Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > OLA stafett

 • Pär Moqvist
  fredag 3 april 2015 klockan 21:04

  Jag körde Göteborgs DM-stafett 2013 och fick också konstiga klubbnamn inom parentes. Det jag kom fram till var att dessa uppstår när man importerar anmälningar på nytt från Eventor. Har för mig att det primärt gällde stafettlag som hade vakanta löpare på parallellsträckor (fast så är det väl inte på SM?). Om någon har ändrat uppgifter på ett lag i Eventor sedan föregående import så får OLA problem. Inte kul eftersom det oftast är tillåtet att ändra laguppställning väldigt sent...

  Ett grundproblem som inte verkar vara löst är att OLA inte håller reda på antal löpare på parallellsträckorna medan Eventor gör det. OLA tror att alla lag har t.ex. 3 löpare på parallellsträckan. Detta leder också till felaktiga fakturaunderlag.

 • Petter Ranefall, IF Thor
  torsdag 2 oktober 2014 klockan 14:49

  På SM-stafetten hade vi samma problem med klubbnamn inom parentes. Jag har dock svårt att tro att t.ex. samtliga deltagare från Umeå OK dessutom är medlemmar i OK Hällen... Det måste vara något annat fel.

 • Anders Hellgren
  lördag 20 september 2014 klockan 15:24

  Angående parantesklubb så blir det så när man är medlem i flera föreningar. I Göteborgs Stafett-DM har OLA lyckats göra fel i sträcktidsresultaten som finns som pdf.

 • Per-Martin Gustavson
  onsdag 17 september 2014 klockan 15:50

  Den möjligheten såg jag också men när man har 16 klasser med olika banlängd och löptid är det omöjligt att hålle reda på vilka klasser och sträckor man ska bocka för. Det måste gå att lösaa precis som vid individuelle tävlingar att bara klasser med nya resultat skrivs ut.

 • Gunnar Lindahl
  onsdag 17 september 2014 klockan 13:58

  När det gäller automatiska utskrifter av resultat kan man under inställningar välja avancerat. Då får man möjlighet att bocka i vilka sträckor utskriften skall gälla. Om man bara bockar i sträcka 1 skrivs inte övriga sträckor ut. När lag börjar komma in på sträcka 2 bockar man i sträcka 2 o s v.

 • Mattias Eklund
  tisdag 16 september 2014 klockan 13:56

  Samma för oss, vi körde OLA v 5.1.10-1.

 • Tobias Killander
  tisdag 16 september 2014 klockan 9:31

  Kan bara bekräfta att vi hade exakt samma problem som ovan.

 • Per-Martin Gustavson
  måndag 15 september 2014 klockan 19:44

  Vi körde som flera andra stafett i helgen och vi använde som vanligt OLA, vår version 5.1.9-1.

  Det första problemet uppstod när jag skulle fördela gafflingarna. Jag vet att det tidigare gått att skriva in gafflingarna för de första lagen och sedan trycka på fördela så får resten av lagen gafflingarna automatiskt. Denna gång funkade inte det utan det blev att fördela själv.

  Nästa problem uppstod vid automatisk utskrift av totalresultatlistor. Då kom alla klasser och sträckor hela tiden. De sträckor och klasser som ännu inte hade resultat fick bara sidhuvudet utskrivet men pappren var ju körda. I OLA individuell tävling skrivs bara klasser med resultat ut.

  När jag sedan laddat upp resultaten till Eventor så får vissa löpare och vacanta ett klubbnamn inom parentes efter sitt namn. Var kommer det ifrån? I OLA syns de inte.

  Jag saknar som flera andra möjligheten att skriva ut klubbstartlistor.

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr