Svenska Orienteringsförbundet

Du måste vara inloggad för att skriva inlägg i forumet.

Inlägg i OLA > Sträcktidsutskrifter OLA 6.3

  • Geff Karlgaiger
    i söndags klockan 11:18

    Hej! När ni planerar ett större renoveringsprojekt och ska anlita en målerifirma, är det viktigt att tänka på några nyckelfaktorer. Be om referenser och tidigare projekt som liknar ert, och diskutera tydligt era krav och förväntningar. Kontrollera att firman har erfarenhet av större företagsprojekt och kan hantera komplexa uppgifter. Det är också bra att få en detaljerad offert och klargöra tidsramar och garantier. För professionell hjälp och ytterligare råd, besök www.maleristockholm.n.nu  Era råd och erfarenheter är mycket uppskattade!

  • SM
    måndag 9 september 2024 klockan 16:33

    Oskar >> Jag rapporterade denna bugg igen till OLA-supporten efter vårt DM-arrangemang nu i månadsskiftet tillsammans med en mysko bugg som liknar den Jörgen skriver om. (Detta efter att ha tröttnat totalt på att buggen med att man behöver byta till "Självutläsning" för att få utskrifterna att fungera även i den andra dialogen fortfarande är kvar.) Så där lagom kul när man rapporterat in buggen redan förra året och buggen är kvar även i år, så där kul att förklara för klubbkamraterna som satte upp avläsningen nu på DM-arrangemanget att "kommer du ihåg att vi fick göra en speciallösning förra våren för att få utskrifterna att fungera, inte? - gör då så här så skall utskrifterna fungera)

    Jag tror tyvärr att man för att få buggar rättade måste kontakta OLA-Supporten. Jag misstänker att man inte alltid fångar upp det som kommer här.

  • Oskar Svahn
    lördag 24 augusti 2024 klockan 13:43

    Buggen var fortfarande kvar idag när vi inte kunde få bort de breda marginalerna i utskrifterna på vissa datorer. Precis som Joakim nämnt här under så var man tvungen att gå ändra marginalerna i Självinläsning Sportident och även stämpla i det läget. Då funkade det även i Brickinläsning Sportident.

  • Jörgen Nyberg
    måndag 2 maj 2022 klockan 20:38

    Hade motsvarande problem, men omvänt. Hade skrivit kvitto från PC:n och sedan bytte till en vanlig A4-skrivare. Bytte även i Windows standard men fick inte marginalerna rätt. 

    Tog bort filen C:\programdata\ola6\printers.dat och startade OLA och då hittar man standardskirvaren. Verkar något konstigt med Printerfilen som inte klarar att hantera att man byter skrivare.

    Använde senaste versionen 6.3.3

  • Joakim Waltersson
    söndag 1 maj 2022 klockan 22:58

    Vi hade samma problem med marginalerna som inte ändrades oavsett vad vi satte dem till. Till slut kom vi på att om man ändrar marginalerna i Skrivarinställningar i fönstret "Självinläsning Sportident" så slår det igenom även i "Brickinläsning Sportident". Testat på två separata datorer med samma resultat.

  • Henrik Persson
    lördag 30 april 2022 klockan 19:16

    Samma problem för oss och vi lyckades också knäcka koden med standardskrivaren. Saknar en inställning eller liknande i Ola att ställa in skrivare. Fick aldrig till marginalerna riktigt, någon som har tips? Vi har fyra olika skrivare som alla funkade olika.

  • Jörgen Nyberg
    lördag 30 april 2022 klockan 18:17

    Hade samma problem. Fixades när jag stängde ner OLA och satte kvittoskrivaren till Standardskrivare i Windows. Startade OLA på nytt och då funkade utskrifterna av sträcktiderna från båda ställena. Verkar som om OLA bara jobbar med den skrivare som är standardskrivre i Windows, vilket blir problem om man vill ha mer än en skrivare kopplad till en klient. Har skickat frågan till supporten men inte hört något.

  • Peter Fitger
    lördag 30 april 2022 klockan 10:25

    Jag får väldigt breda marginaler när jag skriver ut sträcktider.

    Jag har ändrat utskriftsformat både i Inställningar/Hårdvara/Utskriftsformat och i UnderTävling/Tidtagning/Brickinläsning SportIdent/Skrivarinställningar utan att det tycks påverka utskriften

    Om jag skriver ut via Tävlingsecpedition/Deltagarhantering/Sträcktider(individuell) så ser det bra ut.

    Det har sett bra ut på samma dator med samma skrivare med tidigare versioner av OLA.

Annonser

Bagheera