Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Utskrift av resultat flerdagarstävling

 • Oskar Berg
  tisdag 26 augusti 2014 klockan 20:54

  Pär, att rad 6 försvinner på resultaten gissar jag beror på att din rubrik går över 2 rader, det brukar det vara för mig. Då får man gå in och ändra värdet för padding på raden body. Tror det är andra raden i default.css. Dock ändras det då på alla, även de med endast 1 rad i rubrik, så där blir ett "hål" istället. Jag håller på att mecka till OLResultat så den ska klara av att sätta dessa inställingar per klass så man kan maximera antalet visade resultat.

  Kan säga att jag hade samma problem som dig med Öppna klasser och resultat, men då körde jag OLResultat istället. Den skapar även filer för radiokontroller och "sista-till -mål" vilka är kul att få upp på skärmarna.

  Vi (Halmstad OK) kör med inbyggd webläsare på våra skärmar. Då behövs inget mer än våra 10 skärmar och en server. Garda IK kör en bärbar dator med 6 USB-grafikkort, se mer info på http://olresultat.se/blog/?p=327.

  Du har även lite andra skojiga resultatscript på adressen http://olresultat.se/blog/?p=332.

  Lycka till

  Oskar

 • Felix Alnervik
  söndag 6 juli 2014 klockan 14:20

  Pär: hur har ni kopplat ihop det? OLA skapar ju resultatfiler som HTML filer, dessa kan du ju komma åt från OLA servern. Så du får bara se till att ha TV skärmar som har inbyggt webläsare. Så behöver du inga extra datorer till skärmarna.

 • Pär Westblad
  torsdag 3 juli 2014 klockan 23:19

  Tack för tipset Felix, det ska vi kolla upp. Jag gillar att använda så få program som möjligt för enkelhetens skull. Men förutom att OLA:s webbresultat inte verkar fungera fullt vid flerdagarstävlingar så är det en stor nackdel att man måste ha en dator per skärm, i alla fall så som vi har förstått det. Vet inte om någon annan har löst det problemet.

 • Felix Alnervik
  torsdag 3 juli 2014 klockan 20:13

  Pär: om jag förstod dig rätt så använde ni er av OLAs system för att få fram resultatfiler till skärmarna.

  En lösning på ert problem kan vara att använda er av ett tredjeparts program istället: OLResultat - http://olresultat.se/blog/?page_id=196

 • Pär Westblad
  torsdag 3 juli 2014 klockan 16:40

  En annan iakttagelse från Ravinens Trekvällars är att löpare placerad på 6:e plats inte syns när man kör webbresultat på skärm. De fem första visades upp och resultaten därefter började rulla från placering 7. 

  Kollade lite snabbt och det hade ingen koppling till någon viss klass. Tittade i de genererade html-filerna och där fanns löpare placerade på 6:e plats med. Drog ner teckenstorleken på webbläsaren ett steg och då visades löpare på 6:e plats..

  Om jag rätt så är det att betrakta som ett fel. Åtgärdas med att explicit ange en mindre teckenstorlek i HTML/CSS-koden som genereras, plus att testa på olika webbläsare och olika operativsystemsversioner. Om jag inte minns fel så var det i vårt fall Internet Explorer på Windows 8.

  För övrigt så fick vi krypa till korset och presentera resultaten för ÖM-klasserna på papper och vanlig resultattavla. Webbresultat fungerar inte för dessa klasser vid flerdagarstävlingar i dagsläget. Det kan ha att göra med inställningen Inga totalresultat i egenskaperna för Anmälningsklassen i kombination med OLA Servers startparametrar.

  Om någon utvecklare kan titta på det här så går det bra att låna vår databas. Det är en extern MySQL dito, 16 MB stor.

 • Pär Westblad
  onsdag 2 juli 2014 klockan 11:27

  Vi har redan testat med en extra instans av OLA server på en annan dator startad utan totalresultat. Tyvärr så blir resultatutskriften av öppna motionsklasserna i alla fall inte komplett. Det genereras/visas bara några enstaka löpares resultat, och vi ser inget mönster i vilka få som ändå genereras/visas. 

  På samma dator skriver vi ut vanliga resultatlistor, både totalt och enstaka etapp, utan problem. Så det lutar åt att det är nåt knas i genereringen av html-filer.

  Kan nämnas att vi markerat "Inga totalresultat" för samtliga öppna motionsklasser under Registrera anmälningsklasser. Vet inte om det har nåt samband med att de inte skrivs ut korrekt på webbutskriften...

 • Per-Erik Modig
  onsdag 2 juli 2014 klockan 11:12

  Ni borde kunna starta en till OLA-server som ni inte har totalresultat ikryssat på. Sannolikt behöver den startas på en extra dator för att filerna inte ska skriva över varandra. På den punkten är jag lite osäker.
  Så kan ni ju göra med pappersutskrifter också, starta 2 olika dialoger för totalresultat resp etappresultat. Ni kan sen välja per startplats vad ni vill köra ut. Krockar det så är det ju bara att lägga upp en fiktiv start för de öppna klasserna så ni kan hålla isär dem.

 • Håkan Svahn
  onsdag 2 juli 2014 klockan 9:23

  Ravinens trekvällars pågår just nu och vi skall köra tredje och sista etappen ikväll. Vi visar resultat på fyra skärmar och kör OLA-lösningen. För etapp1 aktiverade vi webresultat men klickade inte i för totalresultat på OLA server. Allt funkade bra. För etapp 2 klickade vi i totalresultat och när löparna började läsa av så blev huvuklasserna i tredagarstävlingen bra men ÖM-klasserna kass. Löpare försvann men mönster oklart.

  Är det någon som vet hur man skall konfigurera OLA så man får totalresultatet för huvudklasserna och etappresultatet för ÖM-klasserna på skärmarna. Just nu lutar det åt att vi (Pär och jag) går tillbaka till pappersutskrifter för ÖM-klasserna till kvällens etapp.

   

 • Christoffer Ohlsson
  tisdag 1 juli 2014 klockan 15:49

  Problem med förvarning, transport och upphäning löste jag med:

  • Tv-apparater mm är förvarande hos en släkting med stort förrådsutrymme i hans villa
  • Transport löste jag med att prata med en drivmedelskejda som säljer Naturpasset för oss och vi fick låna ett släp hela dagen i utbytte med att släppet stod på TC så alla såg det.
  • Upphängning löste enkelt genom att prata med närmsta bygghandel så vi fick material till att bygga en stabil ställning https://plus.google.com/115803753370478298171/posts/23jJcqARg34

  Så dyrt behöver det inte vara :-)

 • Felix Alnervik
  tisdag 1 juli 2014 klockan 15:35

  Christoffer: tyvärr är där många "problem" att lösa innan man är där: pengar, förvaring, transport, upphängning, väderskydd med mera....

 • Christoffer Ohlsson
  tisdag 1 juli 2014 klockan 15:20

  Ang. resultatskärmar

  Jag använder OE2010 hos oss tillsammans med 6 st 42 tummare plus vi får låna 4 st.

  Våra 6 st plus datorer har en stiftelse skänkt oss. De har som mål att utveckla föreningslivet mm i Bohuslän :-) Testat detta med OLA och det funkar fint :-)

 • Felix Alnervik
  tisdag 1 juli 2014 klockan 14:20

  Här bytte jag program efter att vi kört arrangemanget i 10år. Vi använde oss av SportSoftware 2003 och behövde byta upp oss eller byta till OLA. Jag valde det sistnämnda, frågan är nu om jag gjorde rätt. Fast byta en gång till nu får någon anna göra i så fall :)

  och ändra till enbart anmälan till samtliga etapper är tydligen heller inget allternativ.

  nu är jag inne på resultatskärmar, så att jag kan styra det helt själv hur det skall se ut. Frågan är bara om jag får pengar till inköp :/

 • Pär Westblad
  tisdag 1 juli 2014 klockan 14:08

  Jag förstår, jag har också satt i en liknande situation. Man borde först kontrollera vilket stöd det finns för det man tänker göra i det tävlingsadministrativa systemet innan man gör det.

 • Felix Alnervik
  söndag 29 juni 2014 klockan 13:46

  Jag har varit inne på den lösningen, alltså inte erbjuda anmälan till enstaka etapper. Men tävlingsledningen vill ha det så, vilket gör att jag får rätta mig efter det.

 • Pär Westblad
  söndag 29 juni 2014 klockan 10:08

  Vi (Trekvällars, OK Ravinen) undviker det här problemet genom att

  • inte erbjuda anmälan till enstaka etapper i tävlingsklasser. De som inte kan/vill springa alla etapper hänvisas till ÖM
  • inte erbjuda totalresultat i direktanmälningsklasser (ÖM1-9, Inskolning). Vi har föranmälan till ÖM och Inskolning men det är endast till för att reservera en karta
 • Felix Alnervik
  lördag 28 juni 2014 klockan 12:01

  Vi har en flerdagarstävling med fyra etapper där man har möjlighet att anmäla sig till enstaka etapper.

  Hur gör man då med resultatutskrifter.
  Skriver man ut totalresultaten visas inte de som enbart springer den aktuella etappen. Kan man inte få med dessa sist i listan?

  Bästa allternativet hade varit om man kunde sortera på etapp resultatet, sen under stod totala resultaten.

  Hur gör andra det?

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr