Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Uppgradera OLA under pågående säsong?

 • Magnus Johansson
  onsdag 4 juni 2014 klockan 12:50

  Jag tycker nog att det är bra att det kommer nya versioner så snart utvecklarna har något nytt att komma med.

  För att lösa ditt bekymmer med olika versioner av OLA på olika datorer som lånats från olika håll föreslår jag att du använder webbstart-funktionen. Då används den version av OLA som är installerad på servern och vad som finns på övriga datorer spelar ingen roll. På detta sätt behöver du inte ens installera OLA på klientdatorerna.

  För att använda webbstart, starta först OLA-servern som vanlig. Öppna sedan en webbläsare på klientdatorerna och surfa till http://server-ip-adress:8080/ (där 8080 är den port som du valt när du startat servern). Gå sedan in under klient och tryck på den stora Starta-knappen. Om du har java installerat så laddas nu OLA ner från servern och startas.

 • Pär Moqvist
  måndag 2 juni 2014 klockan 13:19

  OLA 5.1.9-1 släpptes 23 april under pågående tävlingssäsong. Sedan i vintras gällde 5.1.8-4. Dessa använder olika databasversioner. Inte heller hittar jag 5.1.8-4 längre på Eventors hemsida. Det här skapar mycket problem när man t.ex. startat arbete med sin tävling i en privat laptop som därefter visar sig ha fel version när tävlingen närmar sig. Vid vår senaste tävling visade sig en av de lånade datorerna ha blivit uppgraderad till 5.1.9-1 men då var tävlingen redan igång dvs försent att uppgradera övriga. Som tur var hade jag installationsfilen för 5.1.8-4 undansparad men annars hade vi fått rejäla problem.

  OLA borde inte uppgraderas under pågående säsong annat än för akuta buggfixar (och då skall inte en ny databasversion krävas). I övrigt borde det räcka att släppa nya versioner under sommaren och vintern.

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF