Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Fakturanummer

 • joho
  torsdag 12 september 2013 klockan 23:03

  Stort TACK!

  Själv följde jag länken från startmenyn och hamnade i "C:\Program Files (x86)\OLA 5.1"... :D

   

 • Per-Erik Modig
  torsdag 12 september 2013 klockan 22:20

  På en wnidows 7 / vista ligger filen här: C:\ProgramData\OLA5
  ProgramData är en dold mapp så du måste ställa in att visa dolda filer

  På en äldre XP så ligger den på: c:\document and settings\all users\ola  (Lite osäker då jag inte har en XP-maskin tillgänglig just nu.

 • joho
  torsdag 12 september 2013 klockan 22:09

  Hej.

  Missade att uppdatera nummerserien för fakturorna när jag gjorde första utskriften (förhandsgranskning) och skulle nu vilja skriva ut nya fakturor (med rätt nummerserie). Jag hittar följande i hjälpen;

  Fakturauppgifter som tävlingsnamn, postgironummer etc anges med hjälp av dialogen "inställningar för utskrift" som man kommer åt via en knapp i verktygsfältet. Där finns även möjlighet att lägga in några fritextrader och vilken nummerserie fakturorna ska hamna i. För varje ny klubb vars faktura skrivs ut ökas fakturanumret på med 1. Varje klubbs fakturanummer sparas, så att upprepade utskrifter av en klubbs faktura för samma tävling ger samma fakturanummer. Inställningarna för fakturor sparas i filen invoices.properties i OLAs installationskatalog. För att nollställa fakturanummer- och inställningar, starta om OLA och radera inställningsfilen.

  Hittar dock ingen inställningsfil "invoices.properties" att radera. Om jag bara ändrar inställningen i dialogen kommer det gamla fakturanumret upp (precis som det står att det skall göra).

  Vad gör jag för fel?

   

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF