Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Ny uppdatering funkar ej

  • Gunnar Svanberg
    torsdag 9 april 2015 klockan 10:32

    Fast jag har samma problem när jag använde MySQL, så problemet verkar finnas oberoende om man använder H2 (inbyggda) eller MySQL.

  • Pär Moqvist
    onsdag 8 april 2015 klockan 23:33

    Hade samma problem som Gunnar S och löste det tidigare också genom att skapa tävling manuellt. Det funkade men jag fick istället problemet med utgråade alternativ i OLA server (se separat tråd).

    Nu testade jag att rensa C:\ProgramData\OLA5 och hämta tävling från Eventor, och nu funkade både det och att starta OLA server!

    Uppenbarligen får OLA problem när det finns gamla tävlingar i denna katalog så rensa ordentligt innan ni skapar en ny tävling.

    Tack för värdefullt tips!

  • Gunnar Svanberg
    tisdag 7 april 2015 klockan 11:37

    Jag har också haft samma problem, senast idag. Tidigare har jag löst det genom att skapa tävlingen manuellt (med samma nummer som i Eventor) och sedan importera informationen.

    Idag provade jag med att ta bort allt i katalogen C:\ProgramData\OLA5 och då fungerade det rakt av.

    Tänk dock på att katalogen "db" innehåller ev tävlingar skapade med den inbyggada databasen. Kna vara värt att spara undan först.

  • Brent Godman
    onsdag 5 november 2014 klockan 22:50

    Tänkte att jag skulle installera senaste OLA uppdateringen, 5.1.10-1, men när jag försöker hämta hem en tävling från Eventor får jag bara "databaskopplingsfel". Installera 5.1.9-1 och den funkar fint.

    Varför funkar inte senaste?

Annonser

Bagheera