Frågor och svar

På den här sidan presenteras frågor och svar om Eventor. Frågorna och svaren är indelade i kategorier och uppdateras löpande. Kontakta Eventors support om du söker du svaret på en fråga som inte finns listad här. Se hjälp- och supportsidan för kontaktinformation.

Visa svar Dölj svar

 • Kategori: Eventor - Allmänt

  Jag har en fråga om Eventor, vad gör jag?
  Börja med att titta igenom frågor och svar här. Hittar du inte svaret, kolla upp guiderna som du hittar under Hjälp och support. Hjälper inte heller det, skriv en fråga på vårt Forum eller skicka ett mejl till eventorsupport@orientering.se.

  Om frågan rör Sverigelistan, skicka mejlet till sverigelistansupport@orientering.se.

  Om frågan rör O-Ringen, skicka mejlet till info@oringen.se.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Användarkonto och inloggning

  Jag är medlem i en förening ansluten till Svenska Orienteringsförbundet - hur skaffar jag ett användarkonto i Eventor?
  Kontakta klubbadministratören för IdrottOnline, Riksidrottsförbundets centrala IT-system, så får du uppgifter till ditt användarkonto utskickat via e-post. Dessa användaruppgifter går att använda i IdrottOnline, i Eventor, samt i andra externa orienteringstjänster som är kopplade till Eventor.

  Som användarnamn i IdrottOnline/Eventor kan du alltid använda ditt personnummer - 10 eller 12 siffror, med eller utan bindestreck.

  När du fått ditt nya lösenord rekommenderar vi dig att ändra det till något som är lättare att komma ihåg, men fortfarande svårt att gissa.

  För att ändra lösenord, logga in via hänglåset på klubbens IdrottOnline-sida, klicka på Min sida och sedan Lösenord i menyn till vänster.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Användarkonto och inloggning

  Jag är inte medlem i en klubb ansluten till Svenska Orienteringsförbundet - hur skaffar jag ett användarkonto i Eventor?
  Klicka på Registrera mig i Eventors meny till vänster och följ instruktionerna.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Användarkonto och inloggning

  Jag vill skicka efter ett nytt lösenord, hur gör jag?
  Använd Glömt lösenordet-funktionen i Eventor, antingen genom att på startsidan klicka på länken Jag har glömt inloggningsuppgifterna precis under Logga in-knappen, eller motsvarande länk på inloggningssidan.

  På den sida som kommer upp har du ett antal alternativ. De två översta rör glömt lösenord.

  1. Glömt lösenordet och medlem i svensk orienteringsklubb

  Fyll i din e-postadress och klicka på Skicka.

  På den nya sida som visas får du information om att gå till din klubbs IdrottOnline-sida (klicka på länken på sidan), samt information om hur du går vidare för att återställa ditt lösenord där. Eventor läser all användardata från IdrottOnline, RF:s centrala IT-system, vilket betyder att så snart du återställt ditt lösenord i IdrottOnline och fått ett nytt så kan du använda det i Eventor.

  Bra att veta, om du är medlem i svensk klubb, är att du alltid kan ange ditt personnummer som användarnamn, 10 eller 12 siffror, med eller utan bindestreck.

  Om du inte kommer åt er IdrottOnline-sida av någon anledning, be din klubbadministratör för IdrottOnline att skicka ut ett nytt lösenord till dig (utskick av nytt lösenord görs enkelt av administratören genom att denne söker upp personen i medlemsregistret i IdrottOnline och klickar på länken Återställ lösenord mitt på personens sida).

  Så snart du har fått ett nytt lösenord skickat till dig, ändra detta till något du kommer ihåg, men som är svårt att gissa. För att ändra lösenord, se Jag vill byta lösenordet, hur gör jag?

  2. Glömt lösenordet och inte medlem i svensk orienteringsklubb

  Om du inte är medlem i en klubb som är ansluten till Svenska Orienteringsförbundet, fyll i ditt användarnamn och klicka på Skicka.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Personuppgifter

  Jag vill byta lösenordet, hur gör jag?
  Om du är medlem i en klubb ansluten till Svenska Orienteringsförbundet gör du det via er klubbs IdrottOnline-sida.

  1. Gå till er IdrottOnline-hemsida (om du inte kommer ihåg webbadressen, gå via Klubben >> IdrottOnline-hemsidan i Eventor).
  2. Väl inne på sidan, logga in via hänglåset uppe till höger. Fyll i användarnamn (personnumret går bra - 10 eller 12 siffror, med eller utan bindestreck), lösenord och klicka på Logga in.
  3. Väl inloggad, klicka på fliken Min sida och sedan Lösenord i menyn till vänster. Fyll i nuvarande lösenord, det nya önskade lösenordet och spara informationen.

  Byt lösenord till något du kommer ihåg, men som är svårt att gissa.

  I samma ögonblick lösenordet är ändrat i IdrottOnline fungerar det i Eventor och även i de externa tjänster som är anslutna till Eventor.

  Saknar du klubbtillhörighet eller är medlem i en utländsk klubb, gå in i Eventor under Mina sidor >> Personliga inställningar så finns det en flik döpt Inloggning där du kan ändra dina användaruppgifter.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Personuppgifter

  Jag vill byta e-postadress i Eventor, hur gör jag?
  För medlemmar i en förening ansluten till Svenska Orienteringsförbundet läser Eventor all användardata från IdrottOnline, Riksidrottsförbundets centrala IT-system. För att ändra e-postadressen, logga därför in på er IdrottOnline-klubbsida och ändra uppgiften under Min sida >> Redigera personinfo. Kommer du inte ihåg dina användaruppgifter och inte heller kommer åt e-postadressen du önskar ändra, kontakta klubbadministratören för IdrottOnline.

  För medlemmar i en annan förening, t ex en utländsk förening, logga in i Eventor och ändra uppgiften under Mina sidor >> Personliga inställningar >> Inloggning. Kommer du inte ihåg dina användaruppgifter och inte heller kommer åt e-postadressen du önskar ändra, mejla Eventor-supporten.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Användarkonto och inloggning

  Jag kan inte logga in i Eventor längre, vad gör jag?
  Se till att du fyller i rätt användarnamn och lösenord. En del webbläsare fyller i de tidigare angivna uppgifterna automatiskt åt dig, men det kan hända att du bytt lösenord sedan dess.

  En del användare har problem när de går in på Eventor från vissa sidor. Prova att öppna en ny flik i din webbläsare och skriva in adressen till Eventor. Den är http://eventor.orientering.se. Logga sedan in som vanligt.

  Om det ändå inte fungerar rekommenderar vi att använda funktionen Jag har glömt inloggningsuppgifterna på inloggningssidan i Eventor.

  Mer information finns här: Jag har glömt lösenordet, hur gör jag?

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Behörighet, Eventor - Medlemsregister

  Jag är med i klubbens medlemsregister i IdrottOnline, men inte i Eventor. Hur kommer jag över till Eventor?
  Eventor hämtar all person- och organisationsdata från Riksidrottsförbundets system, IdrottOnline. Ibland följer inte all data med från IdrottOnline till Eventor.

  Be din klubbadministratör söka upp dig i medlemsregistret på klubbens IdrottOnline-sida och kontrollera så att följande är uppfyllt:

  1. Att rutan "Orientering" är förkryssad under "Aktiv i idrott".
  2. Att fältet "Medlem tom" är tomt (standard), alternativt innehåller ett datum som fortfarande är aktuellt.

  Så snart ovanstående är uppfyllt och sparat kommer din klubbtillhörighet tillbaka i Eventor efter en stund. Om inget händer så kan klubbadministratören snabba på processen genom att gå in under Klubben >> Medlemmar och klicka på knappen "Synkronisera med IdrottOnline".

  Om ovanstående inte fungerar är en sista utväg för klubbadministratören att ta bort dig ur medlemsregistret på klubbens IdrottOnline-sida och lägga dit dig igen.

  Om inte heller det fungerar, be klubbadministratören ta kontakt med Eventor-supporten.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Anmälan, Eventor - Personuppgifter, Eventor - Medlemsregister

  Hur sparar jag, alternativt ändrar jag, mitt bricknummer och min standardklass i Eventor?
  Eventor hämtar all persondata från Riksidrottsförbundets system, IdrottOnline. Orienteringsrelaterad information, såsom exempelvis bricknummer för Sportident och Emit, sparas istället i Eventor.

  För att spara bricknummer, gå in under Mina sidor -> Personliga inställningar -> Tävling. Där kan du också välja att spara upp till tre standardklasser som kommer upp som standardval vid nästa anmälan du gör. Om du inte väljer någon standardklass går Eventor på ålder.

  Har du inget personligt konto i Eventor, be din klubbadministratör om hjälp.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Anmälan

  Vid anmälan visas alltid en klass under den jag vill delta i och jag får ändra innan jag sparar anmälan. Hur ändrar jag detta?
  Det beror troligen på att du har standardklass angiven under Mina sidor >> Personliga inställningar >> Tävling. Om inte standardklass är angiven går Eventor på ålder och väljer rätt åldersklass åt dig automatiskt.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Anmälan

  Kan jag plocka bort min anmälan till en tävling och hur gör jag?
  Fram till tidpunkten för sista ordinarie anmälan går det att ta bort sin anmälan. Om man efteranmäler sig så går det att ta bort denna ända tills tidpunkten för efteranmälan går ut.

  Gå in på anmälan, antingen via tävlingens huvudsida i Eventor, som hittas via tävlingsprogrammet, eller via Mina sidor >> Mina tävlingar i Eventors meny.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Användarkonto och inloggning

  Jag tycker mitt idrotts-ID är svårt att komma ihåg som användarnamn. Finns det inget enklare sätt?
  Som användarnamn kan du alltid skriva in personnumret - 10 eller 12 siffror, med eller utan bindestreck.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Anmälan

  Hur ändrar jag bricknummer, klubb eller klass på en redan gjord anmälan?
  Du kan ändra både för dig själv och för andra i klubben.

  Gå in på anmälan via antingen tävlingens huvudsida, som hittas via tävlingsprogrammet, eller via Mina sidor >> Mina tävlingar i Eventors meny.

  Om du vill ändra en anmälan för någon annan i klubben, gå in via någon av vägarna ovan och klicka sedan på Anmäl, avanmäl eller ändra anmälan för annan klubbmedlem så hittar du anmälan och kan utföra ändringen.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Personuppgifter, Eventor - Medlemsregister

  Behöver jag ha en e-postadress för att kunna anmäla mig i Eventor?
  Om du saknar klubbtillhörighet behöver du registrera dig för att kunna anmäla dig till tävlingar och då är det ett krav med en giltig e-postadress. Däremot erbjuder de flesta tävlingar öppna motionsklasser, vilka inte har något krav på klubbtillhörighet. Istället är det här klasser för alla åldrar, i olika längd och svårighetsgrad, och dit ingen föranmälan behövs i Eventor. Du anmäler dig direkt ute på tävlingen.

  Deltar du vid många tävlingar kan det däremot vara en fördel att vara registrerad och ha alla dina anmälningar och resultat samlade på ett ställe i Eventor. För sommartävlingen O-Ringen blir det också billigare om du föranmäler dig.

  För klubbanslutna är inte e-postadressen ett krav. Det går att använda s k klubbinloggning om klubben har aktiverat det. Det innebär att man istället för att logga in personligt väljer klubben i en lista och skriver in ett klubblösenord.

  Vi rekommenderar dock personlig inloggning. Då får du en bättre översikt på ditt tävlande. Du kan direkt i tävlingsprogrammet också kan se vad du är anmäld till och du får en personlig sida med alla dina resultat. Du får dessutom avståndet från din hemadress till tävlingen angivet i tävlingsprogrammet. I Sverigelistan får du en direktlänk till din personliga sida med alla resultat och poäng du sprungit till dig. Ska du anmäla dig till en tävling är ditt namn, din klass och ditt bricknummer förvalt.

  Fler funktioner kommer allt eftersom. Många av dessa kommer att utgå från att man är personligt inloggad. Varje medlem behöver dock inte ha en unik e-postadress. Exempelvis kan en familj använda samma e-postadress.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Personuppgifter, Eventor - Medlemsregister

  Mitt namn har felaktigt uppdaterats i Eventor. Hur ändrar jag tillbaka?
  För medlemmar i svenska orienteringsklubbar hämtar Eventor all person- och organisationsdata från IdrottOnline, RF:s centrala IT-system. IdrottOnline hämtar regelbundet namn och adresser från SPAR-registret som i sin tur baseras på Skatteverkets folkbokföring.

  Enligt information på RF:s hemsida för IdrottOnline ändrade Skatteverket under 2014 sin policy för dubbla efternamn där det första efternamnet numera istället definieras som ett mellannamn. På grund av denna policyförändring behövde RF då göra vissa IdrottOnline-förändringar som i en del fall verkar ha bidragit till felaktiga namnuppdateringar.

  Har något blivit fel med ditt namn eller din adress, ta kontakt med RF-supporten via http://idrottonline.se/Support/.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Ny tävling, Eventor - Tävlingsadministration

  Som arrangör vill jag testköra en tävling i Eventor, hur gör jag?
  Som arrangör rekommenderar vi starkt att använda Testeventor som är en kopia av Eventor, men där du kan prova, experimentera, lägga in och ta bort data efter eget tycke och smak osv. Lägg till en testtävling eller arbeta med en befintlig - det går bra vilket som.

  Samma inloggningsuppgifter som till skarpa Eventor gäller.

  Testeventor uppdateras med tävlingsdata, roller mm från skarpa Eventor fyra gånger om året.

  - Gå till Testeventor

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Tävlingsadministration

  Hur signerar jag tävlingsrapporten?
  Förutsatt att du är uppsatt som tävlingsledare eller tävlingskontrollant för tävlingen i Eventor, utför följande:

  1. Gå in på tävlingen genom att klicka på den i tävlingsprogrammet i Eventor.
  2. I toppmenyn på tävlingens sida, klicka på Tävlingsrapport.
  3. Kontrollera att rapport ser korrekt ut och sedan, längst ner på sidan under rubriken Signering, signera rapporten genom att
  kryssa i motsvarande ruta och därefter klicka på knappen Signera. Klart!

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Allmänt

  Hur får vår klubb med vårt klubbmärke i start- och resultatlistor?
  Det får ni genom att ladda upp logotypen via Klubben >> Klubbinställningar. För att komma åt sidan behövs rollen Administratör.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Anmälan

  Om ingen av mina standardklasser finns i tävlingen, kan Eventor då föreslå en annan lämplig klass?
  Ja, Eventor väljer då som standard den klass som matchar din ålder och ditt kön bäst. Men det går förstås att välja fritt bland de klasser som du kan anmäla dig till.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Anmälan

  Kan jag se vilka tävlingar de andra i klubben har anmält sig till?
  Ja, när du är inloggad ser du antalet anmälda från klubben och totalt för varje tävling i tävlingsprogrammet. Om du klickar på klubbens siffra får du upp alla namnen.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Tävlingskalender

  Går det att hämta information från Eventor för att publicera på vår klubbhemsida, t ex anmälda personer, startlista och statistik?
  Ja, data från Eventor går att läsa ut via ett gränssnitt (API) för att göra olika speciallösningar på klubbens hemsida. Mer information finns i en särskild guide på Hjälp och support-sidan.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Ny tävling, Eventor - Behörighet

  Har alla medlemmar i klubbarna rättighet att lägga in tävlingar i Eventor?
  Nej, endast de som har tilldelats rollen ”Arrangemangsansvarig” kan göra detta. Detta kan tilldelas av klubbadministratören eller ansvarig person hos distriktsförbundet.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Ny tävling, Eventor - Behörighet

  Har distriktsförbunden något speciellt sätt att logga in för att kunna göra sina uppgifter?
  Nej, det är samma personliga inloggning som för alla personer. För att kunna administrera distriktets tävlingar behöver du ha tilldelats rollen ”Arrangemangsansvarig” för det distriktet.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Ny tävling, Eventor - Behörighet

  Är det olika inloggning beroende på om man ska anmäla sig till en tävling eller administrera tävlingar?
  Nej, det är samma inloggning, men om man har roller i flera klubbar/organisationer kan man växla mellan dessa när man loggat in i Eventor.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Ny tävling, Eventor - Tävlingskalender, Eventor - Behörighet

  Hur kan vi i klubben byta namn och tilldelat datum för en tävling efter ansökningstidens utgång?
  Efter ansökningstidens utgång kan endast de tävlingsansvariga i distriktet utföra ändringar.

  Efter att tävlingsprogrammet går i tryck i oktober året före tävlingsåret kan endast Svenska Orienteringsförbundet utföra ändringar. Anledningen är för att tävlingsnamnet i Eventors program ska få en enhetlig nomenklatur. Vill du få ett namn ändrat, skicka ett mejl med förslag på namnändring till Eventor-supporten (eventorsupport@orientering.se) så får du hjälp. Skicka med kopia till tävlingsansvarig i distriktet. En lista på distriktens tävlingsansvariga hittar du på orientering.se, under avdelningen Arrangera.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Anmälan, Eventor - Behörighet

  Behöver alla som ska anmäla sig till tävlingar i Eventor logga in och hur skaffar man sig användaruppgifter i så fall?
  Alla tävlingar erbjuder två typer av klasser, dels öppna motionsklasser, dels tävlingsklasser.

  Till de öppna motionsklasserna, som är öppna för alla åldrar och som har varierande svårighetsgrad och längd, behövs ingen föranmälan via Eventor. Här anmäler du dig istället direkt ute på tävlingen. Deltar du vid många tävlingar kan det däremot vara en fördel att vara registrerad och ha alla dina anmälningar och resultat samlade på ett ställe i Eventor. För sommartävlingen O-Ringen blir det också billigare om du föranmäler dig.

  I öppen motionsklass kan du delta utan krav på att tillhöra en klubb. På sommartävlingen O-Ringen erbjuds också åldersindelade motionsklasser utan klubbkrav.

  För att få användarnamn och lösenord, gå in under Registrera mig via menyn till vänster och följ instruktionerna.

  Till tävlingsklasserna, som är indelade efter ålder, behöver du tillhöra en klubb enligt Riksidrottsförbundets stadgar. Via klubben får du också ett lösenord för att kunna logga in (som användarnamn, använd alltid ditt personnummer, 10 eller 12 tecken, med eller utan bindestreck). Kontakta klubben där du bor och bli medlem så får du lösenord utskickat till dig.

  Det går också bra att anmäla andra personer i klubben, så att du exempelvis kan anmäla hela familjen utan att behöva logga in fler gånger.

  Slutligen kan klubben också välja att aktivera klubbinloggning, vilket gör att du och övriga medlemmar kan logga in anonymt med ett klubblösenord utan att ha ett personligt lösenord. Vi avråder dock starkt från detta eftersom du inte får full tillgång till Eventors alla funktioner.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Anmälan, Eventor - Medlemsregister

  Varför saknas en del namn i klubbens lista när jag ska anmäla till tävling?
  Eventor hämtar all persondata från Riksidrottsförbundets system, IdrottOnline. De personer som ska anmälas behöver därför finnas med i medlemsregistret i IdrottOnline.

  Du behöver också vara registrerad som aktiv i orientering i IdrottOnline. Det betyder att rutan "Orientering" ska vara förkryssad under "Aktiv i idrott" på din personliga sida i IdrottOnline. Kontakta din klubbadministratör om du saknas i listan över medlemmar i Eventor.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Ny tävling

  Vi arrangerar en DM-tävling för två distrikt i ett s k samarrangemang, hur lägger vi upp tävlingen så att det blir korrekt med tävlingsprogram, tävlingsavgifter till distriktet, samt klasser?
  Tävlingen ska till att börja med bara läggas in som ett enda arrangemang i Eventor. Ange arrangörsklubb (klubbar) och granndistrikt som arrangörer så att det distriktets deltagare ser tävlingen när de söker på tävlingar i sitt distrikt.

  När det gäller tävlingsavgifterna och klasserna så gäller följande:

  - Om DM och distriktstävling för övriga klasser arrangeras samtidigt räknas det som en (1) tävling. Tävlingsavgift och SOFT-avgift beräknas på totala antalet anmälda.

  - Om DM arrangeras för två distrikt samtidigt, men av endast en förening, räknas det som en (1) tävling. Mottagande distrikt för tävlingsavgift ska vara arrangörsförenings distrikt (som markeras i Eventor vid skapandet av tävlingsrapporten).

  - Om DM arrangeras för två distrikt samtidigt, och av en förening från vartdera distriktet, räknas det som en (1) tävling. Mottagande distrikt för tävlingsavgift ska vara båda distrikten (som båda markeras i Eventor vid skapande av tävlingsrapport). OBS! För att slippa manuell uträkning av tävlingsavgiften ska tävlingen på förhand ha lagts upp i Eventor med separata klasser för vartdera distriktet eftersom mottagande distrikt anges per klass vid skapandet av tävlingsrapporten.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Anmälan, Eventor - Stafett

  Kan vem som helst anmälan stafettlag och laguppställning i Eventor?
  Ja, alla i klubben kan anmäla stafettlag och laguppställning om inte annat har angetts under Klubb --> Klubbinställningar.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Tävlingsadministration

  Erfordras uppgradering av programmen från Sport Software för att de ska fungera tillsammans med Eventor?
  Det ska inte behövas, men det kan ändå komma en uppgradering av programmen som anpassats till regelförändringar och innehåller andra förbättringar.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Anmälan, Eventor - Personuppgifter, Eventor - Behörighet, Eventor - Medlemsregister

  Jag är medlem i flera orienteringsklubbar men tävlar ju endast för en, hur vet Eventor vilken klubb det är?
  När du loggat in kan du se vilka klubbar du är medlem i och markera den som du vill anmäla dig till en tävling för. Det går att spara den inställningen under Mina sidor -> Personliga inställningar -> Klubbar så att den alltid kommer upp som första val.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Medlemsregister

  Vi har många medlemmar i vår förening. Hur gör vi för att enklast registrera alla dessa i IdrottOnline?
  Det finns några olika metoder men vi rekommenderar att exportera ut befintliga medlemmar till Excel och där göra uppdateringar och lägga till nya medlemmar. Vid import görs kontroll att alla nödvändiga uppgifter finns med. Export och import sköts från medlemsregistret i IdrottOnline. Eventor hämtar nya och förändrade medlemmar från IdrottOnline flera gånger per dag.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Användarkonto och inloggning

  Hur aktiverar jag klubbinloggning?
  För att aktivera klubbinloggning behöver du ha rollen administratör i Eventor. Har du det kan du i menyn gå in under Administration och sedan Klubbinställningar. Välj där att aktivera klubbinloggningen och skriv in det lösenord ni önskar.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Anmälan

  Hur anmäler jag flera löpare från klubben?
  På anmälningssidan för en tävling kan du välja "Anmäl / avanmäl en annan klubbmedlem" respektive "Anmäl / avanmäl flera klubbmedlemmar".

  Har du rollen Klubbanmälare kan du också söka reda på tävlingen du vill anmäla till i tävlingskalendern, klicka på tävlingens namn så att du får upp informationssidan om tävlingen. I rutan Anmälan till höger på sidan väljer du Klubbanmälan. Då visas en sida som är anpassad för att anmäla många klubbmedlemmar åt gången.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Personuppgifter, Eventor - Behörighet

  Varför ska jag skaffa personlig inloggning när det finns klubbinloggning?
  Om du loggar in personligen får du en bättre översikt på ditt tävlande. Du kan direkt i tävlingsprogrammet se vad du är anmäld till och du får en personlig sida med alla dina resultat. Du får också avståndet från din hemadress till tävlingen angivet i tävlingsprogrammet.

  Ska du anmäla dig till en tävling som kräver betalning, såsom O-Ringen, behöver du också vara personligt inloggad.

  I Sverigelistan får du en direktlänk till din personliga sida med alla resultat och poäng du sprungit till dig. Ska du anmäla dig till en tävling är ditt namn, din klass och ditt bricknummer förvalt.

  Fler funktioner kommer allt eftersom. Många av dessa kommer att utgå från att man är personligt inloggad.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Behörighet, Eventor - Medlemsregister

  Var sätts behörigheter för rollerna i Eventor och har rollerna i IdrottOnline någon påverkan?
  Rollerna i Eventor tilldelas av klubbadministratören under Klubb >> Roller. Eventor har ett helt eget system för roller och de roller man har i IdrottOnline har ingen verkan i Eventor.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Tävlingskalender, Eventor - Stafett, Eventor - Tävlingsadministration

  Vi försöker ladda upp resultat från en stafett som också innehåller individuella öppna motionsklasser, men de individuella klasserna visas inte som de ska. Vad är fel?
  Eventor har inte stöd för stafett och individuell tävling i samma tävling.

  Förslag till åtgärd:

  1. I Eventor, skapa en ny individuell tävling som närtävling eller klubbtävling, meddela SOFT via eventorsupport@orientering.se) så uppgraderas tävlingen till distriktstävling.
  2. Skapa de öppna motionsklasserna i den nya tävlingen i Eventor (kan göras innan den uppgraderas).
  3. Plocka bort de öppna motionsklasserna i stafetten i Eventor.
  4. Ladda upp resultaten på nytt till stafetten.
  5. Ladda upp resultaten för de öppna motionsklasserna som HTML-fil (ett dokument) i Eventor.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Ny tävling, Eventor - Stafett, Eventor - Tävlingsadministration

  Vi ska lägga upp en ny stafett i Eventor, men har även öppna klasser i tävlingen. Hur lägger vi smartast upp tävlingen?
  Eventor har ännu inte stöd för stafett och individuell tävling i samma tävling så vår rekommendation är att lägga upp den som två tävlingar.

  Om senaste datum för att lägga in ny tävling har gått ut, lägg in den som närtävling, alternativt klubbtävling, och skicka ett mejl till Niklas Wrane på SOFT, niklas.wrane@orientering.se, så uppgraderas tävlingen till distriktstävling eller nationell tävling.

  Om ni väljer att köra tävlingen som en enda tävling (stafett och individuell) i det tävlingsadministrativa systemet rekommenderar vi att ladda upp resultaten för den individuella tävlingen som en HTML-fil (ett dokument).

  Efter tävlingen, välj att samrapportera med stafettävlingen när ni skapar tävlingsrapporten i Eventor.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Användarkonto och inloggning, Eventor - Personuppgifter, Eventor - Medlemsregister

  Jag är administratör i IdrottOnline. När jag ska skicka ut lösenord till nya medlemmar som aldrig varit registrerade i IdrottOnline tidigare har jag alltid fått gå via Åtgärdsfönstret. Nu hittar jag inte var jag ska skicka ut användaruppgifter längre?
  Numera gör du detta från medlemmens personliga sida, precis som du gör för nya medlemmar som funnits registrerade i IdrottOnline sedan tidigare eller medlemmar som glömt lösenordet och vill få detta återställt.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Ny tävling

  Vi ska lägga upp DM i Eventor. På vilken form ska namnet vara?
  Vi har inom distrikten enats om att lägga upp DM-tävlingar på formen "DM, distans, Distrikt", t ex DM, medel, Småland.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Tävlingskalender

  När jag kopierar tävlingsprogrammet, en startlista eller en resultatlista direkt från webbsidan och klistrar in i externt program, t ex Microsoft Excel, skulle jag önska att inte klubbmärkena kommer med. Hur gör jag?
  Använd ”Klistra in special”-funktionen och välj Text. Då försvinner logotyperna. Tävlingsprogrammet har dessutom en särskild Exportera till Excel-funktion.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Ny tävling, Eventor - Stafett, Eventor - Tävlingsadministration

  Hur lägger vi upp en sprintstafett där varje deltagare får ta mer än en sträcka?
  Lägg upp den som en normal stafettävling, med rätt totala antalet sträckor för respektive klass, trots att deltagarna tar flera sträckor var.

  Tänk på att anmälaren behöver ange namn och bricknummer för varje sträcka, vilket betyder att samma namn och bricknummer kommer att anges flera gånger. Eventor varnar för detta eftersom samma namn och bricknummer normalt sett inte är tillåtet vid en stafettävling.

  Vi rekommenderar att ni som arrangör skriver en kommentar om det här på tävlingens huvudsida i Eventor (görs under Allmänna uppgifter >> Information).

  Förslag på text att skriva:

  OBS! Kom ihåg att skriva in namn och bricknummer på samtliga sträckor i laget, trots att samma namn och bricknummer förekommer på flera sträckor. Bortse från att Eventor varnar för det här eftersom det normalt sett inte är tillåtet vid stafett.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Anmälan, Eventor - Stafett

  Vid en del tävlingar sker anmälan distriktsvis, alternativt att deltagarna representerar distriktet, hur går det till i Eventor?
  Eftersom distrikten redan finns som organisationer i Eventor kan en administratör eller anmälningsansvarig i respektive distrikt göra anmälan.

  Vid individuell tävling anmäls deltagaren normalt för klubben och inte distriktet. Om det inte stämmer får i så fall arrangören korrigera representationen i tidtagningssystemet (OLA, OE etc.) efter det att anmälningarna har lästs över från Eventor.

  Vid stafettävling kan distriktsanmälaren anmäla lag för distriktet. Denne kan även ange laguppställning och då välja bland alla medlemmar som har rätt kön/ålder i de klubbar som finns i distriktet.

  Om du också önskar anmäla deltagare eller lag för ditt distrikt, kontakta någon av distriktets administratörer för Eventor för att få rollen anmälningsansvarig på distriktsnivå.

  Tänk på att du som arrangör, med behörigheten administratör/arrangemangsansvarig i det distrikt arrangörsklubben tillhör, kan anmäla deltagare till tävlingen även efter anmälningsstopp.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Tävlingsadministration

  Vi har fått många anmälda och behöver dela upp ett antal klasser. Hur gör vi det och var?
  Själva delningen av klasser görs i tidtagningsprogrammet (OLA, OE, MeOS eller motsvarande), men eftersom inte klasserna skapas per automatik i Eventor vid resultatuppladdningen, behöver de även läggas i Eventor innan resultatuppladdning från tidtagningsprogrammet sker. Det görs under Klasser vid tävlingens administrationssida i Eventor. Tänk på att klasserna behöver ha samma id-nummer i Eventor som i tidtagningsprogrammet, annars kommer inte resultaten för dessa klasser att visas i Eventor.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Ny tävling, Eventor - Tävlingsadministration

  Hur lägger vi upp avgiften för SM eller Swedish League?
  För SM och tävling arrangerad på uppdrag av SOFT, t ex Swedish League, baseras tävlingsavgiften på den högsta beskattningsbara anmälningsavgiften för elit som får tas ut och för USM den högsta beskattningsbara anmälningsavgiften för ungdom som får tas ut.

  Om denna skiljer sig från den totala anmälningsavgiften som deltagaren betalar ska avgiften delas upp i en beskattningsbar del och en beskattningsfri del i Eventor. Tänk på att stoppdatum och klasser ska vara identiska för de två avgifterna.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategorier: Eventor - Ny tävling, Eventor - Tävlingsadministration

  Vi är arrangörer av en WRE-tävling, hur lägger vi upp den i Eventor och vad skriver vi till deltagarna?
  För er som arrangör av en världsrankingtävling, en s k World Ranking Event, hittas all information här.

  Direktlänk till den här frågan

 • Kategori: Eventor - Tävlingsstatistik

  Vi skulle önska att få ut statistik över tävlingsdeltagande med efteranmälan, ej start etc, är det möjligt?
  Som administratör i klubben, gå in under Klubben >> Tävlingsdeltagande och klicka på "Skapa rapport" överst i menyn så kan du välja för vilka datum du vill få en rapport över klubbens tävlingsdeltagande.

  Direktlänk till den här frågan

Annonser