Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Felaktig hantering av anmälningsavgifter efter direktanmälan vid flerdagarstävling

 • Anders Hellgren
  måndag 20 juli 2015 klockan 13:42

  O-ringen har drabbats av resultatproblemet.

 • Felix Alnervik
  fredag 17 juli 2015 klockan 7:34

  Glöm inte kolla av era tjänster också, jag har fått dublätter bland mina husvagnsplatser.

 • Oskar Berg
  fredag 17 juli 2015 klockan 7:05

  Detta problem ligger under buggrättning nu enligt Henrik B.

 • Kalle Larsson
  söndag 12 juli 2015 klockan 11:36

  Eskilstuna Weekend 3-dagars drabbades också... Jag hör av mig till dig Peter.  Synd att man inte kollar oftare här!

  Innan tävlingen upptäckte jag en annan mindre betydande felaktighet i Eventor som rör flerdagarstävlingar: http://eventor.orientering.se/Forum/Thread/527

  karl123larsson@gmail.com

 • Peter Löfås
  lördag 11 juli 2015 klockan 22:51

  Robert>> Du har fått mail..

  Eftersom man kan sabba sin databas rätt rejält om man inte gör rätt vill jag inte lägga ut scripten här, så ni som behöver hjälp. Hör av er på peter@lofas.se så får ni instruktioner den vägen..

 • Robert Bengtsson
  lördag 11 juli 2015 klockan 17:09

  Hallands 3-dagars, har även detta problem. Vi kör MySQL 5.5.

  Peter Lövås, var vänlg och skicka de SQL-script som vi kan använda för att rädda våra ÖM. robert@swipnet.se

 • Jörgen Karlsson
  lördag 11 juli 2015 klockan 9:16

  Tyvärr så kördes den interna databasen på sommar3kvällars.  Vad finns det för trix att ta till utan sql-databas? Är själv rätt så sql kunnig och excel frälst så alla tips välkomnas. Hade lite ideer kring backuper men släppte det av andra själ.

 • Peter Löfås
  fredag 10 juli 2015 klockan 21:32

  Jörgen>> Körde du MySQL? Isåfall kan jag nog rätta upp din databas rätt mycket automatiskt..
  (Kan nog hjälpa dig även om du körde den interna men kräver lite mer jobb)

   

  Felix fick scripten och nästan allt kring avgifter fixas automatiskt.. Det jobbiga är att återkoppla resultat  till de löpare som OLA kopplat från resultaten för..

  Hör av dig på mail peter@lofas.se om du vill ha hjälp. 
  (Gäller även andra arrangörer)..

 • Jörgen Karlsson
  fredag 10 juli 2015 klockan 17:33

  Ja de tre som arrangerar innan o-ringen.  Bara Gotland som svarat. Även skickat ett mail till ola supporten men inget svar därifrån heller. Kanske om fler hör av sig till dem så blir det något synbart på nedladdningssidan. Kanske dra tillbaka version 5.1.10-1 ...

  Manuell hantering blir följden. Ingen ny version funnen.

 • Felix Alnervik
  fredag 10 juli 2015 klockan 11:08

  Jörgen: har ni fått rätt på problemet? Gissar på att du kontaktat Halland då...

 • Jörgen Karlsson
  onsdag 8 juli 2015 klockan 19:45

  även andrarums IF drabbat på sommar-3-kvällars av nämnda bug. Jag har försökt meddela de arrangörer som har flerdagarstävlingar de närmsta veckorna. Använd inte den senaste versionen som slutar på 10-1. Då får man problem.

 • Peter Löfås
  måndag 29 juni 2015 klockan 23:00

  Felix>> Ja, vi sitter och rättar samma för 3+3 i Sälen just nu..

  Det verkar som att om en bricka används i Direktanmälan dag 2 (eller dag 3), så även om man väljer "ny direktanmälan" så sätts status "Deltar Ej" och brickan (samt resutlat) kopplas loss från löpare som använt denna bricka på tidigare etapper.

  Jag har en del SQL-script nu som letar fram dessa mellan olika databasbackuper ifall du kör MySQL. 

  Hör av dig till peter@lofas.se om du vill ha dessa...

  Håller även på att skapa SQL-script nu som rensar i beställningar av hyrbrickor eftersom direktanmälningsdialogen i nyaste versionen av OLA lägger på en hyrbricksbeställning för alla etapper varje gång man anmäler sig oavsett om man anmäler sig till alla eller en..

  3 dagar direktanmälan 9xhyrbricka på fakturan för löparen.. 

  Även Anmälningsavgifterna läggs på för alla dagar felaktigt..

   

 • Felix Alnervik
  måndag 29 juni 2015 klockan 10:24

  kan tilllägga att jag under tävlingens gång pillade med inställningen "Tillåt enstaka etapp anm." sant "totalresultat"

  först pga att vid E2 kunde man helt plötslitgt inte göra en direktanmälan till enbart den etappen utan alla etapper var i kryssade.
  så jag bockade i "tillåt enstaka etapp" så löste det sig. men jag valde även ta bort "totalresultat" för att jag inte vill ha det på ÖM klasserna.

  något kanske blev fel där?

 • Felix Alnervik
  måndag 29 juni 2015 klockan 10:22

  Körde en flerdagarstävling i helgen och har noterat att där är förmodligen något fel med avgifterna.

  tyvärr fick jag ett ännu större problem. på något sätt så försvann resultat för löpare i ÖM klasserna under helgen. förmodligen något i OLA eller handhavade fel som gjorde att när de kom tillbaka och anmälde sig på nästa etapp så sattes status för föregående etap psom Deltar Ej, så starttid och måltid försvann och de hoppade bort från resultatlistan.
  känns just nu som min lösning blir att lokalisera vilka löpare det handlar om, gå in och leta upp "rådata" för deras brickavläsning och skriva av start och mål-tid för att sedan på ett annat ställe fylla i detta.

  alltså har jag ett antal timmar med OLA framför mig....

 • Peter Löfås
  söndag 28 juni 2015 klockan 22:23

  Vi har samma problem nu efter 3+3 i Sälen som vi får rätta upp manuellt nu.

  Tror dock inte tävlingsrapporten blir fel, eftersom löparen får status Deltar Ej på de etapper de ej är anmälda till och därmed bör de inte komma med i Tävlingsrapporten för dessa dagar.

  Det är nog snarare faktura-modulen i OLA som inte hanterar "Deltar ej" korrekt.

 • Pär Westblad
  lördag 27 juni 2015 klockan 13:40

  Sammanfattningsvis så hanteras anmälningsavgifter efter direktanmälan vid flerdagarstävling på ett felaktigt sätt i den senaste versionen av OLA, 5.1.10-1, vilket leder till att utskriften av fakturor blir fel och gissningsvis även tävlingsrapporteringen i Eventor. Felet finns inte i OLA 5.1.9-1.

  Det finns en inställning (flagga) under Tävling > Före tävling > Klasser > Registrera anmälningsklasser med namnet "Tillåt enstaka etapp anm." Denna flagga fungerar inte i OLA 5.1.10-1, när man sparar en direktanmäld löpare.

  I fönstret "Registrera direktanmälan" under Tävling > Under tävling > Etapp [nr] > Direktanmälningar visas aktiva kryssrutor för varje enskild etapp om flaggan "Tillåt enstaka etapp anm." är satt. I OLA 5.1.10-1 ser det ut som att avgiften för direktanmälan till en enstaka etapp blir korrekt i användargränssnittet, t.ex. om avgiften är 100 kr per etapp så visas 100 kr i fönstret om en löpare direktanmäls till en etapp. Men när man sparar direktanmälan genom att trycka på knappen "Spara ny", så sparas avgifter för samtliga etapper till databasen (300 kr om tävlingen omfattar 3 etapper. Detta ser man genom att öppna fönstret "Anmälningskontroll" under Tävling > Före tävling > Anmälningar och klicka på "Anmälningsavgifter" för den löpare man direktanmält. Den felaktigt sparade avgiften skrivs även ut på fakturan för den klubb som löparen tillhör. Det innebär att den fakturerade klubben kommer att krävas på för stor avgift om löparen direktanmält sig till enstaka etapp. Gissningsvis påverkar även detta tävlingsrapporteringen på Eventor.

  Som sagt tidigare, det här är ett fel som inte finns i OLA 5.1.9-1. Där fungerar det som förväntat. Därför väljer vi att nedgradera OLA inför vår kommande flerdagarstävling (Trekvällars, OK Ravinen) från 5.1.10-1 till 5.1.9-1. Alternativet att redigera varje direktanmäld löpares avgifter i efterhand blir alldeles för mycket extra arbete.

  / MVH Pär

  ps. vi använder en extern MySQL-databas version 5.6.25, OLA-klienten kördes lokalt både med OLA 5.1.10-1 och 5.1.9-1 (inte via Java Web Start)

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr