Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Vad menas med "Inga totalresultat"?

 • Felix Alnervik
  torsdag 26 juni 2014 klockan 22:25

  Låter bra med resultaten.

  får spana in XML filerna innan jag laddar upp de på eventor.

 • Per-Erik Modig
  torsdag 26 juni 2014 klockan 22:04

  Resultat ute på tävlingen ska fungera, däremot är jag inte tillräckligt insatt i hur kopplingen mot Eventor fungerar i det fallet.

 • Felix Alnervik
  torsdag 26 juni 2014 klockan 21:49

  Per-Erik: hur fungerar sen resultat utskrifter samt uppladdning till Eventor??

  fixk nämligen problem med detta förra året på våran flerdagarstävling. Blev totat resultat även på öppna klasser. dev inte så lyckat eftersom ola och eventor inte kopplade ihop samma personer mellan ettapperna eftersom man anmälde dag för dag.

  vill inte få med de öppna klasserna när jag laddar upp total resultatet på eventor.

 • Pär Westblad
  torsdag 26 juni 2014 klockan 21:30

  Tack Per-Erik för förklaringen! 

 • Per-Erik Modig
  torsdag 26 juni 2014 klockan 21:18

  Ni har helt rätt, det går att ta bort totalresultaten för en hel klass, då spelar det ingen roll vad det står på en enskild deltagare. 

  Det går även att ta bort totalresultaten för enskilda deltagare. Det användes på ett O-Ringen för några år sedan då de föranmälda skulel få totalresultat men inte de som anmälde sig på plats under veckan.

 • Pär Westblad
  torsdag 26 juni 2014 klockan 20:25

  Jo det finns en inställning under "Registrera anmälningsklasser" som antagligen har effekten att inte räkna totalresultat på hela klassen.

  Vad jag inte förstår däremot, vad kryssrutan "Inget totalresultat" under "Registrera direktanmälan" har för effekt. Här är det ju inte frågan om en *hel klass* utan en *enskild indvid*.

  Tycker man borde uppdatera dokumentationen så att alla attribut förklarades. Man vill inte gissa och få oönskade effekter längre fram..

 • Felix Alnervik
  torsdag 26 juni 2014 klockan 15:51

  Hittade du det under "Tävling/Före tävling/Klasser/Registrera anmälningsklasser" ?

  Jag gissar på att man bör bocka i detta på tex de Öppmna motionsklasserna för att OLA samt Eventor inte skall räkna totalresulat på dessa. 

  Precis det jag letat efter, se om jag hinner testa det innan helgens tävlingar...

 • Pär Westblad
  torsdag 26 juni 2014 klockan 13:36

  Egenskapen "Inga totalresultat" vid flerdagarstävlingar är inte beskriven i den tillgängliga OLA-dokumentationen. Därför hamnar den här frågan här.

  Att man kan sätta den här egenskapen (sant/falskt) för en anmälningsklass kan jag förstå. Det borde innebära inga totalresultat i resultatutskrifter och resultatlistor. Eller?

  Men egenskapen finns även på en enskild deltagare. Det blir uppenbart när man ska direktanmäla en person och har möjlighet att kryssa i en ruta "Inget totalresultat".

  Varför finns den på en deltagare? Vilken blir effekten om man kryssar resp. inte kryssar i rutan? Får just den deltagaren inga totalresultat i direktanmälan-fönstret, eller ändrar man hela anmälningsklassens inställning? 

  Tacksam för förklaring.

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr