Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Sträcktidsutskrifter OLA 6.3

  • Jörgen Nyberg
    måndag 2 maj 2022 klockan 20:38

    Hade motsvarande problem, men omvänt. Hade skrivit kvitto från PC:n och sedan bytte till en vanlig A4-skrivare. Bytte även i Windows standard men fick inte marginalerna rätt. 

    Tog bort filen C:\programdata\ola6\printers.dat och startade OLA och då hittar man standardskirvaren. Verkar något konstigt med Printerfilen som inte klarar att hantera att man byter skrivare.

    Använde senaste versionen 6.3.3

  • Joakim Waltersson
    söndag 1 maj 2022 klockan 22:58

    Vi hade samma problem med marginalerna som inte ändrades oavsett vad vi satte dem till. Till slut kom vi på att om man ändrar marginalerna i Skrivarinställningar i fönstret "Självinläsning Sportident" så slår det igenom även i "Brickinläsning Sportident". Testat på två separata datorer med samma resultat.

  • Henrik Persson
    lördag 30 april 2022 klockan 19:16

    Samma problem för oss och vi lyckades också knäcka koden med standardskrivaren. Saknar en inställning eller liknande i Ola att ställa in skrivare. Fick aldrig till marginalerna riktigt, någon som har tips? Vi har fyra olika skrivare som alla funkade olika.

  • Jörgen Nyberg
    lördag 30 april 2022 klockan 18:17

    Hade samma problem. Fixades när jag stängde ner OLA och satte kvittoskrivaren till Standardskrivare i Windows. Startade OLA på nytt och då funkade utskrifterna av sträcktiderna från båda ställena. Verkar som om OLA bara jobbar med den skrivare som är standardskrivre i Windows, vilket blir problem om man vill ha mer än en skrivare kopplad till en klient. Har skickat frågan till supporten men inte hört något.

  • Peter Fitger
    lördag 30 april 2022 klockan 10:25

    Jag får väldigt breda marginaler när jag skriver ut sträcktider.

    Jag har ändrat utskriftsformat både i Inställningar/Hårdvara/Utskriftsformat och i UnderTävling/Tidtagning/Brickinläsning SportIdent/Skrivarinställningar utan att det tycks påverka utskriften

    Om jag skriver ut via Tävlingsecpedition/Deltagarhantering/Sträcktider(individuell) så ser det bra ut.

    Det har sett bra ut på samma dator med samma skrivare med tidigare versioner av OLA.

Annonser

Bagheera