Svenska Orienteringsförbundet

Du måste vara inloggad för att skriva inlägg i forumet.

Inlägg i Allmänt > Vad ska man göra i en sådan situation?

  • Carolina James
    i lördags klockan 16:03

    Jag har inte varit i en sån situation, men jag kan tänka mig hur stressigt det måste vara. Det är lätt att glömma att vi faktiskt kan hamna i situationer där vi måste agera. Att kunna första hjälpen känns som något alla borde kunna, men ändå har jag skjutit på det själv. Kanske dags att sluta tänka "det händer inte mig" och faktiskt förbereda sig lite bättre.

  • Jimmy Melon
    i lördags klockan 13:45

    Ja, det där är exakt varför jag anmälde mig till en HLR kurs stockholm. Jag var med om en liknande grej, och det gjorde mig helt säker på att jag behövde lära mig hur man hjälper till. Kursen gick igenom allt från att stabilisera en person till att ge bröstkompressioner. Nu känner jag mig tryggare, och jag vet att jag kan agera om något skulle hända igen. Du borde verkligen överväga det, det ger så mycket självförtroende.

  • Billie Nikelson
    i lördags klockan 13:19

    Häromdagen på jobbet svimmade en kollega helt plötsligt, och jag fick total panik. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra, alla bara stod där och stirrade. Det var verkligen en väckarklocka för hur oförberedd jag är på såna situationer. Känns som något man borde ha koll på, men jag har aldrig fått riktig träning. Har du varit med om nåt liknande?

Annonser

Bagheera