Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Total resultat

 • Stefan Månsson
  måndag 12 juni 2017 klockan 10:16

  Just "ej totalresultat" ställer till mer än vad det löser när det gäller Eventor. Vad jag kommer ihåg från förra året så gjorde den inställningen att löparna i ÖM inte kom med alls i Eventor.

  Så länge löparen springer samma klass skall det inte spela någon roll om löpare anmäler sig dag för dag. OLA skall lägga alla dagarna på samma anmälningspost. (Tror det var förra året som det rättades.) Kommer inte ihåg att vi hade några större problem med löpare som anmälde sig dag för dag och att det bled olika anmälningsposter.

  Jag skall testa ikväll i Testeventor om man kan slå ihop totalresultat för de vanliga klasserna med etappresultat för ÖM manuellt genom att klippa och klistra ihop XML-filerna.

 • Felix Alnervik
  måndag 12 juni 2017 klockan 10:07

  Har haft detta problemet flera år och förra året klickade jag i "ej totalresultat" för öppna klasser. Trodde detta skulle lösa allt, men när jag nu tittar tillbaka så var det så att vi inte fick till totalresultat alls då i Eventor. 

  Om någon kommer och anmäler sig i ÖM dag för dag. Hur ser man till att det blir samma person i OLA och den inte skapar nya dag för dag??

 • Stefan Månsson
  fredag 9 juni 2017 klockan 12:17

  Förra året på Hallands 3-dagars hade vi tidigt tagit beslut på att ÖM inte skulle ha totalresultat. Vilket fungerade utan problem på resultatskärmarna på Arenan men i Eventor fungerade det inte alls.

  När de öppna klasserna var markerade "Ej totalresultat" kom resultaten i de klasserna inte med i Eventor.

  För att det skall bli rätt i Eventor måste man tillåta totalresultat i de öppna klasserna. Vilket tog oss en bra stund efter etapp 2 att komma på. Mycket möjligt att man kan klippa och klistra ihop en totalfil och en etappfil och på så sätt få endast etappresultat på de öppna klasserna, det testade vi aldrig.

  Och har man en gång markerat "Ej totalresultat" på en klass och sedan anmält löpare i direktanmälan finns det flera ställen man måste ändra på, för även löparna får egenskapen "Ej totalresultat".

 • Felix Alnervik
  torsdag 8 juni 2017 klockan 16:14

  Har inte hänt något här än...

  http://sharepoint.orientering.se/webbplatser/utv/Lists/OLA/DispForm.aspx?ID=95

  http://sharepoint.orientering.se/webbplatser/utv/Lists/OLA/DispForm.aspx?ID=67

 • Johan Jacobsson
  söndag 4 juni 2017 klockan 19:09

  Är det någon som kommit underfund med hur man får ut totalresultatet för en fleretappstävling på ett korrekt sätt men ändå får de öppna klasserna korrekt?

  Precis som Felix har jag testat med att manuellt ta bort de öppna klasserna (alt. enbart personerna) från total-XMLen men då försvinner de helt även från etapp-resultatet.

  Jag gissar att om man kunde sammanfoga en etapp-XML och en total-XML i samma exportfil så skulle det bli rätt men det tror jag inte går att generera från OLA?

 • Felix Alnervik
  tisdag 28 juli 2015 klockan 21:26

  menade du så här:

  <ClassResult>
  <Class>
  <Id>102</Id>
  <Name>ÖM9</Name>
  <RaceClass raceNumber="2">
  <Status>Completed</Status>
  </RaceClass>
  </Class>
  </ClassResult>

  Resulterade bara i att resultaten för ÖM försvann helt från etappen.

 • Peter Löfås
  måndag 20 juli 2015 klockan 22:50

  Prova att ta ut totalresultat, och ÖM klasserna ligga kvar i resultatfilen, men ta bort alla PersonResult i ClassResult för dem

   

 • Felix Alnervik
  fredag 17 juli 2015 klockan 16:23

  Hur skall jag få det att fungera?

  har 2 problem:

  1: hur jag än gör så kommer Öppna Motions klasserna med i totalresultaten. hur gör jag för att bli av med dessa?

  2: när jag laddar upp en XML fil på Eventor med totalresultat, försvinner en del av mina deltagare i ÖM klasserna, varför?

  min lösning nu var att ta bort samtliga totalresultat och enbart ladda upp Etappresultat. Totalen får jag presentera i en PDF

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr