Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > En liten varning

 • Stefan Månsson
  fredag 20 maj 2016 klockan 13:56

  Hans-Olof >> En ny anmälan blir det nog inte men det kan vara så att resultatet skrivs över om man gör ändring i direktanmälningsdialogen efter att löparen har läst ut. Har aldrig testat det, brukar alltid göra alla namnändringar i "Ändra uppgifter för deltagare". 

 • Hans-Olof Fröjd
  torsdag 19 maj 2016 klockan 10:29

  Hej Stefan,

  Hmmr, minne. Borde varit i direktanmälningsdialogen, eftersom jag kollade om några fattades. Aha, du menar att en "ny" anmälan görs när man uppdaterar i denna dialog.

 • Stefan Månsson
  onsdag 18 maj 2016 klockan 10:31

  Hans-Olof > Var gjorde du ändringen av namn? I direktanmälningsdialogen eller i dialogen för att ändra uppgifter för deltagare under tävling?

 • Patrik Brorsson
  tisdag 17 maj 2016 klockan 18:32

  Hej!

  Jag har också varit med om liknande situationer när jag rättat felstavningar. Vi har kört tävlingar med "tillåt dubbeluthyrning av brickor" tillåtet vilket jag tror kanske kan vara orsaken till att OLA tillåter en annan anmälan på samma bricknummer fast det i det här fallet bara handlar om att man rättar en bokstav. Löparen har även i dessa fall kommit i mål innan vi ändrat felstavningen.

  Vid återlämning av hyrbrickor har det också legat extra personer kvar när alla brickor stämplats ut, och dessa har visat sig vara de "dubbelanmälda".

  Det borde ligga spärr mot detta vid "ändra uppgifter för deltagare". En anmälan på samma bricknummer borde enbart kunna ske genom ordinare anmälning/direktanmälningsdialog.

 • Hans-Olof Fröjd
  måndag 16 maj 2016 klockan 11:53

  Hej,

  Direktanmälningsdialogen är lite lömsk, att det är lätt att glömma att trycka på spara-knappen. Så jag satt mig i lugn och ro och kollade igenom blanketterna. Någon procent var missade.
  Men titta här, de har stavat fel, äsch jag rättar. Men - ack, det skulle jag inte gjort. Under tiden hade parveln i inskolning kommit i mål. När jag sparade, skrevs målpasseringen över, och stackarn hamnade på "kvar-i-skogen-listan". Vi hittade i alla fall barnet till slut, som fick en helt oförtjänt "föreläsning" om vikten att stämpla ut. Två utstämplingslappar fanns nu, fast med olika stavning.

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF