Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > JRE update 51: Certifikat

 • Henrik Bengtsson
  torsdag 6 februari 2014 klockan 21:30

  Ja, problemet är känt och SOFT har köpt ett certifikat som gör att man slipper denna varning/spärr. En ny leverans av OLA som är signerad med detta certifikat men som även innehåller några uppdateringar inför säsongen 2014 håller på att testas för fullt och kommer släppas under nästa vecka.

 • Gunnar Svanberg
  torsdag 6 februari 2014 klockan 10:03

  Vill bara  bekräfta Andreas information.

  Workarounden som beskrivs i hans länk fungerar, men det är inget kul att fippla i Kontrollpanelen om man inte vet vad man gör.

  Det gäller alltså JRE 7 update 51 där man infört denna säkerhetsförändring:
  "Starting with Java 7 Update 51, Java has enhanced security model to make user system less vulnerable to the external exploits. The new version of Java does not allow users to run the applications that are not signed (Unsigned), Self signed (not signed by trusted authority) and the applications that are missing permission attributes."

 • Andreas Andersson
  onsdag 5 februari 2014 klockan 23:00

  Hej!

  Sitter och testar lite med OLA webbstart-klienten och möttes vid start (efter att ha tryckt på den enorma "START OLA-KLIENT" knappen) av felmeddelandet: "Your security settings have blocket a self-signed application from runing"

  JRE-uppdatering nr. 51 innebär visst att betrodda certifikat krävs för att starta appliaktioner om jag förstått rätt.

  Det finns såklart en ganska smärtfri workaround för att få det att fungera; sänk security level i Java Control Panel eller ännu hellre lägg till OLA-servern i Exception Site List.

  Här finns mer info från Oracle om detta: http://www.java.com/en/download/help/java_blocked.xml

  Jag är ny och vet inte hur saker brukar gå till här, är detta ett problem som ska "fixas" (applikationen signeras?) eller är det ett bara ett fenomen som innebär lite mer trixande i kontrollpanelen?

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF