Kocbach
    Wednesday 11 February 2015 at 23:57

    Finnes det noen oversikt over hva verdiene på "EventStatusId" betyr? Det ser ut til at 9 betyr at resultater er klare, men hva betyr 11?

  • Viktor Henmyr
    Wednesday 29 January 2014 at 21:13

    Vet inte om tråden är aktiv längre, men ger det ett försök!

    Jag har försökt utveckla ett system för att hämta hem alla deltagaravgifter för min klubb, så vi slipper jobba med pappersfakturor. Jag lyckas så pass att alla individuella endagarstävlingar funkar och ger mig vad jag vill ha. Men så till frågan, hur hanterar jag en tävling med flera etapper? T.tex Tre Skåningar och en Dansk? Jag får bara anmälningsavgift för en deltävling, ska jag multiplicera med antal EventRaceId för det givna eventet? Och hur hittar jag extra tjänster?

    Tack på förhand!

  • Mats Troeng
    Monday 25 March 2013 at 23:14

    Erik>> Det finns ett publikt API, men det är inte publikt dokumenterat än. Jag har skickat mer information på mail.

  • Erik Aderstedt
    Monday 25 March 2013 at 13:08

    Jag saknar information om hur GPS-spår kan hämtas från Eventor. Opath.se verkar ha den funktionen, men det är alltså inte en del av något publikt API? "Skrapar" de hemsidan?

    En annan fråga: vart ska man vända sig om man vill ha en api-nyckel till Eventor? Jag håller på att utveckla en app för vägvalsanalys och även om jag kan köra med klubbens nyckel tillfälligt vill jag ju inte göra det när appen är klar. Jag har mailat flera adresser på SOFT de senaste månaderna men aldrig fått något svar…

  • Olof Persson
    Monday 11 February 2013 at 9:52

    Jonathan: Om jag går in och försöker hitta totalresultat i Eventor så är det blankt i den ordinarie resultatlistan (t ex http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=2977&eventRaceId=3174&overallResults=True&groupBy=EventClass). Arrangörerna får lägga ut bifogade HTML-filer med resultat eller ha egna system a la O-ringen.

  • Jonathan Anderson
    Tuesday 29 January 2013 at 18:55

    Jag saknar en funktion för att hämta det totala resultatet och tid efter segraren på en flerdagarstävling, tex O-ringen eller EOC Tour. Informationen ligger ju på hemsidan men jag har inte hittat den i API:n så är det bara jag som missat den eller saknas den, och kommer det i så fall att inkluderas i framtiden?

     

  • Mats Troeng
    Sunday 13 January 2013 at 3:21

    DisciplineId:

    1: orienteringlöpning
    2: MTB-orientering
    3: skidorientering
    4. precisionsorientering

  • Mattias Jacobsson
    Wednesday 2 January 2013 at 13:47

    Jag undrar ifall man skulle kunna få en lista på vad de olika DisciplineId i /api/events/ => EventList>Event betyder. Eller en länk till var man kan läsa det.

  • Jorrit Boekel
    Wednesday 25 July 2012 at 16:42

    Jag kanske borde omformulera. Är det en ide att ha endagsevents resultat också inbäddad i en RaceResults element?

    Och, har banlängderna kommit in i API:t än?

  • Jorrit Boekel
    Tuesday 24 July 2012 at 20:11

    En fråga om resultat man får ut via results/person:

    Det finns viss skillnad mellan fler- och endagstävlingars output. Går det att komma åt attributerna raceDistance och raceLightCondition i endagstävlingar? Jag har hittat dem i EventRace elementet som finns i RaceResults för flerdagstävlingar, men ser de inte i endagstävlingar. Mvh.

  • Mattias Jacobsson
    Wednesday 11 July 2012 at 18:03

    Tack för hjälpen, det fungarar suveränt! Fanns ju lite annat gott där också ;)

    Har också en annan fråga angående resultat; Jag har försök leta på alla möjliga olika ställen men kan inte hitta någon länk/tävlingsid till Winsplits(asså tävlingar som eventor skickat till Winsplits). Finns det också "gömd" på något smart sätt?

  • Mats Troeng
    Monday 9 July 2012 at 12:53

    Titta på HashTableEntry-element med underelementet Key satt till officialResult_x, alternativt preliminaryResult_x (där x är etappens id i Eventor). Value-underelementet innehåller uppladdningstid för resultaten för denna etapp. Att etapp-id:t finns med beror på att det för fleretappstävlingar kan vara resultat uppladdade för vissa etapper, men inte alla.

  • Mattias Jacobsson
    Wednesday 4 July 2012 at 15:17

    Fråga om Statuskoderna på tävlingar;

    9. Genomfört

    Betyder det att det även finns resultat uppladdade? Om inte hur kan man se det?

  • Mats Eriksson
    Wednesday 23 May 2012 at 20:31

    Jag har inte felsökt det här jättenoga, men det tycks som att https://eventor.orientering.se/api/results/organisation med parametern top=1 för en flerdagarstävling inte fungerar korrekt om en viss löpare (utanför organisations-föreningen) är vinnare på flera olika etapper. Endast ett av resultaten följer med.

    Jag testade i detta fall med https://eventor.orientering.se/api/results/organisation?organisationIds=172&eventId=3522&top=1 och för klassen H16-2 finns det inget resultat från vinnaren på etappen med EventRaceId=3749.

  • Mats Troeng
    Wednesday 11 April 2012 at 8:49

    Det finns för närvarande inget API för att läsa ut rankinginformation. Just nu medger tyvärr inte de ekonomiska resurserna att vidareutveckla API:et. Kanske görs det på ideell basis någon gång framöver.

  • Mattias Jacobsson
    Wednesday 11 April 2012 at 7:29

    +1 och Sverigelistan

    Sedan har jag ett önskemål att kunna välja om eventor ska returera xml eller json data.

  • Andreas Fredriksson
    Tuesday 10 April 2012 at 20:48

    Finns det något sätt att få ut en löpares rankingpoäng från API:t?

  • Mats Eriksson
    Sunday 26 February 2012 at 23:02

    Jag vill också bara instämma i de senaste önskemålen om något bra sätt att kunna plocka ut det som visas på http://eventor.orientering.se/Organisation/Events. Tyvärr kräver ju den sidan inloggning, vilket gör det knepigare att få en robot att läsa av den, vilket hade varit alternativet. Men, det är ju just sånt man har API:er till...

  • Magnus Holmgren
    Sunday 27 November 2011 at 14:17

    Ett relaterat förslag: När man exempelvis hämtar resultat för alla tävlingar inom ett datumintervall kan det hända att inte alla resultat är tillgängliga än. Därför skulle det kunna vara en bra idé om man kan skicka med en lista med eventIds som man redan hämtat. Alternativt eller dessutom: En generell parameter changesSince för att utelämna all information som inte ändrats sedan angiven tidpunkt. Syftet skulle bl.a. vara att minska belastningen på servern.

  • Magnus Holmgren
    Sunday 27 November 2011 at 14:12

    Jag och min klubb skulle också uppskatta en kombination av api/results/person och api/results/organisation med returtyp ResultListList. Parametrar bör  vara fromDate, toDate, organisationIds, eventIds, includeSplitTimes och top.

  • Fredrik Wicksell
    Monday 10 October 2011 at 14:58

    Gah! Nu har jag suttit en bra stund och försökt få igång API-kopplingen för min klubb via PHP, men det skiter sig totalt.

    Jag har provat exemplet med cURL i komma-igång-guiden utan att få ut någonting. Jag vet att cURL-modulen är igång på servern, då just andra cURL-exempel funkar som inte anropar just Eventor.

    Jag har även provat Mats Troengs kod nedan utan att få ut något där heller. Det blir snarare felmeddelanden om att XPath misslyckas, vilket i sig beror på att SimpleXML inte fungerar (då den genererade XML:n troligtvis är knas eller obefintlig).

    Vad gör jag för fel? Givetvis fyller jag i min klubbs API-nyckel och klubb-ID etc. Eller är det helt enkelt något knas utanför min kontroll, så som felaktigt genererad XML eller ej fungerande nyckel osv?

  • Gabriel Eles
    Wednesday 27 July 2011 at 22:50

    Hej!
    Jag håller på att bygga funktionalitet för att läsa in klubbens löpares resultat till ett internt system och försöker hämta alla resultat från Eventor. Jag hittar inget bra och effektivt sätt att göra det!

    Det intuitiva sättet vore att använda "results/organisation", men det verkar som om anropet kräver eventId (även om det inte står så i dokumentationen), annars får jag bara tomt svar! Just nu hittar jag bara ett (väldigt ineffektivt) sätt och det är att hämta alla tävlingar (med "events") och för varje tävling anropa "results/organisation" för att hämta resultaten för just denna tävling.

    Hur ska jag gå tillväga?

    Mvh
    Gabriel

  • Mats Troeng
    Monday 23 May 2011 at 12:59

    Ser att jag missat att svara på detta, ursäkta!

    I dagsläget är tyvärr inget konkret planerat, vare sig API för Sverigelistan eller gemensam plattform för liveresultat. Förbundets ekonomi tvingar oss för tillfället att prioritera andra delar i Eventor.

  • Mattias Jacobsson
    Saturday 21 May 2011 at 20:03

    Har mitt inlägg ramlat mellan raderna eller ???

  • Mattias Jacobsson
    Friday 13 May 2011 at 11:51

    Kanske dags för Sverigelistan api när den börjar bli bättre!!!??? Är det i tankarna?

    Samtidigt en annan fråga, på Status på tävlingar har ju en klassificering "8 Pågående" är det till för att det i framtiden kommer finnas liveresultat på eventor. I så fall handlar det om i år eller nästa, ungefär?

  • Mattias Jacobsson
    Tuesday 26 April 2011 at 15:24

    Absolut, säg bara till när den kommer. Kommer det till många nya personer nuförtiden?

  • Mats Troeng
    Tuesday 26 April 2011 at 15:12

    Det kommer vi nog att göra, men den ändringen är inte prioriterad att genomföra just nu. Å andra sidan kan du komma åt den informationen via personfilen som jag beskrev tidigare.

  • Mattias Jacobsson
    Tuesday 26 April 2011 at 14:22

    Mats>> Så man kan inte ens släppa på namn,födelsedag, klubb och eventor Person_Id ? Alltså inte mer.

  • Mats Troeng
    Tuesday 26 April 2011 at 13:22

    Björn>> Nu är restriktionen borttagen.

    Mattias>> Eftersom respektive klubb äger informationen i sitt medlemsregister behöver man använda klubbens API-nyckel för att hämta ut det. Av juridiska skäl kan vi inte släppa på den restriktionen.

    Ett alternativ kan vara att använda personfilen (Arrangemang > Hämta register), där en begränsad mängd information per person (namn, födelsedatum och standardklubb) finns.

  • Mattias Jacobsson
    Tuesday 26 April 2011 at 12:24

    Testade för ett tag sedan, men då fungerade det inte på något bra sätt. Saken gäller något likt https://eventor.orientering.se/api/persons/organisations/{organisationId}

    Om man  har en api nyckel för ett distrikt kunna hämta ut alla löpare från distriktet genom att ange ParentOrganisationId. Skulle vara bra för min del att ha födelsedagsqueryes, för att spara på resurser.

  • Björn Lönne
    Sunday 24 April 2011 at 10:40

    Bra att Ni kan tänka Er att släppa på restriktionen kring att hämta data för andra klubbar änn ens egen. När ungefär tror du att Ni kommer att göra denna ändring ?

  • Mats Troeng
    Saturday 16 April 2011 at 10:07

    Har du satt includeEntryBreaks=true i anropet till /events? Då borde du få med anmälningsstoppen.

  • Andreas Ivarsson
    Saturday 16 April 2011 at 9:56

    Hej!

    Försöker hämta ut sista anmälningsdatum tillsammans med annan info i en lista över filtrerade tävlingar som är aktuella för vår klubb. Finns endast EntryBreak-taggen i api-svar från event/{event-id}? Kan man inte lägga in denna tagg i /events-anropet så man slipper iterera genom alla aktuella tävlingar för att få ut detta? Eller har jag missuppfattat?

  • Björn Lönne
    Wednesday 6 April 2011 at 15:38

    Hej

    Jag håller på med en Android app som hämtar tävlingsinfo från Eventor. Efter lite fundering kring upplägget på app'en så tänkte jag att det vore användarvänligt att kunna välja förbund och inom förbundet klubb och sedan få en lista med anmälda för den klubben. Det fungerar jättebra för just min klubb men förstås inte för andra klubbar eftersom jag "access denied".

    Det gör app'en användbar för andra än min egen klubb. Jag har gjort app'en i första hand för egen utbildnings/intresse och tycker att det är fantastiskt att få tilgång till ett REST API med så mycket bra info !!

  • Mats Troeng
    Wednesday 6 April 2011 at 15:27

    Det är riktigt att det finns en inkonsekvens här, så vi ser till att släppa på den restriktionen. Däremot undrar jag i vilket sammanhang du vill hämta andra klubbars anmälda?

     

  • Björn Lönne
    Wednesday 6 April 2011 at 13:47

    Hej

    Jag undrar varför det finns en restriktion på vad som får hämtas ur Eventor. Jag forsöker att hämta anmälda löpare för en specifik klubb men det går endast för den klubb som jag har api-nyckel till. Motsvarande info finns få eventors hemsida om man väljar "se alla anmälda" så jag förstår inte riktigt. Är det en sekretessfråga ?

  • Mats Troeng
    Wednesday 23 March 2011 at 21:00

    Precis. Om deltagaren inte väljs ur någon klubblista utan knappas in för hand så kommer det inte med något person-id.

    Vi funderar på att införa någon slags automatisk parning av id-lösa resultat vid uppladdning, och även att användarna ska kunna koppla id-lösa resultat till sig. Den som lever får se hur det blir med den saken.

  • Mattias Jacobsson
    Wednesday 23 March 2011 at 18:27

    OK, tack. Så man vet.

    "Däremot kan det hända att det laddas upp id-lösa resultat till Eventor."

    Är det Öppna klasser och liknande där man anmäler sig på plats, dvs. att de inte finns anmälda på eventor? För PersonId kommer väl från början från anmälningen i eventor, som laddas ner till tävlingsprogrammet och sedan upp igen för att paras med anmälningslistan?

  • Mats Troeng
    Wednesday 23 March 2011 at 17:58

    Om personen har person-id angett är det alltid samma, oavsett sammanhang. Däremot kan det hända att det laddas upp id-lösa resultat till Eventor.

  • Mattias Jacobsson
    Wednesday 23 March 2011 at 12:24

    Om jag hämtar https://eventor.orientering.se/api/results/event så finns det en tagg som heter PersonId under:

    ResultList->ClassResult->PersonResult->Person

    Har varje person som finns på en resultatlista alltid samma PersonId oavsätt om man byter klubb, olika tävlingar eller likninade.

  • Jo Inge Fjellstad
    Tuesday 15 March 2011 at 17:39

    Svarer på mitt eget innlegg:

    Jeg har lykkes med å hente data vha PHP uten curl (meld gjerne tilbake om noen ser problemer/ulemper med denne metoden):

    <?
    define('BASE_URL', "https://eventor.orientering.no/api/"); //adresse til norske Eventor
    define('REST_URL', "persons/organisations/");
    define('ID', 402); // Ås-UMB Orienterings id i Eventor

    $url = BASE_URL . REST_URL . ID;

    ini_set('user_agent', "PHP\r\nApiKey: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"); // Inkluderer ApiKey i header
    $data = fopen($url, 'r');

    $xmlstr = stream_get_contents($data);
    $xml = simplexml_load_string($xmlstr);

    ....

  • Jo Inge Fjellstad
    Thursday 10 March 2011 at 14:53

    Ber  om unskyldning for posting her hos dere svensker, men vi har ikke kommet ordentlig i gang med eventor i Norge, så jeg har bedre tro på at dere kan bidra :-)

    Er curl en forutsetning for å hente ut data fra eventor med php? Jeg har noe, men litt begrenset, kompetanse på php, og om det er noen som har eksempelscript i php som dere har god erfaring med, uten bruk av curl, så er jeg meget takknemlig - da skal jeg greie å tilpasse til eget bruk.

  • Mattias Jacobsson
    Thursday 20 January 2011 at 16:41

    Tack, blir intressant att se vad det blir, när kommer releasen?

    Självklart ska man använda sunt förnuft med jag tänker bara på att du/ni har bättre koll på när/ofta allt uppdateras och isf kan rekomendera! Angående tävlingskalender, användar info, resultat. Är det lämpligt att hämta en gång om dagen?, förutsatt att någon vill se det.

  • Mats Troeng
    Thursday 20 January 2011 at 8:47

    Björn>> Så här ser statusnumreringen ut:

    1 Ansökt
    2 Godkänd av distriktet
    3 Godkänd av SOFT
    4 Skapad (för tävlingar utan ansökningsprocedur)
    5 Anmälan öppnad
    6 Anmälan pausad
    7 Anmälan stängd
    8 Pågående
    9 Genomfört  
    10 Inställt  
    11 Rapporterat

    I praktiken används inte 8 och 11 än.

  • Mats Troeng
    Thursday 20 January 2011 at 8:45

    Mattias>> När det gäller cachningstiderna så ska jag försöka komma med tydligare rekommendationer, men sunt förnuft räcker förhoppningsvis ganska långt.

    Det nya anrop du beskriver är en god ifé. Det kommer en /authenticatePerson i nästa release.

  • Björn Norrliden
    Monday 17 January 2011 at 17:53

    Jag antar att noden "EventStatusId" beskriver om tävlingen har öppnat anmälan, pågår, rapporterats till SOFT osv. Däremot är jag inte säker på vilken siffra som motsvarar vilken status, och kan inte läsa ut det ur schemat heller. Hur ligger det till?

  • Mattias Jacobsson
    Sunday 16 January 2011 at 12:19

    Angående cacha; Skulle ni inte kunna göra upp den lista på rekomenderade cachningstider det skall vara på de olika anropen så man har något att gå efter?

    Förslag på nytt; Ett anrop där man kan använda sig utav inloggningsuppgifterna på Eventor för att logga in på en klubbs hemsida. Dvs. Klubbens hemsida skickar uppgifter till eventor som kollar om de stämmer och returerar true/false och lite info om personen. Tanken den att antalet inloggningar på olika sidor skall minska lite, för det blir ibland förvirrande att ha många inloggningar på olika ställen.

  • Mats Troeng
    Monday 22 November 2010 at 10:54

    Nu finns det en API-metod för att uppdatera bricknummer och  standardklass för en klubbmedlem, se https://eventor.orientering.se/Api/Documentation#/competitor.

  • Mats Troeng
    Thursday 18 November 2010 at 8:59

    Det finns en hel del att optimera när det gäller utläsning av resultat via Eventors API. Svarstiderna bör vara bara någon sekund för de frågor som diskuteras här under, och vi kommer att jobba under vintern med att se över prestandan.

  • Magnus Jonasson
    Wednesday 17 November 2010 at 23:30

    Jag läser in resultat med sama anrop (dock med php) och det tar ca 3-6 sekunder per person. Men då begränsar jag det till ca 80 tävlingar som jag letar i så tar du alla tävlingar tar det säkert så lång tid.

     

  • Erik Aderstedt
    Wednesday 17 November 2010 at 10:35

    Jag håller på att skriva ett Python-skript för att läsa ut tävlingsresultat (som utgör underlag för en klubbintern poängtabell). När jag anropar https://eventor.orientering.se/api/results/person med ett personID tar detta anrop lång tid (~30 s). Lite för lång tid för att man ska kunna bygga in det i hemsidan, även om det går att använda för att sammanställa poängtabellen en enstaka gång.

    Vet någon varför det tar lång tid? De parametrar jag använder är start och slutdatum (2010-01-01 resp. 2010-12-31) samt top=1 (för att få reda på segrartiden).

  • Mats Troeng
    Tuesday 16 November 2010 at 9:02

    Felmeddelandet beror på att Eventor skickar tillbaka endast XML-deklarationen (dvs <?xml .... ?>) i det fall personen inte har bricknummer och förvald klass sparad. Här borde ett 404-fel skickas i stället. Vi lägger till det på att göra-listan.

  • Fredrik Setterqvist
    Monday 15 November 2010 at 19:13

    När jag försöker hämta uppgifter på folk från min klubb med höga medlemsnummer här på eventor, exempelvis https://eventor.orientering.se/api/competitor/52869, får jag ett felmeddeland tillbaka:

    Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in /home/s/stockho2/www/osa/update.php on line 22

    Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?> in /home/s/stockho2/www/osa/update.php on line 22

    Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: ^ in /home/s/stockho2/www/osa/update.php on line 22

    Atta hämta info från folk med låga nummer går bra.

  • Mats Troeng
    Monday 15 November 2010 at 16:00

    Angående resultatet som saknas verkar det vara så att deltagaren i förväg anmälde sig till en klass (D16) men sedan sprang en annan klass (Ö4). Resultatet från den aktuella tävlingen (och andra tidiga vårtävlingar 2010) har lästs in i efterhand från WinSplits, och uppenbarligen klarade inte inläsningen denna situation med klassbyte. Du har rätt i ditt antagande om varför U-klasserna saknas.

    Dina övriga synpunkter tar vi med oss i det fortsatta utvecklingsarbetet.

  • Magnus Jonasson
    Friday 12 November 2010 at 17:15

    Ännu ett inlägg kommer här.

    Jag har två person som deltagit i samma tävling och sprungit samma klass. Hämtar jag en fullständig resultatlista från tävlingen finns båda med och all persondata verkar stämma bra.

    Men hämtar jag resultat för personen på den tävlingar får jag bara resultat för den ena personen

    https://eventor.orientering.se/api/results/person?personId=23789&eventIds=10
    https://eventor.orientering.se/api/results/person?personId=1108&eventIds=10

    Första frågan ger inget resultat tillbaka medan andra gör det.

    I samma tävling ser man inte U klasserna i resultaten alls. Misstänkar att det beror på att arrangören i resultatlistan har delat upp dessa mellan herrar och damer om man ser på deras hemsida. Medans man inte hade gjort så i anmälan.

  • Magnus Jonasson
    Thursday 11 November 2010 at 15:15

    Jag jag misstänkte att det var så med person id. Jag har gjort att att när jag hämtar alla resultat från en tävling matchar jag namnet mot klubbmedlemmarnas om inte id inte finns. Har fått lägga till lite hantering för felstavningar dock. men annars funkar det relativt bra.

    Ja, det vore bra om man kunde matcha resultat utan id mot en person i klubben. Jag har gjort så man kan se alla resultat för en person på en egen sida och då behövs id numret.

    Jag kör över alla data jag behöver från eventor till en egen databas, sedan visas det alltid därifrån. Tanken är att bara göra det när jag anser att det är behov av det.


    Har inte satt mig in i allt än men några tankar om vad jag inte fått till än:
    Vad jag noterat är att det ofta strular med att få med resultat från inskolning och u klasser, .
    Banlängd vore trevligt att få med.
    Anmälningsavgifter får jag sällan med för öppna klasser.
    Jag skulle gärna ha fått med klassnmanet i EntryClass, nu får man med EventClassId.
    Detta för frågan entries, som jag använder när det inte finns en resultatlista att tillgå.
    Det är väl samma här som med arrangör, det går att fixa i efterhand genom att hämta klasser och byta ut id mot namnet.
    Flerdagars är jag medveten om att det inte fungerar
    Stafett vore intressant att på något sätt få ut vilka som var med.


  • Mats Troeng
    Thursday 11 November 2010 at 10:10

    Angående saknade resultat: Vissa resultatposter är inte kodade med person-id. Det kan hända t ex om arrangören knappar in namnet manuellt vid anmälan. I dett fall kan inte Eventor koppla personen till id:t per automatik och därför returnerar API:et inte dessa personers resultat.

    För att hantera denna situation funderar vi på att införa ett grafiskt gränssnitt där man kan sätta rätt identitet på resultatposter som saknar person-id.

    När det gäller frågan tisdag 14:39 så ger includeOrganisationElement deltagarens organisationsuppgifter, inte arrangörens. Här behöver du än så länge göra ett separat anrop till https://eventor.orientering.se/api/organisations för att kunna få organisationsdata. Organisationsuppgifter lämpar sig väl för cachning eftersom de ändras relatvit sällan.

  • Magnus Jonasson
    Wednesday 10 November 2010 at 22:46

    och ännu ett inlägg om saknade resultat

    Har nu kommit fram till att om jag hämtar resultat för min klubb (258) för en tävling med
    results/organisation
    saknar en del personer PersonId, det är dessa personer jag inte får med om jag använder
    results/person
    vilket ju låter som ett tänkbart samband också

    tex för tävling med EventId 371
    får jag inte ut PersonId för 36913
    PersonResult/Person/PersonId

    men namn och allt annat stämmer bra tex
    PersonResult/Person/PersonName

     

  • Magnus Jonasson
    Tuesday 9 November 2010 at 14:39

    Mer frågor igen

    Hämtar jag ut information om en tävling med

    https://eventor.orientering.se/api/entries
    får jag inte med Organiser som skall ligga i Event. includeOrganisationElement ger bara mer information om min klubben, inte arrangören.

    Samma sak gäller om jag hämtar resultat för en person på en eller flera tävlingar.

  • Magnus Jonasson
    Tuesday 9 November 2010 at 13:48

    Nej, det var något element i xml datan som inte jag fick ihop mellan schema och det jag fick ut. Jag kör på det jag får ut.

    Nu har jag dock ett annat problem, jag får inte alltid ut resultat  trots att det finns. tex för frågan

    https://eventor.orientering.se/api/results/person?personId=4570&eventIds=398

    får jag inte ut något, andra personer i tävlingen får jag ut och denna person får ut andra resultat OK.

    Här i eventor kan jag se resultatet. Jag gissar på att det har med att det är H85 att göra. Ibland finns inte klassen med i första skedet utan läggs till senare. Samma sak gäller för samma person och tävling 397. Det är samma arrangör.

  • Mats Troeng
    Monday 8 November 2010 at 17:33

    Magnus>> Syftar du på valideringsfel för Event, Person och EventClass? I så fall kommer de att rättas i nästa release.

  • Mats Troeng
    Monday 8 November 2010 at 17:32

    Peter>> Just nu finns bara läsmetoder i API:et. Vi behöver fundera igenom en policy för skrivning av data innan vi gör sådana metoder tillgängliga.

  • Magnus Jonasson
    Thursday 4 November 2010 at 19:04
  • Peter Löfås
    Thursday 4 November 2010 at 8:32

    Går det även att få API-metoder för att uppdatera SI/Emit inforamtion från klubben register?

    Det vore lysande!

  • Fredrik Setterqvist
    Tuesday 26 October 2010 at 21:30

    Dum fråga kanske, men hur sätter jag includeContactDetails i anropet? Kör PHP.

  • Mats Troeng
    Tuesday 26 October 2010 at 10:11

    Nu finns en ny API-metod för att få ut bricknummer. Se  https://eventor.orientering.se/Api/Documentation#/competitors. Kombinera den med https://eventor.orientering.se/Api/Documentation#/persons/organisations/{organisationId} där includeContactDetails sätts till true så får du ut önskad information.

  • Fredrik Setterqvist
    Monday 25 October 2010 at 20:29

    Jag saknar stöd för att få fram en lista med alla klubbens medlemmar, komplett med SI-brickor och Email-adresser. Använder Mats Troengs kod nedan för att få fram alla namn, men skulle alltså vilja komplettera den listan.

  • Mats Troeng
    Monday 4 October 2010 at 10:09

    Peter>>

    1. En bugg som nu är rättad.

    2. Jag har lagt till en ny metod /api/entryfees/events/{eventId} som presenterar anmälningsavgifterna.

    3. Kommer framöver.

    4. Kommer också framöver. Vi tar den nog i samband med den större översyn av datamodellen som kommer att göras i vinter. Detsamma gäller banlängderna, där den separata hantering vi har nu gör att de inte exponeras via API:et.

  • Peter Löfås
    Sunday 3 October 2010 at 14:08

    Går det att få ner banlängden för en klass via APIet?

    Varken EventClasses eller ResultList innehåller den informationen iallafall vad jag kan se.

    Start-elementent på PersonStart på StartList verkar ha denna information, tyvärr lyckas jag inte få ner någon startlista för någon tävling via APIet så jag kan verifiera det...

    Informationen borde man få med på EventClasses iallafall (och även på ResultList)

  • Peter Löfås
    Sunday 3 October 2010 at 13:36

    Några saker

    1. När jag försöker plocka ner resultat från event 104

    (http://eventor.orientering.se/Events/Show/104) får jag Internal server error, detsamma gäller iof om jag försöker se på resultatlistan på nätet också.

    2. Hur får jag tag på amälningsavgift för anmälningar, när jag tar ner anmälningar via Entries får jag bara en referens till en avgiftsidentifikation, denna lyckas jag dock ej få ner vare sig via EventClasses eller via Event. Var hittar jag faktiska avgifterna?

    3. Jag skulle vilja ha en metod där jag kan fråga efter Events som är förändrade efter ett visst datum. För att inkrementellt kunna syncronisera sin lokala events kopia utan att behöva ladda om allt och därmed belasta eventor.

    4. Samma som 3 fast för Entries, det går ju att göra utsökning på anmälningstidpunkt. Men vad händer om en anmälning tas bort. då får jag väl via den utsökningen ingen hint om att anmälningen är borttagen?

  • Mats Troeng
    Wednesday 22 September 2010 at 17:04

    Har du satt includeEntryBreaks=true? Det måste man göra för att få med anmälningsstoppen.

    Annars rekommenderar jag dig att titta på den xml som returneras. Utifrån det bör du kunna göra en vettig felsökning.

  • Sebastian Hasselblom
    Wednesday 22 September 2010 at 15:03

    Mats >> Tack för ditt svar. När jag frågar efter tävlingar från nu och ett år framåt för Halland och Göteborg så får jag blankfält för anmälningsstopp.

    När jag skriver:

    $attr = $eventNode->xpath("EventId"); får jag ID för alla tävlingar.

    Ersätter jag EventId med StartDate/Date får jag datumet utskrivet istället, men ersätter jag med EntryBreak/ValidToDate/Date får jag inget alls utskrivet. Inte heller får jag något utskrivet om jag testar EntryBreak/ValidFromDate/Date. Använder jag ändelsen Clock får jag heller inget.

    Ser elementen för anmälningsstoppet ut på annat sätt än ex.vis EventId och StartDate/Date som föranleder problemet? Hur ska jag göra annorlunda?

  • Mats Troeng
    Wednesday 22 September 2010 at 13:36

    Sebastian>>

    Anmälningsstopp för en tävling finns i EntryBreak-elementen.

    När det gäller registrationDeadline på Activity är det ett attribut, inte ett element, så du får använda annan xPath-syntax för att läsa ut det.

  • Sebastian Hasselblom
    Wednesday 22 September 2010 at 11:22

    Menar sista ordinarie datum för tävlingsanmälan.

  • Sebastian Hasselblom
    Wednesday 22 September 2010 at 11:18

    Mats >> Tack för dina tidigare svar. Hur får man fram sista ordinarie tävlingsdatum för ett arrangemang? Jag hittar inget lämpligt under Event i XML-filen. Under Activity hittar jag registrationDeadline, men jag lyckas inte få ut något. Jag anropar https://eventor.orientering.se/api/activity , //Activity, /registrationDeadline men får bara blankfält. Vet inte heller om jag är rätt här. Jag måste ju koppla ihop det på något sätt med tävlingsid.

  • Mats Troeng
    Friday 27 August 2010 at 17:21

    Sebastian>>

    1: Det kommer inom kort att dyka upp en queryparameter classificationIds för /api/events där man kan göra urval på olika tävlingstyper. Håll utkik på api-dokumentationssidan.

    2: Arrangörsklubben/klubbarna finns i Event/Organiser. Typ av tävling finns i Event/EventClassificationId, där 1=mästerskapstävling, 2=nationell tävling, 3=distriktstävling, 4=närtävling, 5=klubbtävling. Titta i den returnerade xml:en så ser du strukturen.
    Antal anmälda hämtar du med /api/competitorcount, se api-dokumentationen.

  • Mats Troeng
    Friday 27 August 2010 at 17:10

    Gustav>> Du får med det totala antalet anmälda till en tävling även när du anger organisationIds. Här följer ett exempel på xml som returneras:

    <CompetitorCountList>
      <CompetitorCount numberOfStarts="834" numberOfEntries="954" eventRaceId="211" eventId="201">
        <OrganisationCompetitorCount numberOfStarts="49" numberOfEntries="54" organisationId="84"/>
      </CompetitorCount>
    </CompetitorCountList>

    Använd attributvärdena i CompetitorCount-elementet i stället för i OrganisationCompetitorCount-elementet.

  • Gustav Larson
    Monday 23 August 2010 at 22:32

    Jag har ett litet önskemål:

    jag skulle vilja kunna plocka ut det totala antalet anmälda till en tävling, samma antal som står på tävlingsinformationen.

    competitorcount?eventIds=XX

    dvs utan att behöva ange organisationIds. Finns det någon möjlighet att kunna göra detta i en framtida version?

  • Sebastian Hasselblom
    Tuesday 17 August 2010 at 22:30

    Jag hämtar tävlingar via API för Halland och Göteborg, vilket fungerar bra. Jag använder följande text: https://eventor.orientering.se/api/events?fromDate=yyyy-mm-dd&toDate=yyyy-mm-dd&organisationIds=12,13.

    Fråga 1: Med ovanstående text får man med alla tävlingar, även klubbtävlingar, vilket jag inte vill. Hur exkluderar jag klubbtävlingar? Jag provade att utöka ovanstående text med: &classifications=Championship%2CNational%2CRegional%2CLocal, men det hjälpte inte, klubbtävlingarna kommer ändå. Hur ska jag skriva?

    Fråga 2: Jag hämtar ut information om namn på tävlingen, start-, slutdatum och tävlingsid. Utdrag ur koden jag använder:

    $eventNodes = $doc->xpath("//Event");   
        foreach($eventNodes as $eventNode)    {
          $namn = $eventNode->xpath("Name");
          $startdatum = $eventNode->xpath("StartDate/Date");
          $slutdatum = $eventNode->xpath("FinishDate/Date");
          $id = $eventNode->xpath("EventId");

    Ovanstående fungerar bra, men jag vill också få ut namnet på arrangörsklubben, typ av tävling (nationell, distrikt, etc), antal anmälda och antal anmälda från min klubb. Jag har inte lyckats utläsa ur xml-schemat hur man hämtar ut detta. Hur ska jag komma åt detta?

    Tacksam för hjälp!

  • Sebastian Hasselblom
    Monday 16 August 2010 at 14:34

    Löste det själv. Tack ändå!

  • Sebastian Hasselblom
    Monday 16 August 2010 at 13:54

    Jag försöker få ut tävlingar mellan givna datum med cURL för PHP. Jag tittar i dokumentationen med exempelkoden, men jag förstår inte hur man ska skriva för att få ut uppgifterna i en array.

    Längre ner i denna tråd fick jag förklarat hur man får ut klubbmedlemsuppgifter i en array, vilket jag lyckades med. Vore jättebra om jag kan få en motsvarande komplett exempelkod för tävlingar.

    Tack på förhand!

  • Mats Troeng
    Monday 21 June 2010 at 16:46

    Nu är dokumentationen uppdaterad med exempelkod för cURL.

    Specifikation för informationsstrukturen för API:et finns i form av ett xml-schema på https://eventor.orientering.se/api/schema. Använd denna och prova dig fram för att bekanta dig med utseendet i xml:en.

    För att läsa ut alla tävlingar (inkl närtävlingar) i Hallands och Göteborgs distrikt mellan två givna datum, använd https://eventor.orientering.se/api/events?fromDate=yyyy-mm-dd&toDate=yyyy-mm-dd&organisationIds=12,13. (12 och 13 är organisations-id:n för Hallands OF resp Göteborgs OF).

  • Sebastian Hasselblom
    Friday 18 June 2010 at 20:25

    Tack för hjälpen!

    Jag har testat att få ut medlemsregister från min klubb och det funkar bra. Jag förmodar att dokumentationen fortfarande inte är färdig för användande av cURL. Om jag exempelvis vill hämta ut tävlingar så räcker det inte med den nuvarande dokumentationen för att jag ska klara mig.

    För uttaget av medlemsregister så måste man exempelvis veta att de specifika sökvägarna exempelvis ska vara just: xpath("//Person") och xpath("PersonName/Given") osv.

    Det jag egentligen vill få ut är en lista med alla tävlingar (inkl närtävlingar) i Hallands och Göteborgs distrikt mellan två givna datum. Hur skulle en funktion "getEventorEvents" kunna se ut?

    Tacksam för hjälp!

  • Mats Troeng
    Wednesday 16 June 2010 at 21:06

    Felmeddelandet tyder på att PECL inte finns installerat.

    På OK Linnés hemsida använder vi cURL för att gå mot API:t. Se php-koden nedan. getEventorPersons() hämtar alla personer för OK Linné och placerar id, förnamn, efternamn och födelsedatum i en array.

     

    <?php

      define('EVENTOR_API_KEY', "***************************");
      define('EVENTOR_API_BASE_URL', "https://eventor.orientering.se/api/");
      define('EVENTOR_ORGANISATION_ID', 84); // 84 is organisation id for OK Linné
     
      function eventorApiCall($url)
      {
        // create curl resource
        $ch = curl_init();
        // set url
        curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
        // return the transfer as a string
        curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);

        // set header
        curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array("ApiKey: " . EVENTOR_API_KEY));

        // $output contains the output string
        $output = curl_exec($ch);
        // close curl resource to free up system resources
        curl_close($ch);    

        return $output;
      }
     
      function getEventorPersons()
      {
        $url = EVENTOR_API_BASE_URL ."persons/organisations/". EVENTOR_ORGANISATION_ID;
        $xml = eventorApiCall($url);
       
        $persons = array();
       
        $doc = simplexml_load_string($xml);
        $personNodes = $doc->xpath("//Person");
       
        foreach($personNodes as $personNode)
        {
          $firstName = $personNode->xpath("PersonName/Given");
          $lastName = $personNode->xpath("PersonName/Family");
          $personId = $personNode->xpath("PersonId");
          $dateOfBirth = $personNode->xpath("BirthDate/Date");
          $persons[] = array("FirstName" => $firstName[0][0], "LastName" => $lastName[0][0], "PersonId" => $personId[0][0], "DateOfBirth" => $dateOfBirth[0][0]);
        }
        return $persons;
      }

    ?>

  • Sebastian Hasselblom
    Tuesday 15 June 2010 at 18:26

    Jag försöker få igång API-kopplingen från min förenings webbsida. Jag testar att använda exemplet med uttag för tävlingar under april och skapar en helt ren php-fil:

    <?php
    $baseUrl = "https://eventor.orientering.se/api/";
    $request = new HttpRequest($baseUrl."events?fromDate=2010-04-01&toDate=2010-04-30");
    $request->addHeaders(array("ApiKey" => "föreningens nyckel"));
    $responseString = $request->send()->getBody();
    ?>

    När jag kör filen får jag följande felmeddelande:

    Fatal error: Class 'HttpRequest' not found in /usr/home/(sökväg)/eventor.php on line 4

    Föreningens webbsida körs på webbhotellet Web10. Innebär felmeddelandet att servern inte stödjer PECL? Ska koden skrivas annorlunda om man ska använda cURL, eller kanske tyder felmeddelandet på att det varken finns stöd för PECL eller cURL?

    Tacksam för hjälp!

  • Mats Troeng
    Wednesday 9 June 2010 at 16:51

    Ja, det finns en servicemetodlista på https://eventor.orientering.se/Api/Documentation, och en användningsguide på http://eventor.orientering.se/Documents/Guide_Eventor_-_Hamta_data_via_API.pdf. Allt är dock fortfarande på betastadiet, så se det inte som något officiellt.

  • Anders Johansson
    Wednesday 9 June 2010 at 14:36

    Finns någon beskrivning av vilka funktioner som finns i API:et och var kan man i så fall få tag på den?

  • Samuel Henriksson
    Thursday 3 June 2010 at 22:39

    Använder mig av API:et för två funktioner (än så länge). Funkar klockrent!

    Plockar dels ut tävlingar där ett anmälningsstopp är inom en vecka för närliggande tävlingar som en påminnelse på hemsidan (http://www.sol.a.se, i vänsterkolumnen)

    Den andra funktionen plockar ut alla som är anmälda för Skarpnäcks OL i kommande tävlingar. Detta presenteras nu endast när våra medlemmar är inloggade på vår hemsida.

    Koden är i php för Mambo och använder curl för att hämta datat. Vill du ha koden som exempel så hör av dig till admin at sol.a.se

    /Samuel

  • Samuel Henriksson
    Sunday 16 May 2010 at 20:24

    Jag skulle gärna kunna få ut de tävlingar vars anmälan stänger inom vissa givna sökkriterium, dvs kunna påminna om att anmälan snart stänger.

  • Mats Luspa
    Friday 7 May 2010 at 11:10

    Jag tycker att om man gör funktioner som utnyttjar sig av API:t som andra klubbar skulle ha nytta av så skulle det vara om denna kod skulle kunna göras tillgänglig (förslagsvis genom ett meddelande i detta forum) så att man slipper återuppfinna hjulet.

  • Mats Troeng
    Tuesday 20 April 2010 at 10:07

    Överföring av inloggning som Mattias beskriver är påtänkt. Säkerhetsmässigt ska det gå att lösa eftersom API:t kommer att använda sig av https.

    När det gäller anmälan och avanmälan är det lite mer komplicerat eftersom vår valideringslogik ligger ett steg ovanför API-lagret. API:t är i första hand avsett för läsning av data.

  • Peter Löfås
    Tuesday 20 April 2010 at 8:29

    När jag tänker längre vore det även trevligt med funktioner för att anmäla/avanmäla en person (identifierade med IID / PNR) från tävling/aktivitet.

     

     

  • Mattias Jacobsson
    Monday 19 April 2010 at 17:40
    Jag kom på en annan sak också, är inte helt säker på om man skall lägga det under API men ändå; Om man på klubben inte använder sig utav IdrottOnline utan en egen sida så brukar man ibland ha inloggningar för admin och kanske rent av alla medlemmar. Det skulle vara bra om man kan koppla det till Eventor/RF så att man logga in med samma användarnamn och lösenord på alla ställen. Går det att fixa eller sätter sekretess-regler stopp för det?
  • Per Magnusson
    Sunday 18 April 2010 at 23:28

    Jag tror att ni fått med det mesta nedan.

    Har dock inte sett någon som nämnt hyrbrickor. För att kunna fakturera vidare till klubbmedlemmar måste detta med och i förlängningen då alla tjänster som arrangören fakturerat klubben.

  • Mattias Karlsson
    Saturday 10 April 2010 at 13:15

    Mina behov är täckta av nedanstående talare. Egentligen är de uppdelade i tre områden: information till klubbkalender, information till kassör samt information för beräkning av poängtabeller, statistik m.m.

    Finns det någon idé om när detta API beräknas vara klart?

  • Magnus Jonasson
    Friday 9 April 2010 at 16:19

    Önskvärt för mig vore att kunna göra följande
    Söka efter nationella och närtävlingar i mitt distrikt samt klubbtävlingar för klubben.
    För dessa vill jag kunna plocka ut det jag ser i tävlingskalendern samt det mesta av det som finns under tävlingsinformationen.
    Hämta ut vilka som är anmälda i klubben, länka till anmälan, start, resultatlistor och gärna även klubblistor.

    Kopplingar till RunOway och WinSplits Online vore också trevligt.

    För kassören hade det underlättat mycket att kunna få ut alla personer, vilka tävlingar de varit anmälda till även öppna klasser (och om de startat eller inte) och avgifter och sedan få en sammaställning över detta. Behöver kanske inte vara via ett api utan som funktion i Eventor.

     

  • Mattias Jacobsson
    Friday 9 April 2010 at 15:05

    Skulle vara bra om man kan hämta ut resultat med;

     

    • tex. IdrottOnline ID el. likanande för att identifiera personer
    • SI-nummer
    • klubbnummer
    • listor per distrikt
    • samt som Bengt Östlund sa om segartider och likande
    Även alla tävlingar som finns, och kunna dela upp beroende på distrikt. Se tråd http://eventor.orientering.se/Forum/Thread/54.

     

  • Bengt Östlund
    Friday 9 April 2010 at 10:09

    Det vore mycket bra om det fanns ett API med följande funktionalitet. Under flera år har jag samlat denna information genom att söka i resultatlistor i samband med att jag hanterar klubbens tävlingsfakturor, och fördelar kostnaden till resp moderklubb.

    Viktigt är att den innehåller info för alla löpare som anmält sig tävlingsdagen.

    För varje löpare: id-nummer, namn, klass, klubb, plac,tid
    Skall finnas kod för Ej start, Felsämpling, Utgått
    Skall finnas kod för "Efteranmälan"

    För varje klass: Banans längd, segrartid

    Eftersom vi har en tävlingsklubb och det finns 2 st moderklubbar som man ej skall tävla för, så händer det alltid misstag med att någon anmäler sig felaktigt för moderklubben (sker i samband med öppna klasser under tävlingsdagen). Vore bra om man via API kunde välja
    flera klubbar för att på detta sätt fånga upp start för moderklubb.

    Kod för "Ej start " är viktig eftersom vi debiterar personen mer om han anmäler sig men ej startar.

  • Mikael Eliasson
    Thursday 8 April 2010 at 19:30

    Förutoms Löfås förslag skulle jag gärna se att det fanns stöd för att:

    * Hämta ut anmälningar av klubbens löpare mellan två datum(Samma som Peter men att kunna filtrera på datum ger mer flexibilitet)
    * Hämta ut resultat av klubbens löpare mellan två datum

    Dessutom skulle jag gärna se att det finns en möjlighet att läsa vilka tävlingar som har ändrats(t.ex flyttad och inställd) då vi planerar att lagra de aktiviteterna  som är aktuella för klubben i vår egen databas istället för att läsa direkt från Eventor varje gång.

  • Mats Luspa
    Thursday 8 April 2010 at 18:18

    Det skulle vara intressant om Eventor på något sätt skulle kunna kopplas till RunOway så att man för en specifik tävling kan få reda på vilka som ritat in vägval.

    Egentligen kanske det hör till en API för RunOway, men det skulle vara bra om denna info också kan lagras i Eventor.

  • Peter Löfås
    Thursday 8 April 2010 at 16:25

    - Hämta resultat för tävling
    Bör även inkludera de som anmält sig på plats i öppen klass och i denna bör man även kunna få fram dels anmälningsavgift per person men även huruvida personen betalat kontant till arrangören...

  • Peter Löfås
    Thursday 8 April 2010 at 16:22

    Hej, Vi vill gärna ha tillgång att läsa följande

    * Hämta tävlingar
    * Tävlingar som klubb har personer anmälda till
    * Hämta information om tävling
    * Hämta lista över anmälda från klubb till tävling (Inkl. anmälningsavgift)
    * Hämta resultat för tävling
    * Hämta startlista för tävling
    * Uppdatera SI-nummer för person (identifierad med IdrottOnlineID eller Personnummer?)
    *

  • Mats Troeng
    Thursday 8 April 2010 at 14:15

    Vi har påbörjat arbetet med att skapa ett API i Eventor. Med hjälp av detta kan andra datasystem läsa ut Eventor-information, som sedan kan presenteras på t ex klubbhemsidor. Vår förhoppning är att tillgängligheten till informationen leder till att kreativa utvecklare skapar användbara tjänster och applikationer som alla orienterare och klubbar kan ha glädje och nytta av.

    Vi behöver nu din hjälp. Vilken typ av information från Eventor skulle du vilja ha tillgång till, och hur vill du kunna använda den? Kom med synpunkter här, så tar vi med oss dem i utvecklingsprocessen. När API:t slutligen släpps är inte klart än, men en gissning är någon gång under sommaren.

Advertisements

Bagheera