Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Tävlingar över 24 timmar

 • Pär Moqvist
  måndag 30 september 2013 klockan 10:02

  Jag framförde önskemål om att ta bort 12-timmarsbegränsningen till SOFT (Niklas Wrane) redan för ett drygt år sidan då vi åkte på en "nolltidssmäll".Hade även några konkreta förslag till hur de gamla SI5-brickorna skulle kunna hanteras selektivt (ungefär som du föreslår).

  Vet inte om du löste sträcktiderna men det går ju att justera både starttid och måltid i efterhand, för enskilda löpare eller klassvis, så att sträcktiderna kommer ut.

 • Henrik Ortman
  tisdag 24 september 2013 klockan 14:44

  Tyvärr fungerade OLA inget vidare om man har tävlingar över 24 timmar.
  Vi fick onlinetiderna/radiotiderna rätt genom att flytta fram "noll-tiden" medan tävlingen framskred som Magnus tipsade om. Däremot blev det riktigt kaos med sträcktiderna när brickorna lästes in. Det blev fel dygn eller 12-timmarsperiod för de flesta tiderna. Det kan tilläggas att noll-tiden vid inläsningen var flyttad framåt.
  Det är möligt att det kan ha förhindrats genom att man ställt noll-tiden rätt, men då hade inte radiotiderna fungerat...

  Det här med manuell "noll-tid" tycker jag känns väldigt förenklat sätt att lösa brickornas 12-timmars begränsningt. Borde gå att lösas om programmet analyserar tiderna lite smartare vid inläsning av brickorna. Bara en sån sak som om en stämpeltid är mindre än föregående så är det ett tecken på att tiden är i fel 12-timmarsperiod mm.

 • Oskar Berg
  måndag 9 september 2013 klockan 10:00

  Vi körde en stafett nu i veckan med jaktstart på sträcka 3 dagen efter. Efter fråga till Henrik så ändrade jag nolltiden dagen efter till ett par timmar innan dagens start. Funkade klockrent. Vi körde ROC:ar som onlinekontroller och alla tider blev rätt.

  Problemet är inte OLA egentligen, utan det är SI-mastrarna som bara levererar 12-timmarstid. Därav måste OLA tolka det utifrån nolltiden.

 • Magnus Johansson
  måndag 9 september 2013 klockan 8:43

  Detta problem har man på till exempel Tiomila. Om jag minns rätt så är lösningen att under tävlingen kontinuerligt flytta fram nolltiden. Alla tider som kommer in i OLA behandlas som om inträffat inom en 12-timmarsperiod från nolltiden, så det borde fungera bra på onlinekontroller.

  Jag är dock osäker på vad som händer om man läser av en enskild bricka som innehåller stämplingar som gjorts över en tidsperiod längre än 12 timmar.

 • Henrik Ortman
  måndag 9 september 2013 klockan 0:02

  Jag kommer använda OLA på en tävling som kommer att hålla på mer än 24 timmar. Tävlingen kommer använda onlinekontroller som passeras ett flertal tillfällen under dygnet.
  Har därför börjat prova så att det verkligen fungerar med 24 timmar mm.
  Har redan stött på problem med att OLA inte ens verkar hantera tider över 12h på rätt sätt.
  Manuell registrering av Passertid där man anger både datum och klocklslag blir rätt.

  Men en stämpling från en SI/Onlinekontroll som bör vara 13h från start blir istället 1h.
  Är detta en bugg i OLA eller blir det rätt när man kör i realtid  när det kommer in minst en mellantid i OLA per timme istället för att provocera fram extremt svåra scenarion i det test jag gör nu?

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF