Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Problem med inbyggda databasen p g a felaktig hantering

 • Björn Karlsson
  lördag 2 maj 2015 klockan 20:24

  Kanske lite otydligt, det där med "kopiera över till serverdatorn", i Boråskretsen har vi ett antal datorer att hyra för tävlingar (8 st laptops), det "normala" är att man skapar tävlingen på sin egen dator hemma och lägger över den på den dator som skall användas som server på tävlingsdagen (eller kvällen innan om man har möjlighet). Det ska ju räcka att ha med en USB-sticka med en backupfil för att få upp tävlingen på serverdatorn, bara man kan lita på databashanteringen.

 • Björn Karlsson
  lördag 2 maj 2015 klockan 20:17

  Vid vår vårtävling igår (OK Orinto) satt jag ganska länge med ett trilskande databasproblem innan jag fick ge upp och göra en nödlösning på tävlingsdagen (!). Jag hade förberett allt före inläsning av anmälningar, gjort backuper under tiden, släppt en startlista med ordinarie anmälad, ny backup, samt gjort en slutlig startlista med samtliga anmälda och gjort backup. Så långt inga problem. Kvällen innan tävlingen skulle jag kopiera över tävlingsdatabasen till serverdatorn, då började problemen. För att föra en lång historia kort: jag hade flera (tre) olika databaser med olika namn, jag läste att man bara kunde ha en så jag tog bort två, sedan hade jag en tävling med endast ordinarie anmälda, ingen lottning av startfältet samt inga banor knutna till tävlingsklasser! Då tog jag beslutet att låta hela startfältet köra startstämpling, startlistor fanns ju uppladdade på Eventor och de resterande anmälningarna kunde läsas ner till tävlingsdatabasen igen + min korta logg med e-postanmälningar.

  Förslag: Jag önskar att OLA blir lite mer robust mot handhavandefel av databasen, jag begriper inte varför inte min senaste backup med alla efteranmälda i inte kunde återställa databasenfullständigt. Hade MySql klarat det bättre? I så fall ska man ju starkt rekommendera det alternativet tycker jag.

  Tävlingen gick bra, inga större missöden på tävlingsdagen, de små får man alltid räkna med!

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF